maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kotitekoiset ranskalaiset

Olin tänään ajatellut tehdä lounaaksi pojille kalaa ja itselleni kanaa. Lisukkeiksi ajattelin ranskalaisia, mutta ne olivat loppu pakastimesta. Ja keitetyt perunat ei oikein houkutellut. Joten päätin tehdä ranskalaisia sitten itse. :)

Ennen uuniin menoa
Ranskalaiset
Perunoita
Öljyä
Merisuolaa
Chilijauhetta

Leikkaa perunat tikuiksi, pyörittele öljyssä ja lisää mausteet. Paista 225 asteessa 30 minuuttia.

Helppoa vai mitä? Ja terveellistä verrattuna pikaruokaloiden ranskalaisiin. Vai mitä sanotte tästä tuoteselosteesta:

Paistoöljy: rypsiöljy, antioksidantti (E304), vaahdonestoaine (E900)
Ranskalaiset: peruna, kasviöljy, kuorrute (muunneltu perunatärkkelys, riisijauho, perunadekstriini, suola, nostatusaine (natriumdifosfaatti, ruokasooda), maltodekstriini, stabilointiaine (ksantaanikumi))

Mutta pakasteperunat yleensä taitaa olla vaan perunaa ja öljyä. Mutta kyllä nämä omatekoiset maistui paljon paremmilta. :) Joten tehdään toistekin. 

Uunista tulleena
Ruokakokeilu #9
Kotitekoiset ranskalaiset, arvosana 8 (1-10).

Kasi siksi, että laitoin hieman liikaa öljyä ja suolaa. Ja muuten, tästä voi tehdä sormiruokaa pienemmille lapsillekin! Tein Johannekselle muutaman ilman mitään mausteita. Ja kun otin ne kulhon päällimmäiset, niin niissä ei ollut hirveästi öljyäkään. Vähän vähemmän aikaa ehkä olisi tarvinnut paistaa, koska ei poju voinut syödä niistä kuin pehmeän keskiosan eikä rapeita päitä.

Oikein mukavaa viikonalkua kaikille!

4 kommenttia:

  1. Mä teen usein itse lohkoja, jätän kuoret perunoihin, pesen ne vaan hyvin. Joskus jätän öljyn kokonaan pois, joskus pyöräytän perunat kupissa missä vähän öljyä ja suolaa. Öljyllä perunat tummuu rapsakamman näköiseksi ainakin täällä. Hyviä ja paljon terveellisimpiä kun kaupan ranet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen tehnyt lohkoperunoita, mutta jostain syystä ranskalaiset maistuu paremmilta, vaikka ainesosat ovat samat. :D

      Pitää kyllä oikeasti katsoa tuota öljyn määrää, mutta kun tein hieman vasemmalla kädellä kun pojat oli vieressä hääräämässä. ;)

      Poista
  2. Mäkin oon lohkiksia tehnyt, yleensä kesällä grillatun lihan kanssa. Meillä on usein mausteena perunoissa timjamia. Sopii minusta tosi kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tiedä miten mä olen jotenkin unohtanut että voisi tehdä itsekin. Mutta eipä me paljon olla syöty lohkoperunoita. :D

      Mut nyt tuli kyllä himo uusiin perunoihin, just sen grillatun lihan kanssa. Kesä tule jo! :)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)