sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Metsäretki

Långsjö
Tänään oli niin kaunis päivä, että päätimme lähteä koko perhe ulkoilemaan. Otimme suunnaksi Pitkänjärven eli tutummin Långsjön. Valitsimme paikan siksi, että sen ympäri kulkee helppokulkuinen luontopolku ja luultavammin pojat jaksavat sen itse kävellä.

Ei otettu evästä tai mitään tällä kertaa, tarkoitus oli vain saada happea ja nauttia syksystä. Selkään otimme yhden Manducan, Mikalle, koska itselläni alkaa olla hieman hankalaa kun vyö puristaa juuri vatsan kohdalta.

Onneksi Manducaa ei tarvittu kuin pienen pätkän ajan, kun Johannes ilmoitti, ettei jaksa kävellä.


Johannes
Mika teki pojille "pyssyt", koska Luukas oli ilmoittanut ennen metsään menoa, että hän haluaa saalistaa härkiä. No, mielikuvitushirviä, -karhuja yms. saivat sitten saaliiksi. :)

Luukas
Kun tuonne luontoon sitten viimein pääsee, niin sitä ihmettelee, miksi se lähteminen on niin vaikeaa. Nyt kesän jälkeen sitä on taas käpertynyt mieluummin sohvan nurkkaan kuin lähtenyt metsään. Pyöräilykin on itseltäni jäänyt, kun pelko kaatumisesta on tullut raskauden edetessä liian suureksi. (Kaaduin Ähtärissä lukkopolkimilla asfaltille, kun en saanut kenkiä irti. Onneksi silloin selvittiin säikähdyksellä ja muutamalla isolla mustelmalla.)

Luonto on näin syksyisin kaunis ja ilmakin oli todella hyvä, vaikka loppuvaiheessa alkoikin hieman sataa.

Sunnuntai 28.9.2014
(271/365)
Luukaksen sai helposti pidettyä liikkeellä, kun esitteli jotain mitä on tulossa tai sepitti tarinoita. Mutta Johannes... Onneksi poika on niin mustikoiden perään, että käytettiin "porkkana kepin nokassa" - keinoa. Mika keräsi edellä mustikoita ja antoi niitä sitten Johannekselle tasaisin väliajoin, että pysyi liikkeessä. :D

Evästä Johannekselle
Marjaa kyllä metsässä vielä riittää. Ihmettelen kyllä kovasti, ettei luontopolun varsiakaan ole kerätty tyhjäksi. Mustikkaa on vielä vaikka kuinka, vaikka parhaita saa metsästää. Mustikkaa meillä on nyt kyllä pakkasessa talveksi, puolukkaa voisi vielä ehkä käydä noukkimassa. Sitäkin metsässä riittää!


Muuten viikonloppuun on kuulunut ystävien tytön ensimmäiset syntymäpäiväjuhlat ja sitten omat, ei niin ensimmäiset synttärit... Ensi vuonna juhlitaan sitten uutta vuosikymmentä, nyt nautin siitä, että ikä alkaa vielä kakkosella. :)

Mun pojat. :)
Aiemmin viikolla sitten on tullut nukahdettua sohvalle liian aikaisin ja sitten taas kärsitty migreenistä. Jälkisärky jatkuu edelleen, ei ole yhtään kivaa. Ja nytkin nukuttaa niin, että ei meinaa silmät auki pysyä. Ehkä tämä tästä... Joskus muutaman vuoden päästä. :D

Mukavaa viikonalkua!


2 kommenttia:

 1. Tuolla ei tainnut olla hirvikärpäsiä? Meidän eilisellä retkellä niitä oli aivan tuhottomasti, yök! Muuten metsässä on kyllä ihanan rentouttavaa, pitäisi käydä useammin :) Työt haittaa harrastuksia, meillä on normaalisti aikaa vain sunnuntaisin... Eiköhän tämä elämä joskus tasaannu, 10 tai noh 20 vuoden päästä on jo ihan erilaista, ehkä...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meidän retkellä ollut hirvikärpäsiä, en ainakaan mä nähnyt. :)

   Mutta kyllä sitä pitäisi mennä enemmän luontoon, stressi helpottaisi. :D

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)