sunnuntai 17. helmikuuta 2013

7 kk

Johannes 7 kk
Eilen nyt tuli sitten Johanneksella 7 kk täyteen. :) On se vaan niin iso poika jo. Neuvolaa ei tässä kuussa ole, joten mitään uusia mittoja ei ole. Tänään kyllä punnitsin sen itseni kanssa, niin noin kilo on tullut painoa lisää. Pituuttakin on tainnut tulla, pääasiassa käytetään nyt 74 cm kokoisia vaatteita.


Tosiaan tuo istuminen on ollut vähän aikaa hallussa. Mutta en pidä poikaa istumassa kuin lyhyitä hetkiä kerrallaan. Lähinnä jos turhautuu lattialla, niin hetken istuttuaan jaksaa taas mönkiä pitkin lattiaa.

Tänään kuvittelin Johanneksen menevän eteenpäin, mutta se voi olla kyllä kuvitelmaa vaan. Lähinnä pyörii ympyrää ja peruuttaa. Mutta pari kertaa näin, että työntäessään itsensä taakse, osasi vetää itsensä myös takaisin. Liikkeelle lähtö helpottaisi sitä, ettei turhautuisi niin kovasti kun ei pääse mihinkään. Varsinkin kun isoveljen perään olisi niin kiire. :)


Hampaita Johanneksella on kaksi, tulivat samana yönä läpi. Siitä asti yöt ovat olleet levottomia, en sitten tiedä onko siellä lisää tulossa vai onko ne nuo samat, jotka vaivaavat.

Poju syö tosi reippaasti noita mun (ja Mikan) tekemiä soseita, viimeisimpänä ollaan otettu mukaan kala. Nyt mietin mitä mausteita noin pienelle voi laittaa? Nimittäin olisi varmaan ihan kiva saada pikkuisen makua niihin soseisiin. Lisäksi nyt kun hampaita on tullut, niin mietinnässä on sormiruokailun aloittaminen. Maissinaksuilla ollaan vähän harjoiteltu ruoan suuhun viemistä.

Pääasiassa syötän pojan edelleen sitterissä, raukalla vaan ottaa takapuoli maahan siinä. :D Mutta syöttötuoli on Luukaksen. Taitaa pitää kiinni viimeisestä "vauvajutustaan". Sille pitäisi ostaa jonkunlainen koroke, ettei tarvi pelkästään isolla tuolilla istua. Ja onhan se Johanneksen istuminen siinä syöttötuolissa aikamoista, kun kaikki muu kiinnostaa enemmän kuin se ruoka. :D

Pörröpää tuli ulkoa mukaan kuvaan. :)
Lueskelin vähän mitä Luukaksen 7 kk neuvolassa oli kirjoitettu. Sillä kun sellainen on vielä ollut. Painoa oli suurin piirtein saman verran, vähän vähemmän ehkä kuin pikkuveljellänsä. Mutta siellä oli tällainen kommentti: "Nousee tukea vasten seisomaan." Hupsista. Olin ihan unohtanut tuon, että sekin saattaa kohta olla edessä. Toivottavasti ei ihan vielä, nimittäin on tuossa yhdessäkin hulivilissä perään katsomista kun kiipeilee ties mihin.

Mietin tässä noita veljeksiä ja automaattisestihan niitä vertaa kun ei ole muista vauvoista kokemusta. Luukas oli jo pienestä asti kova menijä, tuntuu että Johannes on vähän rauhallisempi. Tarkkailee enemmän ympäristöään eikä vaan säädä omia juttuja. Eikä siinä vertailussa mitään pahaa ole, kumpikin on yhtä rakas ja arvokas omana itsenään. Omaan tahtiinhan nuo kehittyy ja se on hyvä se. :)

Oletteko muuten huomanneet, että Johannes alkaa olla aika blondi? :D Luukaksen hiukset ovat tummuneet syntymästä asti, se kun oli aika vaalea ihan pienenä. Ja Johanneksella on mennyt toisin päin. Ehkä se sitten on tullut enemmän muhun hiuksiinsa nähden ja Luukas sitten Mikaan. No, sen näkee sitten myöhemmin varmaan paremmin. :)

Mukavaa alkuviikkoa!

2 kommenttia:

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)