torstai 16. helmikuuta 2012

Karhunpoika sairastaa ja pelkää pimeää

Meillä ollaan kuumeessa. Viime yönä Luukas herätti mut yhden jälkeen tunnin välein ennen kuin heräsi seitsemältä. Eilen kaikki oli ai ai ai, mutta yleensä se ei tarkoita mitään vakavampaa kuin että sormi on osunut johonkin. Mutta ehkä nyt sitten oli jotain muutakin. Kuumetta oli 37,5, joten ei vielä kovin paljon. Toivottavasti ei nouse siitä kuitenkaan. Muuten poika on pirteä, syö ja juo hyvin. Joten sisällä viihdytään tämä päivä.

Päiväunilla
Eilen kun oltiin toisen Jeppis mamman kanssa kahvilla, niin Luukas oli itkuinen ja pelkäsi jostain syystä leikkikaveriaan, vaikka yleensä on hyvinkin sosiaalinen. Ja nyt on muumien aikana alettu kiipeämään syliin, jos jotain vähän jännittävämpää tulee. Ennen esim. mörkö-kohdat ovat menneet ihan hyvin, mutta nyt halutaan syliin. Mutta silti katse pysyy TV:ssä.

Illalla kun pistän Luukasta nukkumaan ja lähden huoneesta, sammutan valot, niin kuin olen aina tehnyt. Pieni yö-valo jää kuitenkin palamaan. Nyt kuitenkin Luukas on alkanut pistää seinälampun päälle ja nukahtaa se päällä. Vasta kun käyn peittelemässä pojan, sammutan valon.

Nyt on sitten alkanut valon päälle laittaminen myös yöllä. Voikohan tämä olla pimeän pelkoa? Ja toinen juttu, mikä mietityttää, on se, että Luukas alkaa huutamaan herätessään ja osoittelee vaatekaappia, jos sen ovi on auki. Kun laitan oven kiinni, unia voidaan jatkaa. Voiko näin pieni pelätä jo kaapista lymyäviä mörköjä?

Hei muumit!
Muumit on meillä kuitenkin edelleen suosikkeja, joten saa nyt sairaana katsella niitä sohvalta. Olenhan mä tässä lähellä, jos haluaa kiivetä syliin.

Huominen Vaasan reissu jää nyt väliin sekä Luukaksen sairastelun takia että siskon tytön sairastelun takia. Tänään jäi väliin lounas ystävän kanssa, mutta tuleehan näitä päiviä lisää. Nyt mä aion siirtyä myös sohvalle, kunhan saan vaan hellaan tulen. Takkaan ei riitä puita, pitää illalla vasta laittaa.

Mukavaa loppuviikkoa ja pysykää te terveinä!

PS: Nyt kommentointia on muutettu niin, että myös anonyymit voivat kommentoida. Eli kommentteja kehiin! :)

3 kommenttia:

 1. Flunssaa,kuumette ja vatsatautia liikkeellä. Minulla on rakkoja suussa ja vatsa ollut huonossa kunnossa, olin kuitenkin töissä tänään ja menihän se myös.Muuten siitä pelkäämisestä...kyllä lapset tuntee pelkoa eri asioita kohtaan, en nyt muista minkä ikäset pojat oli mutta ei kovin vanhoja kun eka kertaa mentiin sohvan taa piilon kun joku mukamas näkyi ikkunassa:)) ja just silloin kun nukkumaan piti mennä niin nukahdettiin omaan sänkyyn mutta hetken päästä oltiin mamman ja papan vierellä.Silloin ei aina ollut niin mukavaa mutta nyt niitäkin hetkiä kaipaa. Pikaista paranemista Luukakselle ja jaksamista teille!

  VastaaPoista
 2. Juho pelkäsi kans muumia ja mörköä siinä mut erityisesti sitä kun jäärouva tulee. mut mun mielestä oli vähän luukasta vanhempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Luukas jäärouvaa pelkää... Ainakaan vielä. Ollaan nyt katsottu vähän enemmän Nalle Puhia, jos se ei olisi niin pelottava. :)

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)