maanantai 20. elokuuta 2012

Muumikakku

Luukaksen synttäreille tein itse kaksi kakkua: muumikakun ja voileipäkakun. Piirakkakin piti tehdä, mutta en ehtinyt. Voileipäkakun "resepti" löytyy täältä jo aiemmin, joten jaetaan nyt vain tämän muumikakun resepti. :)

Valmis!
Hedelmäinen muumitäytekakku

Pohja:
6 kananmunaa
1 osa vehnäjauhoja
1 osa sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Riko kananmunat lasiin (varaa iso lasi). Samanlaiseen lasiin mittaa saman verran jauhoja kuin kananmunia. Ota kolmas lasi ja mittaa taas sokeria sama määrä kuin kananmunia ja jauhoja. Sekoita kulhossa ensin sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää sitten jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi pellille ja voitele se. Kaada taikina varovasti pellille. Voitele toinen leivinpaperi ja painele se kevyesti taikinan päälle (voipuoli alaspäin). Tämän on tarkoitus estää kakkuun syntymästä kovaa kuorta.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20-30 min. Testaa hammastikulla kakun kypsyys. Kun kakku on valmis jäähdytä se kunnolla. Irroita päällimmäinen leivinpaperi varovasti.

Piirrä leivinpaperille haluamasi kuva (itse löysin googlen kuvahaulla tämän) ja leikkaa se ääriviivoja pitkin irti. Aseta se jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa veitsellä kakusta halutun muotoinen. Toista sama toiselle puolelle pohjaa, näin saat kaksi samanlaista. Loput kakusta voit syödä sellaisenaan. ;)

Täyte ja päällinen:
Appelsiinilimsaa
Mangotuorejuustoa
Persikoita (esim. tölkistä)
Kermaa
Aurinkoinen - Pilttiä
Kaulintamassa (vaahtokarkin makuinen, löytyy ainakin Prismasta)
Pantteri-karkkeja, suklaakirjaimia ja kynttilät

Kostuta pohjat appelsiinilimsalla. Vaahdota kerma. Leikkaa persikat pieniksi paloiksi. Alemman pohjan päälle levitä kerros mangotuorejuustoa, persikat ja ohut kerros kermaa. Laita toinen kerros kakusta päälle. Päällimmäiseen kerrokseen levitä ensin kerros pilttiä, jonka jälkeen kerros kermaa. Kauli massa isoksi levyksi ja levitä se kakun päälle. Painele halutun muotoiseksi. Leikkaa ylimääräinen pois.

Terävällä veitsellä voit piirtää ääriviivat muumille. Lisää silmät oikeille paikoille ja myös muut koristeet. Näin, valmis kakku ja taatusti hyvää!

Pikkuinen repeämä kuonossa ei haittaa... :D
Voin sanoa, että tällä tavalla tehtynä oli paras itsetekemäni täytekakku. :) Voileipäkakku kun ei onnistunut hirveän hyvin, niin tämä kakku kuittasi sen. :D

Mutta hienolta se näytti!
Voileipäkakun koristeluun käytin tällä kertaa vähän eri aineksia kuin koskaan aiemmin. Sivuille ja päälle tuli nachoja (pehmenee muuten tosi paljon jääkaapissa!), tähden mallisia leipäjuustoja, paprikakuutioita ja sitten vielä kurkkusuikaleita. Hienon näköinen kakku, mutta olisin voinut hieman enemmän kostuttaa sitä. No, seuraavalla kerralla sitten. :)

Loppuun vielä pyyntö, mikäli teet joskus kakkua tällä ohjeella, kommentoithan jotain tähän blogikirjoitukseen. Kiitos! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)