perjantai 3. toukokuuta 2013

Broilerviillokki

Kanaviillokki jakaa mielipiteitä kun puhutaan kouluruoasta. Se oli ihan mun lempiruokaa ja olinkin aina iloinen kun sitä oli koulussa. Myöhemmin olen syönyt sitä mustasta laatikosta töissä lounaaksi. Hyvää se on eineksenäkin. :)

Olen jotenkin ajatellut, että se on hirveän vaikea ruoka tehdä ja reseptejä tutkiessa pitäydyin siinä mielipiteessä. Tai muutin ehkä mielipidettäni, että se on työläs ruoka tehdä. Mutta päädyin hieman muokkaamaan reseptejä ja siitä syntyi eilinen lounasruokamme, broilerviillokki. :)


Ruokakokeilu #14
Broilerviillokki
3-4 annosta
öljyä
480 g broilerin rintafileetä
vettä
suolaa
2 laakerinlehteä
---
25 g margariinia
2-3 rkl vehnäjauhoja
5 dl broilerin keitinlientä
1 dl ruokakermaa
2 tl sitruunamehua
3 tl currya
suolaa

1. Ruskista broilerin rintafileet nopeasti pannulla kummaltakin puolelta öljyssä, lisää suolaa fileiden päälle.
2. Laita vettä niin paljon, että fileet peittyvät. Lisää laakerinlehdet. Laita kansi pannun päälle (jos ei ole kannellista pannua, niin siirrä broilerit kattilaan). 
3. Keitä n. 20 minuuttia ja tarkista kypsyys.
4. Revi fileet "suikaleiksi" kahden haarukan avulla.


5. Ota talteen puoli litraa keitinlientä, ota laakerinlehdet pois.
6. Sulata margariini pannulla ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Älä ruskista, vaan lisää mahdollisemman varovasti keitinliemi sekoittaen joukkoon.
7. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon ruokakerma.
8. Mausta sitruunamehulla ja currylla.
9. Lisää revityt broilerinfileet joukkoon ja anna kiehua hetki.
10. Tarkista maku ja lisää tarvittava määrä suolaa. Broiler vaatii aika paljon suolaa, mutta toki voit lisätä sitä lautasellekin.

Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kera.

Ja jotain lisäväriäkin lautaselle voi laittaa... ;)

3 kommenttia:

  1. kivan kuuloinen resepti. Täytyypä kokeilla. Tosin laakerinlehdet jätän pois kun en mausta tykkää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvin voi jättää pois, jos haluaa korvata jollain muulla mausteella, kuten pippurilla, niin sekin onnistuu. :)

      Poista
  2. Täytyypä kokeilla! Tuo oli myös minun lemppariruokaa koulussa :)

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)