maanantai 6. toukokuuta 2013

Maailman paras kanasalaatti


Kanasalaatti San Francisco
4 annosta
480 g broilerin fileetä (kypsänä, marinoitu tai mausta itse)
1 pkt pekonisuikaleita
1 tlk ananaspaloja
2-3 dl maissinjyviä (pakaste tai tölkki)
1 pkt miniluumutomaatteja tai 3 tavallista tomaattia
3/4 kurkkua
½-1 jäävuorisalaattia

Kastike:
2 dl kermaviiliä
1 tl curryjauhetta
suolaa, valkopippuria
1-2 rkl ananasmehua

1. Leikkaa kypsä broileri kuutioiksi. 
2. Paista pekonit rapeiksi miedolla lämmöllä. Kaada pekonisuikaleet talouspaperin päälle (laita lautanen alle) ja anna jäähtyä.
3. Kaada ananastölkin mehu lasiin ja valuta ananaksista liika neste pois. (Sulata maissit, jos käytät pakastetta.) Valuta myös maisseista liika neste pois.
4. Huuhdo kasvikset. Leikkaa tomaatti ja kurkku pieneksi ja suikaloi salaatti.
5. Vuoraa kulhon pohja salaatilla. Asettele tomaatti, kurkku, maissi, ananas ja kana mainitussa järjestyksessä päälle. 
6. Ripottele pekoni kanapalojen päälle. (Jos käytit kokonaisia pekoneita, murusta ne pieneksi.)
7. Sekoita kermaviili ja curry kastikkeeksi, mausta suola- ja pippuriripauksella. Ohenna kastiketta hieman ananasmehulla.
8. Nosta salaatti ja kastike jääkaappiin vähäksi aikaa ennen tarjoilua.
9. Tarjoa salaatti kastikkee ja patongin, paahtoleivän tai bagelien kanssa.

----

Olen tehnyt tätä salaattia vuodesta 2001 eri variaatioilla, joskus tomaatin sijasta paprikaa jne... Mutta kana, pekoni ja ananas ovat aina olleet mukana. Ja en ole tavannut yhtäkään ihmistä, joka ei tästä olisi tykännyt. Tänään tein tätä lounaaksi ystävälleni ja tietenkin myös meille. Onneksi sitä on vielä vähän kaapissa... ;)

Tähän muuten sopii myös tosi hyvin erilaiset juustot, parasta tämän kanssa oli Creme Bonjourin tuorejuustopallot, mutta niitä ei taideta enää tehdä. Harmittaa kyllä, ne oli tosi hyviä!

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä tosi hyvää. Kiitos vielä maittavasta lounaasta! :) Oli mukava käydä kylässä!

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)