tiistai 8. tammikuuta 2013

Lihapullat

Päätin vuoden vaihteessa, että kokeilen joka viikko jotain uutta arkiruoanlaitossa. Aloitin niin simppelillä kuin lihapullilla. Niitä kun olen tottunut tekemään lähes samalla kaavalla mausteita vaan muunnellen. Nyt pieni muutos, korppujauhojen tilalla suolakeksejä. :)

Arkiruokakokeilu #1


Lihapullat
4-6 hengelle
10 TUC-suolakeksiä
2 tl rosmariinia
3 tl oreganoa
2 tl sinappia
2 kananmunaa
400 g naudan jauhelihaa
Merisuolaa ja pippuria
Voita paistamiseen

Hienonna suolakeksit kulhossa. Sekoita joukkoon rosmariini ja oregano. Lisää sinappi ja kananmunat. Sekoita tahnaksi. Lisää jauheliha ja sekoita.
Mausta vielä suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina pieniksi kasoiksi, n. 20 kpl:tta ja pyörittele palloiksi. Pane lihapullat lautaselle, peitä kelmulla ja anna olla hetki jääkaapissa.
Paista kuumalla pannulla voissa n. 8-10 min. Tarkista kypsyys yhdestä lihapullasta. Tarjoile lisäksi perunoita ja puolukkahilloa. Porkkanaraastekin sopisi tähän loistavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)