lauantai 19. tammikuuta 2013

Lumikenkäilyä

Tänään käytiin testaamassa sitten meidän uudet lumikengät. Ja Mikan väsäämä ahkiokin tuli kokeiltua. Eilen illalla ja tänään aamulla mietittiin vaatetusta ja eväitä. Tarkoitus oli siis mennä ihan vain pienelle retkelle, koska otettiin molemmat lapset mukaan. Sää ei ollut maailman paras, lämpötila melkein plussalla ja lunta satoi aika reilusti. Mutta vaihtoehto olisi sitten ollut pakkanen ja selkeää, joten mieluummin näin.

Talvella liikkuessa vaatteiden valinta voi olla hankalaa. Mä en osannut pukeutua ollenkaan ulos, ennen kuin Mikan kanssa alettiin liikkua. Kerrospukeutuminen on pop ja puuvillaa ei kannata käyttää (ainakaan alimmissa kerroksissa.) Sen olen nyt oppinut. Eli tänään mulle tuli päälle sporttialusvaatteet, tekninen kerrasto, fleece-paita ja fleecekerrasto (eli siis toinen paita+housut). Toppahousut ja toppatakki päälle vielä. Villasukat jalkaan, koska jos jaloille tulee kylmä tulee muutenkin kylmä. Tuplahanskat, sormettomat ja tavalliset. Ja lämmin pipo.

Luukakselle tuli tekninen kerrasto alle ja fleecehaalari päälle. Toppahaalari sitten tietenkin vielä. Villasukat myös ja kypärämyssy ja hanskat.

Johannekselle puin sisävaatteiden päälle vanuhaalarin ja toppahaalarin. Siis äitiyspakkauksesta. Villasukat, toppatossut, hanskat ja toppahanskat. Kypärämyssy ja villapipo. Ja sitten koko komeus äp:n makuupussiin. :)

Photo a day 17.01.13
"Ready"
Ahkiossa meillä oli sitten vielä lampaantaljat poikien alla lämmittämässä. Ja koska satoi lunta, viritettiin tuollainen katos Johanneksen päälle rattaiden kuomusta. Hyvin toimi. :)

Uni maistui...
Lähdettiin ihan vain kotoa kävelemään ja noin 45 minuuttia käveltiin ja pistettiin leiri pystyyn.


Koska tuli hieman lämmin, vaihdoin oman takkini yhteen fleece-takkiin lisää. Mika hääräsi nuotion kanssa ja mä katselin lähinnä Luukaksen perään. Johannes nukkui ahkiossa tyytyväisenä.


Luukaksen mielestä oli jännää olla retkellä. Leikittiin, että oltiin Nuuskamuikkusen kanssa nuotiolla tekemässä ruokaa.



Grillattiin siinä sitten yhdessä makkaraa ja lämmiteltiin. Lapsien kanssa kannattaa olla varovainen kun tulta on lähistöllä. Luukas ainakin oli tosi kiinnostunut "takasta", joten kyllä sitä sai vahtia.


Photo a day 19.1.13
"Delicious"
Talvella ulkona liikkumiseen kuuluu olennaisena osana kuuma kaakao. Kyllä se voikin maistua hyvältä. :)


Johanneskin heräsi ja Mika syötti sille sitten lämmintä velliä pullosta. Lämmitettiin valmiiksi sekä Luukakselle että Johannekselle maissivelliä termokseen, niin ei tarvinnut miettiä imettämistä keskellä metsää...


Sitten kun pojat olivat juoneet vellinsä, niin alettiin pakata ja lähteä kohti kotia. Peitettiin nuotio lumella ja kerättiin kaikki roskat mukaamme. Johannes pakattiin taas makuupussiin ja laitettiin ahkioon makaamaan. Nyt se sai olla hieman pystymmässä asennossa ja kun lumisade loppui, niin voitiin kuomuakin ottaa pois pään päältä.


Olin ensimmäistä kertaa hieman pidemmällä kävelyllä lumikengillä ja voin sanoa, että kyllä se oli raskasta! Lonkankoukistajat huusivat apua kun oltiin lähellä kotia. Ei meinannut jalka enää nousta. :D Tehokas kuntoilumuoto kyllä. Lumikenkä upottaa jonkin verran kengästä, painosta ja kelistä riippuen, eli täysin lumen päällä ei pysty kävelemään.

Mutta helpot lumikengät ovat. Ne laitetaan kiinni omiin kenkiin ja sitten vaan menoksi. Ei tarvitse voitelua tai mitään erikoisosaamista. Sauvat meillä oli mukana ja ne helpotti kyllä kun isommilla hangilla liikkui. :)



Mikalla oli siis tuollainen ahkio perässä, joten sillä vasta rankkaa oli. Takaisin tullessa siitä oli tosin vähän painoa poissa, mutta kyllä pari lasta painaa jonkin verran... Mika itse teki nuo valjaat tuohon ahkioon. Niihin tuli alumiiniputket, joiden sisällä on muoviset sähköputket. Vyö on vanha painonnostovyö, johon nuo putket sitten tulee kiinni.


Ilma selkeni huomattavasti takaisin tullessa. :)


Hyvä fiilis jäi kaiken kaikkiaan retkestä. Yhteensä oltiin ehkä noin kolme ja puoli tuntia liikkeellä. Siitä hieman alle kaksi tuntia oli kävelyä. Sports trackerin mukaan kaloreita kului mulla vähän yli 500. Olin asettanut sen vaellukselle, koska lumikenkäilyä en sieltä löytänyt.


Kyllä tällainen antaa elämyksiä niin itselle kuin lapsillekin. Vaikka tämä ei edes niin hirveästi vaadi. Ajatelkaa kuinka jännää pienelle pojalle on mennä metsään, laittaa nuotio ja syödä eväitä. Ainakin meillä oltiin kovasti innoissaan. Jopa niin innoissaan, että kotiin tultaessa ahkiossa oli kaksi nukkuvaa pikku poikaa. :)

Kyllä sitä alkoi tässä haaveilla jostain pidemmästäkin lenkistä. Mutta kasvatetaan kuntoa nyt lyhyillä lenkeillä ja sitten joskus poikien ollessa hoidossa mennään jonnekin pidemmälle.

Mika aikoo kruunata tämän päivän nukkumalla ulkona ensi yön. Onneksi ei mitään hirveää paukkupakkasta tänne seudulle ole tulossa. No, mä nautin sitten kun sängyssä on enemmän tilaa... (Jos siis saan nukuttua koko yönä... Kävin kyllä katsomassa nukkumapaikan ja ihan turvalliselta se vaikutti...)

Raportoidaan myöhemmin sitten miten siinä kävi. :D

Mites teidän lauantai? ;)

13 kommenttia:

  1. Vau, hienoja kuvia :) Ihana Luukas Nuuskamuikkusen kaveri ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Nuuskamuikkunen on Luukaksen idoli. :)

      Poista
  2. Teetkö maissivellin itse, jos teet niin voinko saada ohjeen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tee itse vaan se oli kyllä ihan kaupan omaa. Se kun on Luukaksen erikoisherkkua. Pitäis muuten katsoa jos jotain vellireseptejä löytyisi. Luukas kun söisi vaan velliä... ettei pikkuveljestä tulisi vaan samanlaista. Laitan kyllä ohjeen tänne jos löydän. :)

      Poista
  3. Kuulostipa ja näytti hyvälle teidän reippailu! Mistä teidän ahkio on ja millaiset vetovaljaat siinä on?

    Minä olen muuten tehnyt maissivelliä maissijauhopaketin kyljessä olevalla ohjeella veteen ja ohentanut sitä sitten korvikkeella tuttipulloon sopivaksi. Ei kelvannut meidän typylle, mutta hän ei muutenkaan ole vellinaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän saada Mikan laittamaan jotain infoa siitä miten se tuon ahkion teki... Minä kun vaan seurasin vierestä enkä ymmärtänyt yhtään mitä se teki. :D

      Luukakselle ei ole koskaan kelvannut omat velliviritelmäni (puurojauheesta), mutta jos tuo Johannes oppisi juomaan jotain muutakin kuin noita valmiita. :)

      Poista
  4. Ihanan kuuloinen ja näköinen reissu! Te sitten jaksatte, nyt käy kyllä kateeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me oikeastaan jakseta. :D Aina siis... Itse oon vähän sellainen, etten jaksaisi suunnitella ja pakata... Siis siinä on liikaa vaivaa. Mutta kun sitten matkaan pääsee, niin tykkään kyllä.

      Mikan ja Luukaksen mielestä taas lähdön valmistelu on parasta. :)

      Poista
  5. Siis syöttääkö joku oikeasti kaupan maissivelliä noin isolle lapselle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Luukas ei syö puuroa ja illalla kelpaa oikeastaan vain velli. Syö siis kyllä muitakin vellejä, eikä vaan sitä maissivelliä. Ja jos totta puhutaan, kyllä se Valion maissivelli on niin hyvää, että voisin sitä itsekin juoda. :D

      Poista
    2. Ja vielä lisään, että mielestäni kaupan vellit ovat paljon parempia ravintoarvoiltaan kuin esim. juotavat jugurtit. ;)

      Poista
    3. Jos lämmin maissivelli maistuu paremmin kuin kaakao, niin eihän sitä nyt tietenkään saa lapselle antaa! Hyvänen aika ja vielä kaupan omaa! Anonyymi..

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)