perjantai 11. heinäkuuta 2014

Illallinen vampyyrin kanssa

Sain eilen luettua taas yhden loistavan kirjan, Abigail Gibbsin "Illallinen vampyyrin kanssa".

Perjantai 11.7.2014
192/365
Tarina alkaa siitä, kun kirjan päähenkilö Violet Lee on ainoana silminnäkijänä verilöylylle, jonka aiheuttajana ovat vampyyrit. Vastoin odotuksia, vampyyrit eivät tapa häntä vaan vie hänet mukanaan kartanoon, jossa hän on panttivankina.

Tässä kirjassa vampyyreita ei ole kuvattu keinoverta tai eläinten verta litkivinä yhteiskunnan hylkiöinä vaan todellisina petoina. Kirjan toinen päähenkilö prinssi Kaspar on todellinen vampyyri, raaka ja pelottava. Hänen käytöksensä Violetia kohtaan on välillä aivan järkyttävää. Häntä alkaa inhoamaan, mutta toisaalta Kaspar on erittäin mielenkiintoinen hahmo.

Kirjan takakannessa on k-16 merkintä, joka on sinänsä vähän naurettava, että kirjailija on aloittanut kirjan 14 - vuotiaana. Nytkin hän on vasta parikymppinen. Ja mitä netin arvostelujen mukaan tuo merkintä vain kehoittaa alle 16 vuotiaat lainaamaan tämän kirjan. :D

Kirjan luettuani ymmärrän kyllä miksi ikäraja on siihen laitettu, koska ei kirjan tekstiä voi verrata esim. Twilight - saagaan. Itse sijoittaisin sen lähemmäksi Sookie Stackhouse (True blood) - sarjaa, joka toisaalta on sitten aikuisille suunnattu. Ehkä tämä on sitten näiden kahden välimuoto, jolla kiinnostus vampyyrikirjoihin saadaan pidettyä yllä.

Oma historia vampyyreiden kanssa menee jo kauas. Aloitin tosin lukemalla Anne Ricen - kirjoja, kuten Veren vangit, Vampyyri Lestat ja Kadotettujen kuningatar, jotka on suomennettu ja sitten muutaman englanninkielisen. Näiden lisäksi suosikkeja on jo mainitsemani Twilight ja True blood (sekä sarja että kirja). Telkkarin puolelta kaikkien aikojen suosikki on ehdottomasti Buffy, vampyyrintappaja ja spin-off Angel. Kai se vaan niin on, että kun hurahtaa verenimijöihin niin ei niistä pääse irti. :D

Tätä kirjaa suosittelen todellakin kaikille vampyyrifaneille. Miinuksena voisin kirjasta sanoa vain, että hieman liikaa tekstiä sinne oli jätetty. Teksti alkoi välillä puuduttamaan, kun siellä oli niin paljon "turhaa".

Kirjan seuraava osa "Autumn Rose", on ilmestynyt tammikuussa 2014 englanniksi. Suomennoksesta ei löydy tietoa. Toivottavasti se saadaan pian, koska sen verran jännäksi loppu oli taas kirjoitettu.

Risingshadow: Illallinen vampyyrin kanssa

"Suljin silmäni ja tunsin hänen veitsenterävien hampaidensa keveän painalluksen vasten kurkussani sykkivää valtimoa ennen kuin toinen niistä puhkaisi ihoni ja painui syvemmälle."

Mukavaa viikonloppua, minä lähden lukemaan seuraavaa kirjaa, joka ei tällä kertaa ole vampyyrikirja. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)