tiistai 10. marraskuuta 2015

Seitsemän kuukautta


Saagalla tuli seitsemän kuukautta täyteen viime viikolla. Ensimmäistä kertaa kuvien ottaminen hieman viivästyi, mutta eilen yritin niitä napsia. Saaga ei vaan oikein ollut kuvaustuulella ja palikoiden syöminen kiinnosti enemmän kuin kameralle hymyily. Muutaman ihan ok kuvan sain kuitenkin, eihän sitä aina tarvitse nauraa. :)

Viimeiset pari viikkoa neiti on ollut flunssassa ja nyt vasta alkaa helpottaa. Vielä välillä yskii, mutta ainakaan nenä ei vuoda koko aikaa. Jospa yötkin alkaisivat tästä paranemaan, ainakin ruoka maistuu jo paljon paremmin.


Ollaan pitäydytty aika pitkälti soseruokailussa, mutta sormiruokaakin on tarjolla vaihtelevasti noin kerran päivässä. Isänpäivän aamupalalla Saaga sai omaa korvikkeeseen tehtyä munakasta, joka maistui hyvin. :) En ole jaksanut hirveästi sosetehtailla Saagalle mitään, vaikka teinkin Johannekselle paljon itse, joten olen ostanut kaupan purkkeja. Tällä viikolla hoksasin, että tytölle meneekin koko purkki sosetta kerralla kun flunssan takia määrät ovat olleet todella pieniä.

Tällä hetkellä mennään tällaisella rytmityksellä:

Aamuimetys ennen sängystä nousua
Aamupuuro
Lounaaksi liha/kana/kalasosetta ja imetys päälle
Välipalaksi hedelmäsosetta tai valmiita vauvojen jogurtteja tai rahkoja päiväunien jälkeen + imetys
Päivälliseksi sormiruokaa + imetys
Iltapuuro + imetys

Lisäksi tulee yöimetykset n. 1-5 kertaa.


Vaikka yöt ovat olleet huonoja, oli viime viikolla yksi kokonaan nukuttu yö. Se antaa toivoa sille, että ehkä meilläkin joskus vielä nukutaan. Kohta vaihdetaan tyttö kehdosta pinnasänkyyn ja toivottavasti se parantaa yöunia, kun on enemmän tilaa unissaankin kontata.

Kuukauden aikana Saaga on alkanut ryömimään paljon nopeammin ja määrätietoisesti menee kiinnostavia asioita kohti. Sängyllä ja matolla heiluu konttausasennossa, mutta lattialla ei vielä nouse. Saaga pysyy hetken aikaa istumassa yksinkin, mutta usein keikahdetaan siitä sivulle kun tavoiteltu lelu onkin liian kaukana.

Neidillä on aivan valloittava hymy, jolloin alahampaat näkyvät ja silmät siristävät. Harmi, ettei sitä ole saatu vielä kameralle. Pitää yrittää joskus napata salaa otos, kun isoveljet naurattavat. :)

4 kommenttia:

  1. Olen silloin tällöin katsellut blogiasi ja nyt haluaisin erityisesti kiittää sormiruoka resepteistä!Menevät heti kokeiluun!Meillä kohta yhdeksän kuukauden iköinen poitsu ja kuusi vuotias.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun olet käynyt. :) Itse tykkään kokeilla uusia juttuja, joista tyttö voisi tykätä. Perusruokaa menee kyllä aika hyvin, kasviksia lähinnä. Sämpylöitä ajattelin kokeilla seuraavaksi. :)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)