torstai 21. elokuuta 2014

Kaalilaatikko


Kaalilaatikko
1 kaali, n. 1,4 kg
2 dl puuroriisiä
2  lihaliemikuutiota
vettä keittämiseen

400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 tl suolaa

2 dl keitinlientä
2 dl kermaa
½ dl siirappia

Raasta kaali karkealla terällä pieneksi tai leikkaa pieniksi suikaleiksi. Laita vettä kattilaan niin paljon, että kaalit ja riisit peittyvät. Lisää lihaliemikuutiot. Keitä n. 15 minuuttia.

Paista jauheliha ja pilkottu sipuli. Lisää suola.

Ota kattilasta pari desiä keitinlientä talteen, valuta kaali ja riisit.

Sekoita isossa vuoassa kaali, jauheliha ja sipuli.

Sekoita keitinliemi, kerma ja siirappi yhteen erillisessä astiassa. Kaada seos vuokaan ja sekoita vielä, että nestettä tulee tasaisesti.

Paista 200 asteessa n. tunti. Nauti puolukkahillon kera!

PS: Jos haluat lihaisampaa, niin laita ihmeessä enemmän jauhelihaa! Ja suolaa voi myös lisätä, jos valmis laatikko tuntuu suolattomalta.

--------------------------------------------

PPS: Me ollaan juuri kotiuduttu reissusta, joten uusia päivän kuvia yms. juttuja tulossa kun tässä saadaan yhdet Angry Birds synttärit pois alta. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)