torstai 28. elokuuta 2014

Kesälomareissu 2014: Särkänniemi

Tämän vuoden kesälomareissu suuntautui mm. Tampereelle, jossa kohteena oli Särkänniemi. Majoituttiin asuntovaunun kanssa itse asiassa Nokialle Viinikanniemen leirintäalueelle, josta sitten kuljettiin aamulla Tampereelle. Oltiin paikalla heti porttien avauduttua ja sulkemisaikaan asti oltiin. Tarvitseeko sanoa, että huvipuistoreissu oli pojille ihan mahtava kokemus? :)

Angry Birds Land oli ihan huippu!
Päivä aloitettiin akvaariosta, jossa käytiin ihmettelemässä mitä ihmeellisempiä kaloja. Sieltä jatkettiin Angry Birds landiin, joka oli aivan unelmapaikka fanille (tai faneille, kyllä Johanneskin tykkää). Sinne alueelle oli keskitetty hienosti vähän pienempien lasten laitteita, joten viihdyttiin siellä aika pitkään. Tultiin loppupäivästä vielä takaisinkin.

Samassa veneessä
Luukas oli tasan metrin mittainen, niin se pääsi aika moneen laitteeseen jo. Johannes pääsi joihinkin laitteisiin yksin ja vähän hurjempiin sitten meidän kanssamme.

Angry Birds puisto
Vähän harmitti alueen keskellä ollut Angry Birds - temppupuisto. Siellä oli rajattu kaksi eri aluetta. Yli 5-vuotiaat ja alle 6-vuotiaat. Luukasta harmitti hirveästi ettei se päässyt kiipeilemään isoissa telineissä ja laskemaan liukumäissä. Johannestakin harmitti nuo liukumäet. Sit tuo pienempien puoli taas oli niin "lälly", ettei se eronnut tavallisesta puistosta juuri ollenkaan.

Lentävät vihaiset linnut
Angry Birds-laite, jossa oli Red - lintuja ja se soitti Angry Birds - tunnaria, oli Johanneksen suosikki. Se oli mielestäni aika hurja, kun se pomppi ylös alas (siis lapselle hurja), mutta Johannes halusi siihen aina vaan uudelleen.

Possu?

Lintu?
Angry Birds - alueen jälkeen suunnattiin syömään pitsaa. Voin suositella kyllä Pizzeria Pelleä. Oli oikein hyvää pitsaa. :)

Kun minä ja Mika oltiin saatu mahat täyteen ja lapset napsittua muutaman palan, niin jatkettiin Koiramäkeen. Koiramäen aluetta oli kehuttu paljon, niin ehkä siltä odotti hieman liikaa.

Mika opettajana
Alue oli hienosti rakennettu kyllä, mutta kun Koiramäki-kirjoja ollaan luettu Luukaksen kanssa vain pari, niin ei se lapsille hirveästi auennut. Alueella sijaitseva Drakkulan linna oli myös poissuljettu näin pieniltä, joten kierreltiin sitten vain ympäri katsomassa eläimiä. Mutta eipä ne keskellä huvittelua niin hirveästi kiinnostanut.

Värittämistä
Hauskoja hahmoja.
Koiramäestä suunnattiin delfinaarioon katsomaan esitys. Lapset eivät oikein jaksaneet odottaa, kun esityksen alussa näytettiin videota esityksiin valmistautumisista. Mutta Luukas nyt ainakin tykkäsi, Johannesta ei oikein kiinnostanut vaan halusi lähteä pois.

Näsinneula

Ei sitä koko ajan jaksa kävellä.
Viimeisimpien laitteiden joukossa mentiin sitten Luukaksen kanssa Tukkijokeen. Oli juuri sen sata senttiä, mitä tuohon vaadittiin. Ensiksi Luukas tuli minun kanssani, hieman taisi jännittää, mutta se oli kuulemma sellaista hyvää jännitystä.

"Mihin me nyt oikein päädytään?"
Ja kun kerran ensimmäinen kierros meni hienosti, niin eikös Luukas lähtenyt heti perään vielä Mikan kanssa uudelleen. Ainakin poika kastui ihan läpimäräksi. :D

Pläts!
Sillä välin kun Mika ajoi MotoGeessä, niin pojat pääsivät kokeilemaan palkintopallia. Ja jaettu ykkössija tietenkin. ;) Luukas tosin tuuletti hieman enemmän kuin Johannes. :D

Mä voitin! Eikun me voitimme!
Viimeisenä käytiin sitten tietenkin ihailemassa Särkänniemeä yläilmoista. Hienot maisemat olivat koko Tampereen ylle Näsinneulasta. :)


Meillä oli oikein onnistunut huvittelupäivä. Onneksi ei satanut, vaikka olikin vähän sateisen oloinen keli. Suosittelen kyllä lähtemään Särkänniemeen, vaikka olisi vähän pienempiäkin lapsia. Pojat olivat siinä mielessä juuri sopivan ikäisiä, että pääsivät lähes samoihin laitteisiin ja silti Johannes pääsi ilmaiseksi sisään, kun on alle kolme vuotias.

Nythän minä ja Mika jouduimme ottaa rannekkeet, koska molempien lapsien mukana piti olla osassa laitteissa. Ja vaikka Johannes pääsikin ilmaiseksi, niin kyllähän se kalliiksi tuli. Mutta huviteltiin nyt sitten koko rahan edestä, seuraavan kerran taidetaan tulla kun pojat pääsevät laitteisiin yksin ilman aikuisia. ;) Tai mistä sitä tietää...

Nokialta matka jatkui kohti Ähtäriä, josta sitten seuraavassa jutussa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)