maanantai 13. lokakuuta 2014

Mitä meillä syötiin?

Viime perjantain illallinen
Koin tässä kuukausi sitten taas turhautumista siitä, etten tiennyt mitä ihmettä tekisin meille ruoaksi. Olen monesti yrittänyt suunnitella viikkoa eteenpäin ja tehdä erilaisia ruokalistoja. Olen käyttänyt koulujen ruokalistoja, omia variaatioita ja netistä bongaamia listoja. Ei vaan onnistu. Nyt sitten olen pitänyt neljä viikkoa kirjaa siitä, mitä meillä TODELLA syödään. Ehkä nyt on sitten helpompi lähteä suunnittelemaan tulevaa.

Meillä on hieman erilaiset ruokajärjestelyt kuin monella muulla. Meidän tärkein ruoka on lounas, jonka syömme lähes aina yhdessä. Päivällinen on sitten usein lounaan jämiä, joista pojat syövät sitten mitä syövät ja me aikuiset sitten syömme mitä jää ja laitamme jääkaapista jotain lisää, jos jää nälkä. Joinakin päivinä toki tulee tehtyä kaksikin ruokaa, mutta usein seuraavalle päivälle ruokaa ei jää. Joten lounaaksi on aina uusi ruoka. Teen mieluummin ruoan aamupäivällä kuin iltapäivällä, koska illalla me ei voida kuitenkaan tietää mikä kellonaika ruokailuun sopii. (Mun iltatyöt ja Mikan vaihteleva työpäivän pituus.)

Yritän tehdä itse mahdollisimman paljon, mutta kyllä meillä syödään myös eineksiä. Tarkoitus olikin vähän kartoittaa, kuinka paljon eineksiä, makkaraa, pikaruokaa yms. syödään. Tavoitteena on syödä monipuolisesti, edullisesti ja terveellisesti.

Mutta tässä nyt sitten meidän nelihenkisen perheen todellista syömistä. (Joissain ruoissa oli lisäksi kasviksia yms. mitä kaapista löytyi, kirjasin ylös vain juuri sille aterialle tehdyt salaatit jne.)

Viikko 1
Ma: Kanakeitto (sunnuntailta), illalla Chili-Chorizopastaa
Ti: Sweet&Sour - kanakastike (Uncle Bens) ja riisiä
Ke: Tomaattiset lihapullat. perunaa ja salaattia
To: Amerikan lihapata, riisiä (tiistailta) ja perunamuusia (jauheesta)
Pe: Täytetty ranskanleipä, ranskalaisia ja salaattia
La: Nuudeleita ja viikon jämäruokia
Su: Pakastepitsaa

Tässä la&su Mika oli poissa, joten syömässä oltiin vain minä ja pojat.

Viikko 2
Ma: Lankkuperunat ja nugetit (eineksiä siis)
Ti: Makkarakeitto
Ke: Spagettia ja jauhelihakastiketta
To: Lihaa ja ranskalaisia
Pe: Kanaa ja riisiä
La: Jäljelle jäänyttä kanaa&riisiä, voileipäkakkua
Su: Itsetehtyä pitsaa

Lauantaina juhlittiin mun synttäreitä, joten voileipäkakkua tuli syötyä "päivälliseksi".

Viikko 3
Ma: Makaroni, jauheliha, pekoni, maissi - sekoitusta
Ti: Jauhelihamureke, perunat ja porkkanaraaste
Ke; Uunimakkara tomaateilla ja röstiperunat
To: McDonalds
Pe: Unkarilaista lihakeittoa
La: Jäljelle jäänyttä keittoa, Pitaleipiä, jauhelihaa ja salaattia
Su: Currybroileria ja riisiä

Torstaina olin koko aamupäivän töissä, joten päädyttiin pikaruokaan.

Viikko 4
Ma: Miniburgerpan (pakastealtaasta), illalla sulatin pakastimesta ribsejä perunamuusin kanssa.
Ti: Tortillalasagne (broilerjauheliha), salaatti
Ke: Nakkikastike ja makaronia
To: Kanaviillokki ja riisiä
Pe: Lounaaksi eines hampurilaisia, illalliseksi itse tehdyt ranskalaiset (peruna+porkkana), hakatut porsaanpihvit, valkoista parsaa, coleslaw ja bernaisekastike.
La: Siskon luona itsetehtyä pitsaa.
Su: Perjantailta jääneitä pihvejä ja ranskalaisia.

Näin siis meillä. Yllätyin kyllä itse, että neljään viikkoon tosiaan tuli vain yksi pikaruokalavisiitti. Itsestä tuntuu, että käydään liian usein hakemassa jotain, mutta ehkä ei sittenkään. :D Eineksiäkin oli aika maltilla, uskon kyllä, että kokkaan enemmän kuin moni muu. Onhan tässä paranneltavaa, mutta ottaen huomioon tämän alkuraskauden väsymyksen ja viime viikkojen päänsäryn niin on tämä ihan ok. :)

PS: Mulla ei ole särkenyt kahteen päivään päätä! Ja väsymys alkaa olla painottunut iltaan, joten jotain olen saanut aikaiseksikin. Meinasin tänään laittaa syyskuun kuvat, mutta Johannes meni vähän huonosti nukkumaan ja Walking dead alkoi... Mutta, nyt ainakin olo on positiivinen, kyllä tämä tästä! Poks: rv 15+0

4 kommenttia:

  1. Hauska nähdä teidän syömiset tuolla tavalla listana! Ihan inspiroi itsekin kirjoittamaan ylös meidän syömiset! :)

    T:Outi S.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tämä ihan avartavaa. :) Nyt vaan heti on jäänyt kun jäi suunnittelukin tältä viikolta. Joten tuntuu ainakin, että ollaan syöty vähän mitä sattuu. :D

      Poista
  2. Meillä vähän sama meininki, lounaalle tehään ruokaa ja syödään paremmin. Myöhemmin sitte mitä kaapista löytyy :) viime aikoina on kokeiltu useasti bataattia, vähän uusia makuja. Jotain hyviä laatikkoruokia ois kiva löytää, iänikuisen makaroonilaatikon lisäks, semmosia joista riittäis kahelle tai jopa kolmelle päivälle. Vinkkaahan jos oot sellasia keksiny :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pojat eivät syö mitään laatikkoruokia, edes sitä makaronilaatikkoa, joten en hirveästi niitä tee. Kinkkukiusausta ja kebabkiusausta nyt joskus. :) Pitäisi kyllä tehdä enemmän, pinterestissä on paljon erilaisia ohjeita! Kurkkaa sieltä. :)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)