sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Jouluinen juustokakku

Tänä viikonloppuna oli uusi yritys saada jouluinen juustokakku onnistumaan. Ja nyt siitä tuli oikeasti todella hyvää, myös koostumukseltaan. 

Tämä juustokakku on siis tehty ilman liivatetta, käyttämällä Dansukkerin hyytelösokeria ja hyytelösokeri Multia. (Ja ei ole mikään sponsoroitu resepti.) Halusin vain edelleen kokeilla, saako leikattavaa juustokakkua tehtyä hyytelösokereilla, kun liivatetta ei halua käyttää enkä mielellään laittaisi myöskään kananmunaa.

Tässä on resepti tämänkertaiseen kakkuun. Vielä ehdit tehdä tällaisen joulupöytään jälkiruoaksi. ;)


Jouluinen juustokakku

Pohja:
200 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
3,3 dl kuohukermaa (vaahdota ensin vain 2 dl!)
1 ps vaniljakastikejauhetta (esim. Ekströms)
2 tl sitruunamehua
2 tl kanelia
200 g Valio Viola vanilja-tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl hyytelösokeri Multia

Kiille:
4 dl glögiä
2 dl hyytelösokeria

Lisäksi koristeluun suklaata.

1. Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi, esim. tehosekoittimella.
2. Sulata voi mikrossa.
3. Sekoita sula voi piparkakkujauheen kanssa tasaisen kosteaksi.
4. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle, laita leivinpaperia alle.
5. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun teet täytteen.

6. Vaahdota 2 dl kermaa, lisää vaniljakastikejauhe, sitruunamehu ja kaneli. Sekoita tasaiseksi.
7. Lisää tuorejuustot ja sekoita.
8. Kaada loppu kerma (1,3 dl) kattilaan ja mittaa hyytelösokeri (Multi) sekaan. Kiehauta ja ota pois levyltä. Anna jäähtyä hetken ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen.
9. Kaada seos irtopohjavuokaan piparkakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä:

10. Kiehauta glögi kattilassa ja mittaa sekaan hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen niin, että hyytelösokeri sulaa.
11. Nosta levyltä jäähtymään noin viideksi minuutiksi välillä sekoittaen.
12. Kaada glögi-sokeriseos juustokakun päälle ja levitä tasaiseksi.
13. Nosta takaisin jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
14. Koristele haluamallasi tavalla.


Itsellä tuli tuosta kiilteestä hieman epätasainen, kun laitoin ensin vain 2 dl glögiä. Sehän ei sitten riittänyt mihinkään ja tein seuraavan satsin heti perään. Oli kuitenkin ehtinyt jo hyytyä edellinen, joten se nyt vähän jäi häiritsemään. Samoin suklaakoristeesta tuo teksti vähän meni pilalle, harkitsen kovasti suklaakynän hankkimista. :) Minigrip - pussilla taiteilu on vähän haastavaa välillä. :D

Ehkä teen vielä kolmannen juustokakun meille jouluksi, mutta siihen pitäisi kuulemma jotain vaihtelua tulla. Muuten tulisi kolme glögikakkua kahden viikon sisään. :D Mitähän sitä keksisi? Ideoita?

Hyvää joulunodotusta lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Laita valkosuklaata tohon massaan ja vaikkapa puolukkaa kokonaisina sattumina tai survottuna. Ite oon monena jouluna tehnyt tuohon tyyliin. Glögikiilteen alle olen myös laittanut puolukoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Joulun kakkuun päätyi päärynää ja kinuskia. :) Laittelen ohjetta kun ehdin!

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)