keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Neiti 1kk

 
Tänään neiti on jo kuukauden ikäinen. Kun miettii raskauden viimeistä kuukautta ja nyt tätä, niin ei voi kun ihmetellä miten aika menee nyt paljon nopeampaa. Tyttö kasvaa ihan silmissä ja kohta saa laittaa pienimmät vaatteet jo pois.
 
Neuvolakäynti oli jo vähän yli viikko sitten, jolloin painoa oli 3700 g ja pituutta 51 cm. (Syntymämitat 3180 g ja 47,5 cm) Seuraava neuvola onkin sitten lääkärikäynti tuossa muutaman viikon päästä. Sen jälkeen saadaankin juhlia jo ristiäisiä. :)
 
 
Ihan vielä neiti ei nosta päätään, mutta kovasti harjoittelee. Otettiin leikkimattokin esille, niin voi siinä sitten helpommin köllötellä vatsallaankin. Pieniä hymyjä on väläytellyt meille vanhemmille, mutta onko se sitten jo ihan tahallista vai vatsanväänteitä, niin sitä voi vaan arvuutella. :) Nätti hymy kuitenkin on ja näyttää perineen minun hymykuoppani, tosin molemmille poskille kun itselläni on vain yksi. :)

Arkeen on mahtunut hyviä ja huonoja hetkiä. Vauvan kanssa kaikki menee hyvin, minulla on ihan erilaista itsevarmuutta kuin poikien kanssa. Huudostakaan en ahdistu enää niin nopeasti, vauvat nyt vain itkevät. Ainoa tilanne kuin siitä ahdistuu on, kun olen lasten kanssa yksin kotona enkä juuri silloin pääse lohduttamaan tai ottamaan syliin. Silloin kun on pakko pukea poikien päälle, että ehditään kerhoon tai muuta sellaista.

Onneksi neiti on aika tyytyväinen tapaus, muutamana iltana on ollut vähän enemmän itkuisuutta ja pari päivää sitten hän ei nukkunut kuin vartin - puolen tunnin pätkiä. Yötkin menevät ihan hyvin. Enää en laske syöttöjen määrää öisin tai laske unipätkiä. Niin kuin edellisessäkin kirjoitin, vieressä on hyvä olla. Poikien kanssa merkkailin jopa öisin ylös milloin olivat syöneet, kuinka kauan söivät ja kuinka kauan nukkuivat. Nyt en koe enää sille tarvetta. Vauvan äitinä olen rennompi kuin ennen.

Enemmän hankaluuksia on sitten tullut poikien kanssa. Pitäisi muistaa huomioida niitäkin tarpeeksi, saada heille ruokaa ajoissa ja nukkumaankin pitäisi laittaa. Eilen olin yksin kaikkien kolmen kanssa illalla. Jotenkin onnistuin saamaan kaikki kylvetettyä ja tehtyä iltatoimet ilman hermojen menetyksiä. Ja kaikki nukkuivat ennen kello yhdeksää omissa sängyissään, mikä on hyvä saavutus sellaisellekin illalle kun ollaan molemmat vanhemmat kotona.

Nyt vauva on päiväunilla ja pojat leikkivät vauvan leikkimatolla ja leluilla. Jotenkin ihmeen rauhallista.

Oikein hyvää loppuviikkoa!

7 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, miten arki sujuu. Mulla on vähän samoja fiiliksiä, että jotenkin on varmempi olo vauvan hoidossa ja se tuntuu sujuvan, mutta esikoisen kanssa on enemmän hankalaa mustasukkaisuuden vuoksi. Mulla ei tosin vielä kokemusta arjesta kolmestaan, kun Matias pitää isyysvapaitaan vielä pari viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mika oli sen pari viikkoa kotona ja nyt sit kolmatta viikkoa töissä. Kyllä tähänkin aika nopeasti tottuu ja onneksi on kesä tulossa!

   Toivottavasti teillä tuo mustasukkaisuus lievenisi. Meillä Johannes on viime päivinä ollut todella huomionkipeä ja se on kyllä aika raskasta. Mutta pitää vaan yrittää ottaa aikaa noille isommillekin.

   Poista
 2. Mustakin tuntuu, että olen rennompi tällä kerralla verrattuna aiemmin. Ihana kun on tuollaisia hyviä hetkiä kun kaikki onnistuu, niistä saa uskoa ja jaksamista huonoille hetkille <3 hyvää yötä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Ihanat nuo palikat!!! Niinkuin on pikkuneitikin <3

   Poista
  2. Kyllä niitä hyviä hetkiä on pidemmän päälle enemmän, vaikka jonain hetkenä ei tunnu siltä. :)

   Palikat on ilmeisesti mun (vai siskon?) vanhat, nappasin mummulasta mukaan. :)

   Hyvää yötä! ❤

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)