torstai 6. elokuuta 2015

Pieni neiti 4 kk

Saaga on tänään neljä kuukautta vanha. Niin pieni vielä. Mutta silti jo niin iso osa meidän elämää.Käytiin eilen neuvolassa. Meidän pieni neiti on kyllä todella pieni, mitat tällä hetkellä on 5,4 kg ja 59 cm. Painoa oli tullut vain 130 g ja pituutta alle sentti. Tämän vuoksi neuvolassa suositeltiin aloittamaan kiinteät pikku hiljaa, jotta saataisiin mahdollisimman nopeasti puurot yms. ruokavalioon mukaan. Nyökyttelin siinä ja harmittelin mielessäni, että haaveilemani puolen vuoden täysimetys jää taas haaveeksi vain. Luukaksen kanssa päästiin neljään kuukauteen myös ja Johanneksen kanssa lähes viiteen kuukauteen. Silloin myös kehotus kiinteiden aloitukseen tuli neuvolasta.Imetyksen tuki ry:n Facebook-sivujen ja muun tuen ansiosta ajattelin kuitenkin pyrkiä vielä hetken pysymään täysimetyksellä. Tyttö on kuitenkin tyytyväinen, vaikka kasvaakin hitaasti. Olen eilisestä nyt lisännyt imetyskertoja, yrittänyt imettää putkeen vuorotellen kummaltakin puolelta niin kauan, ettei enää maistu. Lisäsin nesteytystä ja söin vähän herkkuja. Join jopa yhden alkoholittoman oluen (ihan hirveää!), mutta ehkä ostan kotikaljaa tai jotain.

Kokeilen ensin näin. Teen kotipunnituksia ja toivon, että saan sillä neidin painon nousuun. Jos vielä ensi kuussakin näyttää siltä, että kasvu on todella hidasta, niin sitten aloitan kiinteiden kanssa.

Hei, kukas siinä on?


Muuten neuvolassa oli kaikki hyvin. Saaga ei vielä käänny vatsalleen, mutta eipä hän viihdykään mahallaan muutamaa minuuttia kauempaa, joten miksi kääntyä? Ei sillä ole vielä kiire, yritystä kuitenkin on. Selällään hän liikkuu kyllä ympyrää, joka on esim. kehdossa aika huvittavaa, kun neiti on aina siellä eri päin kun olen hänet sinne laittanut.

Rokotuksetkin saatiin nyt, koska niitä siirrettiin kuukaudella meidän reissun vuoksi. Eilen neiti on hieman itkuinen, mutta ainakaan kuumetta ei ole noussut. Viime yö meni valvoessa, mutta ei tytön takia (vaikka hänkin söi aika usein, koska itse nukuin niin levottomasti ja kävin ylhäällä vähän väliä). Luukaksella oli jalat kipeänä, joka sitten valvotti. Toivotaan, että ensi yö menisi paremmin, alkaa vähän väsyttää kun on ollut useampikin huono yö tässä. Kirjoitinko jo muuten, että reissun jälkeen Saaga nukkui yhden yön kokonaan? Se oli ihan luksusta. Mutta sitten palattiinkin todellisuuteen. :D

Oho, kaveri kaatui...

Nyt kun neiti on neljä kuukautta, niin hän hymyilee ja on oppinut kuinka ihana kimeä ääni hänellä onkaan. On mukavaa kiljahdella ihan huvin vuoksi. Jos Saagan haluaa nauramaan, niin se vaatii kyllä ihan kunnon yritystä. Harvoin naureskelee millekään pienille jutuille, vaan pitää tosiaan ilmeillä tai laulaa/riimitellä... Tarkkailee paljon ympäristöään ja viihtyy seurassa. Tosin poikien huomio pistää välillä ärsyttämään. Mutta kyllä niille välillä sitten hymyilläänkin. :)

Nyt neiti jo nukkuu meidän sängyssä tyytyväisenä. Ollaan oltu tänään paljon lähekkäin ja maito on maistunut ihan eri tavalla kuin pari päivää sitten. Ehkä se tästä, kunhan vain saadaan rauhoitettua nuo syöntihetket. Ovat ne niin arvokkaita, sen tuntee sydämessään kun neiti juttelee kesken syömisen (tissi suussa) ja katsoo silmiin. Meidän pieni rakkaus.

2 kommenttia:

 1. Ihana <3 täytyy yrittää tosiaan nähdä <3 meillä vaan on nyt joku aika nukuttu niin huonosti että oon saanut jatkuvan päänsäryn.. Mut ehkä tää tästä niin jaksaa taas :) haleja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä täälläkään hirveän hääppöisesti olla jaksettu mitään päivisin tehdä. Laittelen sulle viestiä, niin katsotaan mites ensi viikolla olisi.

   Haleja. :)

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)