sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Hymytyttö 5 kk

Saaga 5 kk
Tänään meidän hymytyttömme on jo viisi kuukautta!

Kuukauden aikana Saaga on kasvanut pituutta 2,5 senttiä ollen nyt 61,5 cm pitkä. Painoa oli tullut 400 g, mutta vielä pysyttiin alle kuudessa kilossa.

Saaga on oppinut kääntymään selältä vatsalle ja takaisin. Nyt vatsalla ollessa kiukuttaa, kun ei pääse eteenpäin. Painaa päätä vasten lattiaa ja nostaa takapuolta. Siitä yritetään työntää itseänsä eteenpäin.

Sosiaalinen puoli on kehittynyt huimasti. Ottaa selkeästi enemmän kontaktia ja kaipaa seuraa ihan eri tavalla kuin aiemmin. Koskettelee sormilla kasvoja ja vetää hiuksista.

Vaikka olin haaveillut puolen vuoden täysimetyksestä, niin aloitimme kuitenkin tänään maistelemaan kiinteitä. Aloitimme porkkanalla, josta ehkä jotain meni vatsaankin asti. Päätökseni aloittaa kiinteät nyt olivat Saagan hidas kasvu, yöunet (tai niiden puute) ja selkeä kiinnostus ruokaan. Nyt sitten saa nähdä miten kiinteät vaikuttaa yöuniin, koska nyt viime aikoina Saaga on heräillyt neljän maissa ja syömisenkään jälkeen ei ole enää halunnut nukkua. Sitten ollaan oltu yhdessä hereillä jopa tunti. Siinä on ollut sitten hieman hankalaa herätä puoli seitsemältä laittamaan aamupalaa.


Muuten täällä menee ihan hyvin. Mika aloittaa huomenna taas työt ja sitten alkaa se kunnon arki, joka pitäisi osata rytmittää kolmen lapsen kanssa. Luukaksen tarha menee jo rutiinilla, Johannes on kerran käynyt kerhossa. Itse totuttelen vielä siihen, että pitää todellakin joka aamu nousta aikaisin ja lähteä liikkeelle. Hyvähän se on rutiineja saada, nyt ainakin viikonloput alkavat tuntua viikonlopuilta.

Yritän saada myös iltoihin vähän rutiineja takaisin, niin ehtisin blogiakin päivittää. Tällä hetkellä olen ollut hieman liian väsynyt tehdäkseni mitään ylimääräistä. Mutta sen kai ymmärtää, ainakin jos kokemusta on kolmen pienen lapsen hoidosta. :)

Oikein ihanaa viikkoa ja alkavaa syksyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)