tiistai 6. lokakuuta 2015

Puolivuotias!

Hei!
 
Tänään Saaga on jo puolivuotias! Kuukauden aikana on mielestäni tapahtunut vaikka mitä. Tyttö on lähtenyt liikkeelle oikein kunnolla ja ryömii jo aika pitkiäkin matkoja. Nopeammin paikkoihin tosin pääsee kierimällä, joskin silloin suunta voi olla vähän hakusessa ja päädytäänkin kauemmaksi kohteesta. Ryömimistyyli on vaihteleva. Vielä usein se on jonkinlaista mittarimato liukumista eteenpäin, mutta kädet ovat koko ajan enemmän mukana ja hän vetää jo hyvin itseään eteenpäin kunhan alusta on sopiva.
 

Istumaan olisi kova kiire. Sylissä ja sitterissä noustaan ihan selkä suorana istumaan, joten olen uskaltanut jo istuttaa tuettuna syöttötuolissa ruokailun ajan. Suojaheijasteita sivuille ei vielä tule, mutta eteen ottaa jo vastaan.

Kiinteät me aloitettiin siis jo kuukausi sitten, Saagan pienen koon vuoksi. Ainakaan kuukaudessa ei ollut vielä tullut tulosta, vaan paino ylitti juuri ja juuri kuuden kilon rajan. Pituuttakaan ei ollut tullut kuin alle sentti, joten tällä hetkellä hän on hieman yli 62 senttiä pitkä.

Ruokailut ovat menneet ihan hyvin, mitään allergisia oireita ei ole tullut. Neuvolan ohjeesta otimme nyt lihat mukaan ruokavalioon, kun aloitin viljat pari viikkoa sitten. Energiaa pitäisi saada mahdollisimman paljon, joten puuron teen nyt korvikkeeseen. Lisäksi puuroon tulee rypsiöljyä ja hedelmäsosetta. Kaurapuuro (tavallisista hiutaleista) ei maistu vielä niin hyvin, mutta vauvapuuroista maissi-riisipuuro menee jo todella hyvin ja on tällä hetkellä Saagan lempiruokaa.

Nyt kun olemme alkaneet syödä myös istuen, niin olen ottanut sormiruokaa mukaan kuvioihin. Olemme maistelleet maissinaksuja, kurkkua ja banaania. Banaani varsinkin maistui todella hyvin, tosin sitä oli sitten joka paikassa. :)

Tuttipullolle olen yrittänyt Saagaa opettaa, mutta ei oikein onnistu. Leikkii vaan ja hieman maistelee. Olen kokeillut sekä korvikkeella että vellillä, mutta 40 ml on maksimi mitä on mennyt. Helpottaisi hieman sellaisia hetkiä, kun ei vaan pysty mennä rauhassa syöttämään tai satun olemaan poissa kotoa ja Mikan pitää syöttää. Toiveenanihan oli, että oltaisiin menty vuoden ikään asti ilman korviketta, mutta kun kerran jo joudun puuroon sitä käyttää, niin mitä sitä pois heittämään.


Hampaitakin on tullut jo kaksi alhaalle. Niillä onkin hyvä nakertaa kurkkua. Hampaiden harjaus aloitettiin tänään, kun neuvolasta saimme Saagalle oman harjan. (Tai onhan se äitiyspakkauksenkin harja jossakin...)

Ehkä hampaista, liikkumisesta tai kuka tietää mistä, meidän yömme ovat menneet huonompaan suuntaan. Pahimpina öinä Saaga on hereillä yli kymmenen kertaa ja haluaa sitten aina syödä. Olen yrittänyt silitellä uneen, mutta vielä tuo ei onnistu. Tuttia/unilelua meillä ei oikein osata käyttää. Tutin yrittämisen olen hylännyt kokonaan, mutta muutamaa eri unilelua olen kokeillut ja "pupurätti" on tällä hetkellä suosikki.

Viime yönä valvoimme Saagan kanssa neljästä alkaen. Sain hänet nukahtamaan puoli seitsemän aikaan uudelleen, mutta oma kello soi tunnin myöhemmin. Joten tänään ollaan oltu todella väsyneitä. Tai minä olen, Saaga nyt on ottanut omat päiväunensa (kolmet!) tänään.

Seuraava neuvola onkin sitten lääkärineuvola parin kuukauden päästä. Toivotaan, että siihen mennessä olisi tullut kasvua. Eihän kaikkien tarvitse juuri sitä keskikäyrää noudattaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)