lauantai 3. lokakuuta 2015

Tee mitä rakastat


"Do more what you love" - julistaa taulu, jonka ostin kesällä Tanskasta. Se tosin ei ole vielä seinällä vaan jossain kasassa, jonka siivosin viime viikkoisten juhlien tieltä.

Jo silloin mietin, että tähän asenteeseen on pakko tulla muutos ja ajattelin taulun muistuttavan minua, että on olemassa asioita joita minä rakastan ja haluan tehdä.

Nyt viime päivinä tuo ajatus on pyörinyt mielessä yhä useammin. Mitä minä rakastan, mitä minä haluan tehdä. Usein selittelen lapsilla sitä etten tee jotain asioita. Ajattelen mielessäni, että teen sitten kun on taas aikaa. Onko sitä aikaa sitten? Aina tulee jotain "tärkeämpää", joka menee sitten edelle.

Tänään jäin päiväksi lasten kanssa yksin, kun Mika lähti tekemään itsellensä rakasta asiaa, pyöräilemään. Meidän aamu alkoi lapsien kiukuttelulla ja päätin, etten jää kotiin vaan lähden ulos nauttimaan kauniista ilmasta. Pakkasin lapset autoon ja käytiin kaupan kautta hakemassa eväät mukaan.


Rakastan kotikaupungissani merta ja Fäboda on yksi paikka, jossa saa nauttia sekä merestä että metsästä. Käytiin vähän kävelemässä metsäpoluilla ja sen jälkeen etsittiin suojainen paikka rannalta, metsän reunasta ja syötiin eväitä.

Pojat leikkivät rantahiekassa ja Saaga nukkui vaunuissa. Pystyin jälleen hengittämään. Miksi tällaisten hetkien löytäminen tuntuu arjessa niin haastavalta? Kotiin ajaessa mieli oli paljon levollisempi, enkä kotonakaan stressannut enää niin paljon kuin aamulla.

Tämä parin tunnin irtiotto kotioloista ei vaatinut paljon. Tyttö sai nukkua rauhassa, pojat taas juosta ja riehua. Minä sain rentouduttua. Kaikki voittivat.


Ajaessani kotiin tuli mietittyä mistä asioista minä nautin ja mitä minä rakastan. Miten saisin näitä hetkiä lisää?


Rakastan valokuvaamista. Haluaisin kehittyä siinä paremmaksi. Nautin katsellessani onnistuneita otoksia ja myös niiden käyttämistä blogissa, kuvakirjoissa, tauluissa, askartelussa tai esimerkiksi Facebookissa.

Tykkään olla luonnossa. Pihalla en niinkään, mutta metsässä tai rannalla on mukavaa. Ja varsinkin syksyisin/talvisin. (Vaatii sen, että muistan pukea kunnolla päälle!)

Rakastan tehdä ruokaa. En arkiruokaa, vaan sitä kun saa laittaa luovuuden päälle ja tehdä kiireettömästi jotain herkullista. Tai kokeilla jotain uutta reseptiä. Ja nautin siitä, kun ruoastani tykätään.

Rakastan lukemista. On taas mennyt ihan liian pitkä aika siitä, että olen lukenut mitään kirjaa. Viime vuonna luin todella paljon ja nautin siitä. Nyt vaan väsymys on ollut niin kova, että lukeminen on jäänyt. Pitäisi vain saada taas hyvä kirja käteen, niin saisin innostuksen takaisin.

Rakastan liikuntaa. Tämä kohta unohtuu helposti kun tulee liian pitkä tauko treenaamisesta. Ei ole oikeasti mitään syytä, miksi liikunta ei mahdu tällä hetkellä elämään. Haluaisin kuitenkin löytää viikosta pari tuntia, jotka olisi selkeästi varattu liikunnalle. Mielellään ennen kello kymmentä illalla. :D

Kun näitä asioita saan arkeeni enemmän, niin ehkä muutkin asiat sujuisivat paremmin. Ainakin tänään on ihana mennä sänkyyn ja todeta, että tämä oli hyvä päivä. :)

Mitä sinä rakastat tehdä? Teetkö sitä tarpeeksi vai haluaisitko tehdä enemmän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)