tiistai 12. huhtikuuta 2016

Tähtikakku


Tähtikakku
Vuoan halkaisija n. 24 cm

Sienikakkupohja
3 dl vehnäjauhoja
1-2 tl leivinjauhetta
4 munaa (huoneenlämpöisiä)
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä

Voitele ja jauhota (esim. mannaryyneillä) vuoka. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Ota iso kulho munien ja sokerien vaahdottamista varten, koska veden lisääminen nostaa vaahtoa. Laita vedenkeittimeen vesi kiehumaan valmiiksi. Vaahdota munat ja sokeri yleiskoneen suurimmalla nopeudella. Vaahto on valmista kun pintaan jää hetkeksi kuvioita.

Kaada kiehuvaa vettä pienissä erissä vaahtoon ja jatka koko ajan sekoittamista suurimmalla nopeudella.

Siivilöi tämän jälkeen jauho-leivinjauheseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele nuolijalla varovasti.

Kaada taikina vuokaan ja pistä uuniin alatasolle. Paista 200 asteessa noin 30 min. Laita vuoan päälle leivinpaperi tai folio suojaamaan pintaa puolessa välissä paistamista.

Kumoa kakku pian paistamisen jälkeen, ettei se jämähdä vuokaan.

Täyte
4 dl vispikermaa
1 ps mango-passionmousse - jauhepussi
1½ prk Piltti Aurinkoinen

Kostutukseen sitruunalimsaa

Päälle
1 pkt valkoista sokerimassaa
1 pkt vaaleanpunaista sokerimassaa

Leikkaa kakkupohja puoliksi. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja lisää mousseainekset sekaan. Kostuta kakkupohja sitruunalimsalla ja levitä alimmaiseksi purkillinen pilttiä. Levitä päälle noin puolet mousse-kermavaahdosta. Kostuta päälle tulevaa puoliskoa ensin alta limsalla ja sitten nosta se kanneksi päälle. Kostuta myös yläpuolelta. Levitä puoli purkkia pilttiä päälle. Lisää loput mousse-kermavaahdosta ja levitä se kakun päälle ja sivulle.

Kauli sokerimassa tomusokerin avulla ohueksi. Kääri sokerimassa varovasti kaulimen päälle ja rullaa siitä kakun päälle. Kauli vaaleanpunainen sokerimassa ohueksi ja tee tähtimuoteilla (itselläni oli pieni ja iso) tähtiä. Nostele ne valkoisen sokerimassan päälle. Voit kiinnittää ne paremmin laittamalla hieman vettä taustapuolelle ennen kakun päälle nostamista.

Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)