sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Koukuttava kirjasarja

Maanantai 5.5.2014
(125/365)
Hiljaiseloa on vähän joka rintamalla, mutta yksi syy on kuukaudessa luetut viisi Varjojen kaupungit - kirjaa. Ostin paluumatkalla Norjasta laivalta sarjan ensimmäisen osan eli Luukaupunki - kirjan. Cassandra Claren luoma maailma vakuutti minut siinä määrin, että nappasin kirjastosta heti mukaani osat 2-5.

Juoni on seuraavanlainen:  15-vuotias newyorkilainen Clarissa "Clary" Fray on aivan tavallinen nuori tyttö, jonka äiti on intohimoinen maalari ja oman tiensä kulkija. Eräänä iltana Clary menee ystävänsä Simonin kanssa Pandemonium-nimiseen yökerhoon ja näkee teini-ikäisen pojan tulevan surmatuksi. Outoa tilanteessa on, että kukaan muu kuin Clary ei näe surmaajaa, kultatukkaista Jacea. Seuraavana päiväna Clary tapaa jälleen Jacen, mutta heidän keskustelunsa keskeytyy, kun Claryn äiti soittaa hätäntyneen puhelun Clarylle ja kieltää tätä tulemasta kotiin. Kun Clary kaikesta huolimatta päätyy kotiovelleen, hänen kotinsa on tuhottu ja äiti kadonnut. Tapahtumien myötä Clary tutustuu Varjometsästäjiin, jotka pitävät yllä järjestystä yliluonnollisten olentojen, haltioiden, keijujen, enkelten, vampyyrien ja ihmissusien maailmassa. Jace ja Clary alkavat etsiä Claryn äitiä ja ensimmäistä kohtalon välinettä, muutoksen maljaa, jonka joutuminen vääriin käsiin voi olla kohtalokasta. Clary saa tietää lisää itsestään ja äitinsä menneisyydestä sekä merkillisestä Valentinesta, jolla on suuria vaarallisia suunnitelmia. 

(Lähde Wikipedia: Varjojen kaupungit)

Keskiviikko 14.5.2014
(134/365)
Aika nopeaan tahtiin tuli luettua kaksi seuraavaa osaa eli Tuhkakaupunki ja Lasikaupunki. Nämä kolme ensimmäistä kirjaa muodostivat ensimmäisen trilogian. Sarjan siis piti päättyä tähän. Mutta kirjailija päätyi luomaan tähän jatkoksi toisen trilogian. Hyvä niin, koska en olisi ollut valmis päästämään irti tästä maailmasta vielä näiden kolmen jälkeen.

Tiistai 20.5.2014
(139/365)
Neljäs kirja, Langenneiden enkelten kaupunki, aloitti siis tämän toisen trilogian. Tarina jatkuu melko suoraan siitä mihin kolmas kirja päättyi.

Perjantai 23.5.2014
(142/365)
Viidennen kirjan myötä tuli hieman haikea olo. Onneksi yksi kirja on vielä tulossa! Kuudes kirja ilmestyy englanniksi tiistaina ja suomeksi ilmeisesti tammikuussa. Tarina on tällä hetkellä aika kesken, joten jännityksellä odotan viimeistä osaa.

Tässä pieni traileri viimeisestä kirjasta, jos joku on kirjat lukenut. :)Viimeksi tällaisen fiiliksen on aiheuttanut Harry Potterit ja Twilight - saaga. Ostin ensimmäisestä kirjasta tehdyn leffan ja odottelen kyllä, että seuraava tulisi. Se ilmeisesti viivästyy, kun ensimmäinen leffa ei menestynyt odotusten mukaisesti. Toivottavasti se kuitenkin tulisi! Jos nyt ei kaikista kuudesta tulisi elokuvia, niin ekasta trilogiasta olisi mukava saada leffaversio. :)

Jos nyt sitten odottelisin tammikuuta, mutta sillä välin yöpöydällä odottaa kasa fantasiaa luettavaksi. ;)

Mukavaa uutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Olen myös ihan koukussa tähän sarjaan!! Kadotettujen sielujen kaupunki on vielä kesken. Kirjojen kerrontatapa ja juoni ovat olleet mieleeni, sekä hahmojen hyvin erottuvat luonteet. :) Innolla odottelen kakkoselokuvan ensi-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että on joku muukin! Ihmettelin kovasti kun kirjastossa oli kaikki osat samaan aikaan hyllyssä, se kun on harvinaista. Mutta ehkä kaikki ovat jo ne lukeneet ja mä olen ihan jälkijunassa? :)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)