maanantai 9. helmikuuta 2015

Metsäretkiä

Oikein mukavaa viikonalkua!
 
Täällä oli aikamoinen tuuli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, mutta kun se sitten sunnuntaina laantui päätettiin lähteä metsään grillaamaan makkaraa. Valittiin yksi luontopolun tuvista, jonne ajateltiin lasten jaksavan kävellä. Sinne kuitenkin meni myös hiihtolatu, joten jätettiin lumikengät tällä kertaa pois ja käveltiin sitten ladun viertä. Otettiin yksi Manduca mukaan myös, jossa sitten Mika kantoikin poikia vuorotellen takaisin tullessa. Tuvalle mennessä Johannes oli välillä Mikan olkapäillä, kun Mika kantoi puita ja eväitä selässään. Itse kun en enää voi vatsan takia Manducalla kantaa ja otin myös ihan mielelläni menomatkan ilman painoa selässä. Supistuksia kun on alkanut tulla jo aika herkästi rasituksessa.
 
Ollaan me muutenkin oltu nyt metsässä. Keräilin tähän vähän kuvia viime viikonlopuilta.

 

Tällä reissulla en ollut mukana, pojat lähtivät Mikan kanssa kolmestaan kun minä olin Kokkolassa. Oli kuitenkin niin mukava retki, että mentiin seuraavan kerran koko porukka samaan paikkaan.


Tässä oltiinkin sitten koko perhe lumikengillä. Tai pojat kulkivat joko kävellen ahkion perässä tai istuen Mikan vetämänä ahkiossa.


Nuotio lämmitti mukavasti ja siinä samalla juotiin sitten kuumaa kaakaota ja syötiin pullaa. :)


Tämä on kyllä niin mukava harrastus! Viime talvena jäi lumikengät varastoon, kun lumitilanne oli niin heikko. Tänä talvenakaan ei nyt tule hirveästi mentyä kun raskaus hankaloittaa jo liikkumista. Hankittiin Luukaksellekin jo omat lumikengät, mutta niitä ei vielä ollut tällä reissulla. On harjoitellut niiden kanssa tuossa pihalla sitten kävelemistä. Uskon, että tämä tulee olemaan jossain vaiheessa koko perheen juttu. Ainakin enemmän kuin nämä perinteiset hiihdot ja luistelut.


Viime viikonlopun retkelle pakattiinkin sitten evääksi makkaraa. Yksi paketti oli kyllä liian vähän, kun pojillekaan ei tahtonut yksi makkara riittää. No, muistetaan sitten ensi kerralla. :D Metsässä on kiva leikkiä vaikka mitä! Ja vanhempienkaan ei tarvitse olla hirveän huolissaan liikenteestä, kun liikkeellä on ehkä muutama hiihtäjä meidän lisäksi... Tällä reissulla ei tosin törmätty kehenkään. Taisivat olla paremmilla laduilla, tämä kun oli ihan oksissa myrskyn jäljiltä.


Käytättekö te luontopolkuja ja niiden varrella olevia tupia/laavuja? Tuntuu, että niin moni haluaisi niitä käyttää, mutta ei sitten tiedä oikein miten niissä toimitaan ja missä esimerkiksi tuvat ovat. En osaisi itsekään hirveän hyvin suunnistaa lähiseudun metsissä, mutta onneksi Mika on tuolla liikkunut paljon pienestä asti.

Luonto antaa kyllä niin paljon voimaa, että sinne pitäisi kyllä yrittää mennä useammin. Stressitasokin tippuu nopeasti. Toivottavasti lapset sitä arvostavat myös ja oppivat meidän kauttamme liikkumaan ja nauttimaan luonnosta.

----

PS: Tänään rv 32+0. Neuvolassa käyty ja siellä sijainen ei tiennyt miten päin vauva mahassa makoilee. Ensi viikolla uudelleen, toivottavasti on ymmärtänyt kääntyä (vaikka ei siltä tunnu).

6 kommenttia:

 1. Meillä pyörähti juuri 35 rv käyntiin ja viimeviikolla vielä siellä pötköteltiin sitkeästi sivuttain. Keskiviikkona mennään taas tarkistamaan onko tapahtunut muutosta. Ihana metsäretki! Odotan kyllä jo kovasti että pääsisin liikkumaan normaalisti ~ pääsisi lenkille tai jumppaan tai ihan vain voisi edes nousta ylös ja kävellä ilman supistuksia. Ihanaa viikkoa <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa viikkoa sinnekin! <3

   Voi harmi noita supistuksia! Toivottavasti ne nyt hellittäisi ennen tositoimia. Ei ole enää pitkä aika!
   Katsotaan jos päästäisiin sitten vaikka yhdessä vaunulenkeille vauvojen kanssa. :)

   Poista
 2. Kuulostipa mukavalta retkeltä! Ja oot kyllä ihan oikeessa ainakin mitä itseeni tulee laavujen käyttäjänä. Kiva ois käyttää, mut ei hajuakaan missä on saati että miten siellä on tapana toimia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on oikein mukavia retkiä. :) Lähteminen on aina se vaikein osuus, metsässä viihtyy sitten kaikki.

   Jos laavut/tuvat on kaupungin/kunnan luontopolulla niissä on ihan kaikilla käyttöoikeus. Niistä löytyy yleensä jonkun verran puita, jos haluaa nuotion laittaa. Tulen kanssa pitää noudattaa ihan perusturvallisuutta ja jättää korkeintaan hiillokset kun lähtee paikalta. Kun siivoaa jälkensä, niin ei seuraavilla ole mitään valittamista. :) Rohkeasti vaan luontoon!

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)