tiistai 24. helmikuuta 2015

Rv 34+

Talviaurinko ja iso maha


Eilen alkoi raskausviikko 35. Ja niin kuin edellisessä kirjoituksessa totesin, nyt alkaa riittää. On ollut jo pidemmän aikaa tukala olla ja menin sitten ystävänpäivänä kaatumaan liukkaalla pihalla. Kävin sen vuoksi lääkärissä päivystyksessä (täyttä rahan- ja ajanhukkaa) ja sitten vielä äitiyspolilla sydänkäyrässä ja ultrassa. Kaikki oli kuitenkin kunnossa, joten säikähdyksellä selvisin. Vatsalihakset venähti, jonka takia ylävatsa oli todella kipeä. Niska- ja päänsärky menivät ohi muutamassa päivässä.

 

Mutta siis olo on edelleen aika kurja. Kroppa ei tunnu omalta ja särkyä on koko ajan. Tällä hetkellä vaivaa eniten kylkikipu, jonka takia istuminen ei pidemmän päälle ole kivaa. Eteen nojaaminen sattuu ja esim. koneella oleminen tuntuu ikävältä. Nyt lisäksi sain jostain syystä olkapään kipeäksi (sama, jonka löin kaatuessa), eikä särkylääke auta ollenkaan. Kylmägeeliä olen yrittänyt laittaa, mutta kipu pahenee vain päivä päivältä. Mistähän tämä nyt sitten johtuu, sitä en tiedä.

Kaiken lisäksi on alkanut tulla liitoskipuja, joka saa kävelemisen muuttumaan hitaaksi. Kai nämä ovat vain synnytystä edeltäviä merkkejä, joten pitää vaan olla iloinen, että ollaan loppusuoralla.

Neuvolassa kävin viime viikolla. Painoa on tullut paljon reippaammin kuin poikia odottaessa. Uskon, että talvella on osuutensa tässä. Ei vaan saa edes sitä arkiliikuntaa niin paljon, kun ulkona on koko ajan liukasta. Vatsan sf-mitta oli käyrällä mennyt alaspäin ja kun kävin äitiyspolilla, suosittelivat sen seuraamista tarkemmin kaatumisen takia. Näin mulla on kuitenkin mennyt edellisissäkin raskauksissa. Vauva oli kääntänyt itsensä pää alaspäin, joka nyt on jo kerran ultrallakin tarkistettu. Ensi viikolla on seuraava neuvolakäynti ja sitä seuraavalla viikolla on taas ultra. Siitä enää viikko eteenpäin, niin vauva olisi jo täysiaikainen. En voi sanoa kuin tervetuloa vaan!

Neuvolassa th arveli, ettei tämäkään malta pysyä vatsassa laskettuun aikaan saakka. Joten ehkä ensi kuussa meillä on jo vauva sylissä!


Kotiintulovaatteet
Pikku hiljaa ollaan saatu vauvan juttujakin valmiiksi. Käytiin ostamassa jo yli viikko sitten lipasto vauvalle, mutta lupauksista huolimatta se ei ole vielä tullut. Huomenna käyn kyllä liikkeessä kyselemässä perään, jos ei kuulu mitään.


Kotiintulovaatteet olen käynyt ostamassa. Täällä on todella huonosti valikoimaa pienistä vaatteista ja pitkän etsimisen jälkeen löysin Prismasta ylläolevat Tutan vaatteet koossa 50. Sukkahousut oli entuudestaan kaapissa. Lisäksi ostin viikonloppuna kirpputorilta valkoisen villapaidan tuohon päälle. Sukat ja tumput on vielä hankkimatta, katsotaan ostanko vai käytänkö esim. äitiyspakkauksesta tulleita.
Ulkovaatteet
 
Ulkovaatteiksi olen hankkinut haalarin Lindexin alesta. Hintaa sille jäi alle 10 euroa, kun oli -70% alennuksessa. Pipon löysin nyt myöhemmin myös Lindexistä.

Lisäksi tässä on tullut pestyä vaunukopan kankaat ja katsottua, että turvakaukalo on kunnossa. Kai tässä nyt ehditään valmiiksi, vaikka vauva päättäisi syntyä jo kuukauden päästä. Ainoa ongelma olisi, että vauva olisikin poika... Mika saisi siinä tapauksessa kyllä etsiä toisenlaiset kotiintulovaatteet. :D

Eiköhän tämä tästä. Muutama viikko enää, sillä ajatuksella jaksaa. Ja onhan se palkinto todella hyvä. :)

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä viimeisille viikoille. Mä jotenkin muistan noi tukalat viimeiset ajat vieläkin liian elävästi kahden ja puolen vuoden takaa. Mihinkään en päässyt liikkumaan viimeiseen 10 viikkoon, kun vauva painoi selästä hermoa ja jalat eivät oikein kantaneet. Onneksi se palkinto on tosiaan mitä parhain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä viimeiset viikot ovat olleet kyllä tosi tukalia, eikä olo näytä tästä helpottuvan. Mutta jos sitten kuukauden päästä? :)

   Poista
 2. Tsemppiä <3 onneksi ei käynyt kuinkaan tuon kaatumisen kanssa :/ minäkin tänään pihassa liukastelin, mutta ihmeen kaupalla pysyin kun pysyinkin pystyssä.. Muuten aika samoilla fiiliksillä olen - kertakaikkisen kyllästynyt kipuihin ja tähän isoon vatsaan ja supistuksiin ja raskauteen ja yöheräämisiin ja väsymykseen ja ja ja ;).. Koitetaan jaksaa <3 haleja <3

  VastaaPoista
 3. psst. Epäilenpä, että pääset synnyttämään ennen minua ;D meidän tytöillä on ollut paha tapa viihtyä yliaikaa vatsassa - jos tämä kolmas on sisaruksiinsa tullut.. Mutta jospa edes pääsiäisenä olisi käärö sylissä mullakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä jos tähdättäisiin synnärille samaan aikaan? :D Kyllä me ollaan jo näitä odotettu!

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)