maanantai 27. heinäkuuta 2015

Legokakku


Legokakku
(Tästä riitti 13 aikuiselle ja muutamalle lapselle)

Pohja:

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

Sitruunalimsaa (esim. Sprite) kostutukseen
4 dl vispikermaa
Mango-passionmoussejauhetta
2 prk Aurinkoinen Pilttiä

Päälle:

n. 2½ pakettia keltaista sokerimassaa

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti sekoittaen siivilöidyt kuivat aineet joukkoon.
2. Levitä taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 8-10 min.
3. Kokeile hammastikulla onko kakku valmista. Ota uunista ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Ota nopeasti alla ollut leivinpaperi pois, niin se ei jää kiinni. Anna jäähtyä.

4. Vispaa kerma moussejauheen kanssa vaahdoksi.
5. Leikkaa kakkupohjasta kolme saman kokoista levyä. Aloita kakun kokoaminen kostuttamalla reilusti pohjakerros. Levitä sen jälkeen pilttiä koko levyn päälle. Lisää seuraavaksi kerma-moussea reilu kerros.
6. Jatka näin vielä kaksi kakkukerrosta eli päällimmäiseksi jää kerma-moussea. Tasoita sivut, ettei täytteet hirveästi pursua yli.

7. Kauli sokerimassasta ohut levy tomusokeroidulla alustalla (tarkista pituus, itselläni jäi hieman lyhyeksi) ja nosta se kakun päälle. Tähän menee n. kaksi pakettia sokerimassaa. Siloittele tasaiseksi.
8. Ota lasi, jolla voit kevyesti painaa kahdeksan ympyrää kakun päälle. Kauli hieman paksumpi kerros sokerimassaa ja käytä lasia muottina ympyröitä varten. Tee kahdeksan ympyrää ja kirjoita ohuella veitsellä halutessasi "lego". (Meillä vain neljässä, koska se oli vaikeampaa kuin kuvittelimme...)
9. Nosta ympyrät valmiiksi merkittyihin kohtiin ja paina kevyesti.

Näin simppeli legokakku on valmis! Mukavia synttäreitä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)