maanantai 6. heinäkuuta 2015

3 kk

Saaga 3 kk
Taas kuukausi vaan vierähti ja ollaan jo heinäkuussa. Saaga on tänään tasan kolme kuukautta vanha. Jollain tasolla tuntuu, että hän on ollut täällä aina, mutta silti niin lyhyen aikaa.

Tyttö kasvaa ja oppii uutta joka päivä. Vaikka erot eiliseen ovatkin minimaalisia, niin päivittäin tulee jotain yllätyksiä.

Hän nauraa ääneen, hymyilee, kujertelee ja kiukuttelee. Mikan sanoman mukaan hän on perinyt äitinsä temperamentin. Voihan se niin olla, nimittäin kun Saaga suuttuu, niin se kyllä kuuluu ja rauhoittumiseen menee aikaa. Hän saattaa suuttua kun hänet laitetaan lattialle, jos hänet käännetään vatsalleen, nyrkki otetaan pois suusta tai muuta vastaavaa. Yleensä kyse ei ole mistään vakavasta, mutta pienelle kaikki tunteet ovat isoja.

Vielä Saaga ei käänny vatsalleen. Ylipäätänsä vatsalla ei tykätä olla oikeastaan ollenkaan. Pää kyllä nousee hyvin, mutta sitä on niin raskas pitää ylhäällä. Selällään viihdytään leikkimatolla jonkun aikaa ja kyllä siinä jollain tavalla jalkoja heiluttamalla pääsee hieman liikkumaankin. Yöllä sitten ollaankin mittarimatoja ja tullaan ihan kylkeen kiinni, vaikka kuinka yritän siirtää kauemmaksi nukkumaan.

Pääsääntöisesti Saaga nukkuu hyvin. Öisin yleensä syödään 1-2 kertaa, riippuen vähän milloin mennään yöunille. Nyt on parin viikon aikana ollut useampi "hulinayö", jolloin yöllä ollaan hieman valvottu. Aamuisin Saaga herää noin seitsemän aikaan, mutta jos vaan pojat antaisivat niin saattaisi kyllä torkkua pidempään. On kyllä enemmän iltavirkku kuin aamuvirkku tämä tyttö.

 
Tuttia Saaga ei syö ollenkaan, en tiedä miten opettaisinkaan hänet siihen. Helpottaisi useita tilanteita, jolloin pitäisi saada hänet rauhoittumaan. Pupurättiä hän syö jonkun verran, jos vaan muistaisin sen hänelle antaa. Mutta pääasiallinen rauhoittumiskeino tällä hetkellä on etusormen ja peukalon syöminen. Toivottavasti tästä ei tule pysyvää tapaa, koska siitä taitaa olla aika vaikea päästä eroon?

Olen huomannut kyllä näiden parin viikon aikana myös kolmen kuukauden iässä tulevan tiheän imun - kauden alkaneen. Mutta tänään kyllä epäilin, että alkaako se vasta nyt, koska tyttö on syönyt tänään tiuhempaan kuin pitkään aikaan. Tunti, puolitoista on ihan normaali syöttöväli ollut tänään. Myös unipätkät ovat olleet lyhyitä ja itkuisuutta on esiintynyt. Nyt yhdeksältä sain tytön nukahtamaan, joten toivotaan että nyt nukutaan sitten ainakin siihen asti, että itse pääsen sänkyyn.

Nyt tässä olisi hieman omaa aikaa, mutta pyykit odottavat. Loppuviikoksi kun on luvattu sadetta, niin pesin muutaman koneellisen tänään ja ne ovat vielä ulkona. Parasta nostaa sisälle ennen kuin yökaste ehtii niihin. Huomenna onkin sitten Saagan neuvola ja käydään katsomassa kuinka paljon hän onkaan kasvanut. :)

Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)