maanantai 26. lokakuuta 2015

Viikonlopun ruokaostokset netistä

Viime torstaina Luukakselle nousi yllättäen kuume. Joten perjantain tarhapäivä peruuntui ja samalla myös aamupäivän suunniteltu kauppareissu meidän muiden osalta. Minua ei yhtään huvittanut lähteä illalla Mikan kotiintulon jälkeen kauppaan, joten yritin miettiä miten "luistaa" viikonloppuostosten teosta.

Sitten muistin, että paikallinen K-Supermarket Jeppis aloitti muutama viikko sitten nettikaupan. Päätin kokeilla palvelua ja rekisteröin itseni sisään poikien katsoessa lastenohjelmia aamulla ja Saagan pyöriessä lattialla.

Palvelu oli helppokäyttöinen ja eri tuotteet löytyivät omista ryhmistään. Kun valitsi tuoteryhmän, niin pystyi vielä erikseen katsoa uutuudet ja tarjoukset. Tällä kertaa itselläni ei ollut mitään sen isompaa suunnitelmaa viikonlopun ostoksista, joten klikkailin koriin lähinnä muutaman perusjutun ja sitten viikonlopun herkkuja. Pojat tulivat valitsemaan omat karkkipäivän karkkinsa (Johannes valitsi Kinderin ja Luukas karkkipussin).


Kun ostokset olivat tehty, niin mietin käynkö itse hakemassa ostokset kaupan parkkipaikalta vai tilaanko kotiin. Luukas ilmoitti, ettei kipeänä jaksa lähteä mihinkään, joten otin kotiinkuljetuksen.

Kotiinkuljetus onnistuu palvelun kautta maanantaista perjantaihin. Tilaus pitää jättää netissä viimeistään kello yhteentoista mennessä, jos haluaa saada ostokset kotiin saman päivän aikana. Itselläni meni sen verran myöhään, että sain toimituksen vasta kolmen jälkeen iltapäivällä. Jos olisin esimerkiksi tehnyt tilauksen edellisenä iltana, niin kotiinkuljetus olisi ollut mahdollista jo yhdentoista jälkeen.

Kotiinkuljetuksen hinnaksi tuli 7,40 €. Vastaavasti haku parkkipaikalta olisi maksanut 4,90 €.

Pistin tilauksen menemään ja otin rennosti aamu- ja iltapäivän. Pojat alkoivat jo lounaan jälkeen kovasti odotella, että milloin meidän ostoksemme saapuvat. Heistä se oli todella jännää. Selitin pojille, että näin minulla on nyt enemmän aikaa tehdä jotain muuta. Kauppareissuun kun menee yleensä vähintään tunti automatkoineen. Luukas totesi, että nyt minulla on sitten aikaa olla enemmän heidän kanssaan. Itse kyllä enemmän mietin, että olenhan minä heidän kanssaan koko päivän, joten ehkä kauppareissusta säästämäni ajan voisin käyttää johonkin muuhun?

Kello oli hieman yli kolme kun ovikello soi. Itse kauppias oli tullut tuomaan ostoksemme kotiovelle. Maksu hoitui kätevästi pankkikorttiautomaatilla ja kaksi ruokakassia päätyi meidän eteiseemme.


Myöhemmin iltapäivällä kun Mika tuli kotiin oli vielä valoisaa. Pistin ulkovaatteet päälle ja lähdin lenkille sen sijaan, että olisin mennyt kauppaan. Mahtava diili, tuli oikein hyvään aikaan. :)

Uskon, että tulen jatkossakin käyttämään palvelua, mutta ehkä toisin kuin tällä kerralla. Koska netissä pystyi vertailemaan tuotteita paremmin (tuoteselosteet, kilohinnat, tarjoukset jne...), niin siitä on todella iso apu suunnitelmallisempiin ostoksiin. Voisin ajatella, että kun saan istuttua alas miettimään viikon ruokalistaa, niin tekisin isommat ostokset tämän palvelun kautta. Silloin ei tarvitsisi mennä kauppaan ostoslistan kanssa. Ja uskon myös, että tulen ennemmin hakemaan ostokset parkkipaikalta kuin tilaan kotiin. Yleensä kuitenkin meillä on auto käytössä.

Plussaa palvelussa on helppokäyttöisyys ja ystävällinen palvelu. Miinuksena voisi olla epämääräinen toimitusaika kotiin (esim. minulla oli klo 15-17). Kun tarkempaa aikaa ei tullutkaan, niin tavallaan se velvoitti minut olemaan tuon ajan kotona. Parkkipaikalta haku onnistuu kuitenkin seitsemään asti ja silloin tekstiviestillä parkkiruudusta laitettuna saa ostokset autoon.

Palvelun hinta on kohtuullinen, mutta kuitenkin sen verran, että pitää miettiä mihin haluaa panostaa. Aika on rahaa ja jos aika on kortilla, niin pieni apu silloin tällöin ei ole pahitteeksi, vaikka se hieman maksaisikin.

Itselläni on vielä hyvä tilanne kun olen kotona lasten kanssa ja useinmiten pääsen kauppaan ajan kanssa. Mutta sitten kun palaan töihin, tilanne voi olla täysin eri. On lasten harrastukset ja erilaiset työvuorot. Kolmen lapsen kanssa arki on kuitenkin tasapainoilua sen kanssa mitä ehtii tehdä. Pidän ehdottomasti palvelun mielessä ja suosittelen muillekin "kiireisille".

Täältä löydät Pietarsaaren K-Supermarketin nettikaupan, niin voit lukea lisää ja kokeilla palvelua: K-Supermarket Jeppis

(Tämä ei ole yhteistyöpostaus vaan halusin kertoa oman kokemukseni, jos siitä olisi muille hyötyä.)

3 kommenttia:

 1. Tätä melkein kyllä täytyy itsekin kokeilla joskus :) ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Olipa hauska lukea positiivisesta kokemuksestasi ruoan verkkokaupasta, sillä olen itsekin koukussa KSM:n Tilaa ja nouda -palveluun. Alkuviikon (ma-ke) ostokset haen maanantaina ja loppuviikon (to-su) torstaisin. Olen laskenut, että käyttämällä ruoan verkkokauppaa, säästän vähintää kolme tuntia joka viikko ja kukkarokin kiittää. Verkossa ostoksia näpytellessä sitä on melkoisen järkevä kuluttaja, kertaakaan en ole esim. ostellut naistenlehtiä yms.
  Jos sua kiinnostaa mökkeily ja elämä saaristossa, tervetuloa vastavierailulle blogiini. Ja on mulla siellä vähän muotijuttujakin, kun sille päälle satun.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Täällä ollaan hieman flunssaisia, joten vastaaminen on jäänyt. Käynkin heti tutustumassa blogiisi, pyykit saavat odottaa. :)

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)