perjantai 15. tammikuuta 2016

9 kk


Täällä ollaan palattu normaaliin arkeen viime viikkoisen sairaalareissun jälkeen. Viimeinen antibiootti annettiin eilen ja tyttö vaikuttaa hyvin tervehtyneen. Nyt tosin pojilla on flunssaa, joten toivotaan, että me selvittäisiin ilman.

Sairaalassa ollessa tyttö täytti siis yhdeksän kuukautta. Hurjaa, miten aika rientää. Kolme kuukautta enää, niin vauvavuosi on taas ohi. Vaikka tämä onkin ollut raskain vauvavuosi, niin ihan hyvinhän tämä on mennyt. Olisi voinut olla asiat pahemminkin, esim. koliikkia tai korvatulehduskierrettä. Onneksi tyttö nukkuu kuitenkin nykyään jo aika hyvin (n. kaksi-kolme syöttöä öisin).

Tällä hetkellä väsymys on enemmänkin itse aiheutettua, koska menimme sitten aloittamaan Netflixistä yhden sarjan katsomisen. :D


Sairaalassa Saaga punnittiin ja vaatteet (ja vaippa) päällä painoi 7200 g, joka oli 400 g enemmän kuin ennen joulua. Ehkä se oksennustauti ja tuo kuume ei sitten kuitenkaan tiputtaneet painoa. Pituutta on sen verran, että osa 68 kokoisista vaatteista on jäänyt pieneksi ja suurin osa bodyista on kokoa 74.

Viimeksi kun kirjoittelin Saaga harjoitteli istumaan nousua. No se sujuu nyt todella hyvin ja samoin edelleen seisomaan nouseminen. Mistä vain saadaan kiinni, niin siinä seistään. Tällä viikolla ollaan opittu myös laskeutumaan alas, joten enää ei tarvitse käydä hakemassa huutavaa lasta pöydän reunalta.

Ryömiminen on vaihtunut konttaamiseen, mutta jos jonnekin pitää päästä nopeasti, niin silloin ryömitään. Kokeilin yhden kerran kävelykärryä, mutta vielä ei oikein ymmärretä liikuttaa jalkoja. Pojat ovat oppineet kävelemään alle vuoden ikäisenä, mutta ehkä Saaga malttaa hetken kauemmin konttailla.

Tällä hetkellä vielä imetän, pulloa tyttö huolii harvoin. Vuorokaudessa tulee noin kuudesta kahdeksaan imetyskertaa. Hampaat (joita on nyt neljä) hieman tuovat ikävän tunteen tuohon, mutta ehkä Saaga kohta tottuu ylähampaisiinkin. Poikien kanssa imetykset ovat loppuneet mielestäni liian aikaisin, joten toiveena olisi kyllä sinne vuoteen asti pääsy. Sitten ei tarvitsisi tuon enempää korvikkeiden kanssa pelata kuin nytkään. Nyt korviketta menee puuron kanssa kaksi kertaa päivässä ja joskus pullosta pieniä määriä.

Mielestäni tyttö syö aika hyvin kiinteää ruokaa. Juuri tuo kaksi kertaa puuroa, kaksi kertaa lihasosetta ja kerran välipalasosetta. Joskus korvaan soseen sormiruoalla, jos sattuu jotain sellaista olemaan. Hieman epäilen tomaattiallergiaa, mutta ihoreaktio tulee aika epämääräisesti. Voihan se olla soseessakin jotain, koska tuoreista tomaateista ei näy tulevan ainakaan niin pahaa reaktiota.

Yöunet ovat tosiaan edelleen hieman pätkissä ja illallakin heräillään joskus vielä yöunille menon jälkeen. Päiväunet taas edelleen sijoittuvat Luukaksen tarhaan viemiseen ja hakemiseen. Siksi oma aika on aika kortilla. Yhdet unet saattaa ottaa vielä illalla, mutta ne saisi ehkä jo jättää pois. Tällä hetkellä Saaga nukahtaa vasta melkein lähempänä kymmentä ja herää aamulla viiden-kuuden välissä.

Noidenko kanssa pitäisi poseerata?
Ke 13.1.2016 (13/366)
Aloitin muuten taas 365 - projektin (tai tänä vuonna 366), katsellaan kuinka paljon päivittelen kuvia blogin puolelle, enemmän laittelen niitä henkilökohtaisen Facebookin kansioon. :)

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)