maanantai 1. helmikuuta 2016

Polar Loop - Tammikuu

Sain joululahjaksi Polar Loopin ja päätinkin, että katson joulukuun minkälaisia lukemia mittari näyttää ja tammikuussa aloitan sitten yrittää saada tavoitteet täyteen. No, mites sitten kävikään?Alkukuussa Saaga oli sairaalassa ja aktiivisuus oli todella vähäistä. Pisin yöuni tuli sairaalassa ollessa, siellä kun menin nukkumaan jo yhdeksältä illalla. Sairaalasta tullessa alkoi nuha, kurkkukipu ja yskä. Ja ne on päällä edelleen. Menee aaltomaisesti, joku päivä on parempi ja joku huonompi. En muista milloin olisi viimeksi ollut näin sitkeä flunssa päällä.

Joten tammikuu ei todellakaan ollut mikään aktiivinen kuukausi. Ostin kyllä lisäosaksi sykevyön ja teinkin muutaman lyhyen treenin sen kanssa.

Olen ollut Loopiin kyllä tyytyväinen, varsinkin yöunia on ollut kiva seurata. Osa askeleista jää selvästi pois, kun kannan tyttöä juuri vasemmalla kädellä, työnnän rattaita tai ostoskärryjä. Mutta jos nyt vertaa omiin tuloksiinsa, niin kyllä tästä motivaatiota saa.

Yhteenvetona tammikuu näytti tältä:

Päivittäisestä aktiivisuustavoitteesta saavutettu keskimäärin 59 % 
- Tätä lukua pienentää kyllä tehokkaasti tuo sairaalassa vietetty aika, jolloin yhtenä päivänä tuli vain 8% täyteen.
Passiivisuusleimat 7
- Näistä osa on tullut autossa istuessa ja osa sohvalla Netflixiä katsoen illalla kun lapset ovat menneet nukkumaan.
Päivittäinen kalorinkulutus ka. 2005
- Tämän olen laskenutkin tuon kulutuksen olevan. Mutta saisi olla enemmän. Tosin imetys vielä lisää ehkä hieman tuota kulutusta.
Päivittäinen yöuni ka.5:59, josta rauhallista unta ka. 4:41
- Tämä on ihan liian vähän. Joten olisi kyllä syytä mennä hieman aikaisemmin nukkumaan kun tietää, että joutuu heräämään yöllä x-kertaa ja nousemaan ylös kuuden maissa.

Nämä tulokset auttavat kyllä tarkastelemaan omaa arkiliikkumista kriittisesti. Ennen niin aktiivinen elämäntapa on muodostunut todella passiiviseksi. Illat menee maatessa lasten sängyissä nukuttamassa heitä, päivään kuuluu ihan liikaa istumista (imetykset, netin selailut, syömiset, leikkimiset ja muuten vaan istumiset) ja autolla lasten kuskaaminen tarhaan/kerhoon.

Nyt on vain pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja ottaa omat ammattiopit parempaan käyttöön. Tänään aloitin herkuttoman helmikuun ja tarkoituksena on yleensäkin järkevöittää syömistä ja liikkumista. Kunhan tämä nuha loppuisi vaan, liikkumisesta ei tule mitään jos nenä on näin tukossa.

Paino oli tänä aamuna 63,6 kg. Ennen kuin aloin odottaa Saagaa paino oli alle 60 kg. Sinne olisi tarkoitus päästä nytkin. Tehdään tästä nyt sit julkista, niin tulee lisämotivaatiota tavoitteen saavuttamiseen. :)

Oikein reipasta helmikuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)