maanantai 26. elokuuta 2013

Merirosvoilua

Kun pohdimme Luukaksen kanssa minkälaiset synttärit hän haluaa, niin hänellä oli selvä visio. Merirosvosynttärit, jossa olisi paljon pääkalloja ja musta kakku. Joten sellaiset yritimme sitten toteuttaa. :)

Tarjoilupöytää
Yritin pitää tarjoilut aika simppeleinä, ettei tulisi kiire, mutta kuinka ollakaan, kiirehän siinä silti tuli. :D Suolaisella puolella tarjolla oli coctail-tikkuja (lihapulla, nakki, juusto, viinirypäle) ja dippailtavia kasviksia (porkkana, kurkku, paprika), joiden lisäksi kahta eri dippikastiketta.

Lisäksi oli kakku, jossa meni pieleen melkein kaikki muu, paitsi maku ja sitten noita kuppikakkuja, joita tein myös Johanneksen synttäreille. Tällä kertaa sinisellä voikreemillä.

Lisäksi löytyi keksejä, karkkia, popcornia, limsaa ja kahvia. :)

Epäonnenkakku
Tein kakkupohjan, joka näytti täydelliseltä ja hammastikkuun ei tarttunut mitään jne... Mutta leikatessa kävi ilmi, että raakahan se oli. Koostumus ei muutenkaan ollut mikään hyvä, joten onneksi ystävämme Pirkka auttoi tarjoamalla valmiin kakkupohjan Citymarketissa. :D

Kokeilin myös ensimmäistä kertaa sokerimassakuorrutetta, sitä kun löytyi valmiiksi mustana kaupasta. Ja sehän jäi tomusokerista huolimatta kiinni alustaan ja siitähän sitä ei saanut kuin repimällä irti. Joten tuloksena oli repaleinen merirosvolippu sitten. 

Piirtelin sitten pääkallon sokerikuorrutteella, mutta Luukas ei oikein ollut vakuuttunut tuon nähdessään. :D 

Mutta maku oli hyvä. :P Murskasin Jymy-karkkeja jauhoksi, jonka sekoitin kermavaahtoon. Sitä tuli sitten väliin ja sivuille. Lisäksi väliin tuli lakritsi-strösseleitä. Se joka tykkää salmiakista, niin varmasti tykkäsi tästäkin ja joka ei, niin ei. :D


Jake ja merirosvot seikkaili kuppikakuissa
Kuppikakkuihin löysin tuollaiset koristeet Pinterestistä ja sitten vain tulostin ne. Lisäksi tein samalle pohjalle tuollaisia kolmosia ja "Luukas"-tekstillä olevia. Hammastikkuun vaan teipillä kiinni ja hienoja oli.

Voikreemin päälle ripottelin samoja lakritsi-strösseleitä kuin kakun välissäkin oli.


Uskaltaisiko puhaltaa?
Joo, kaikki kerralla!
Kapteeni miettii, mitä sitä nyt oikein söisi...
Ilmapallotkin piti sopia teemaan.

Rekvisiittaa
Mikan kanssa teimme merirosvolipun. Minä tein sabluunan ja Mika maalasi sitten vanhaan t-paitaansa tuon pääkallon. Vanhaan verhotankoon sitten heilumaan ulos pihamaalle. :)

Lisäksi Mika maalasi ja nikkaroi tuollaisen lankun, jota pitkin sai kävellä ja hypätä "mereen".

Pikku piraatti
Mika teki myös pari miekkaa meille, Johanneksella on tuossa kuvassa mun miekka (tikari) kädessä. Nyt ne jää sitten lasten leikkeihin ulos. :)

Lapset tykkäsivät, aikuiset tykkäsivät... Teemajuhlat ovat kivoja, kunhan vain vähän uskaltaa itsekin hullutella. :)

Väsynyt, mutta onnellinen kapteeni.
Tässä vielä isä ja poika - piraatit.
Kiitoksia kaikille onnitteluista ja mukana olosta! Mitenkäs ensi vuonna juhlitaan? ;)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää tosi kivalta! :) Meillä on tulossa myös merirosvojuhlat, mutta aikuisille... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nekin on varmaan tosi hauskat! :) Me ei olla aikuisten bileitä pidetty vuosiin. Olisikohan niiden aika tässä joskus, pitää pistää mietintään. ;)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)