torstai 29. elokuuta 2013

Reissussa: Kuopio

Johannes kiipeilee nykyään melkein mihin vain...
Aloitimme tämän vuoden kesälomareissumme Mikan veljen perheen kanssa Kuopiosta. He halusivat nähdä Suomea ja vähän enemmän järviä kuin meidän seudullamme on. Mikan kanssa mietimme, että Kuopiossa oli hienot näkymät ja upeita järviä kun kävimme siellä viimeksi. :)

Serkukset tutkimassa metsää.
Harmiksemme Kuopiossa oli todella huono ilma, mutta majoittauduimme Rauhalahden leirintäalueelle silti pariksi päiväksi. Rauhalahti camping oli ihan kiva leirintäalue. Siellä oli lapsille leikkipaikka ja suihkutilat yms. olivat hyvät.

Suomalaiset grillaavat vaikka sateella.
Saavuimme Kuopioon illalla ja leirintäalueella sitten grillailimme, vaikka sade sitten yllätti. Ulkona syömisen sijaan söimmekin sitten vaunussa. Olisihan alueella ollut myös grillikota, mutta ei sinne viitsitty enää lähteä kun olimme jo laittaneet vaunujen luona kaikki valmiiksi. :D

Kuopion tori
Viimeksi kun olimme Kuopiossa (2010), tori oli aidattu ja siinä oli vain iso monttu. Nyt sitten pääsimmekin kävelemään torilla, vähän shoppailemaan ja tietenkin ostamaan kalakukko. Tosin meille päätyi pari maailman pientä kalakukkoa Mikalle ja Luukakselle, mutta ne olivat kuulemma aika kamalia... Samasta paikasta tuli ostettua myös mustikkakukko minulle, mutta eipä siinäkään hehkuttamista ollut. Perinneherkut olivat siis aika pettymys, olisi ehkä pitänyt ostaa riisipiirakoita?

Näitä tuli ostettua kun isoa ei yhdelle viitsitty hankkia...
Kävimme myös Pikku Pietarin torikujalla, jossa oli myynnissä oikein kauniita käsitöitä.


Kiva idea, jos sattuu olemaan paljon yksittäisiä kahvikuppeja...

Ihania värejä. :)

Tuollainen laukku olisi kiva...
Kaupungilta menimme sitten Puijon torniin, josta viimeksi oli todella kauniit näköalat Kuopioon ja niihin järviin tietenkin. Nyt pilvet olivat kuitenkin niin matalalla, ettei tornista nähnyt yhtään mitään. Pääsimme ilmaiseksi kuitenkin torniin ja käytiin siellä syömässä jäätelöt.

Eipä näkynyt oikein mitään...


No onneksi sieltä saatiin haettua yksi geokätkö, ettei ihan turha reissu ollut. :) Kuopiosta lähdettiin sitten ajamaan seuraavana päivänä pohjoiseen päin. Lisää reissujuttuja siis tulossa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)