keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kirja kuukaudessa, vähintään.

Kirjoittelin jo alkuvuodesta, että en ole tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia, mutta nyt kun miettii, niin asetin kyllä itselleni haasteen, jonka voi lupaukseksi laskea. Haastoin itseni lukemaan vähintään yhden kirjan kuukaudessa. Tähän mennessä olen onnistunut mielestäni todella hyvin. Iltaisin luen vähintään yhden luvun verran ja olen alkanut ottaa itselleni myös päivällä pieniä lukuhetkiä, jotka ennen ovat menneet kännykän selaamiseen.

Tuli tänään erään äitiporukan kanssa keskusteltua hieman kirjoista. Koen, että itselläni on hieman erilainen maku, mitä kirjoihin tulee, kuin valtavirralla. En perusta rikosromaaneista, en Finlandia - voittajista tai oikeastaan mistään hirveän vakavasta. Kun katson kirjojen myyntilistojen kärkeä, niin sieltä en löydä useinkaan hirveästi luettavaa.

Kirjastosta käyn aina ensin nuorten puolella, koska siellä kirjat ovat "hallittavissa" olevissa määrissä. Kun menee aikuisten puolelle, täytyy melkein tietää mitä etsii. Sieltä usein sitten nostetaan esiin juuri nämä palkintojen voittajat tai myyntimenestykset, jotka eivät minua useinkaan kiinnosta.

Onneksi nykyään on ilmaista varata kirjoja, jonka takia usein tuleekin luettua joku sarja kokonaisuudessaan ja aikuistenkin puolelta tulee lainattua edes jotain. 

Luen eniten fantasiakirjoja tällä hetkellä ja itseasiassa kaikki tämän vuoden puolella luetut voidaan tähän luokkaan, jos nyt dystopia - kirjat lasketaan fantasiaksi. Ajattelin nyt esitellä tämän vuoden puolella luetut kirjat, jos vaikka saisit jotain vihjettä kannattaako kirjaa lukea. :)

Tammikuun ensimmäinen
Rick Yancey: 5. aalto

Tämän kirjan aloitin jo jouluna, mutta sain sen valmiiksi tammikuun puolella. Tykkäsin todella paljon, koska ei ollut ihan mikään niin ennalta-arvattava kuin nuorten kirjat yleensä ovat. Kertoo siitä, mitä maailmassa tapahtuu kun avaruusoliot ovat vallanneet maan ja suurin osa ihmisistä on hävinnyt neljässä ensimmäisessä aallossa.


Tammikuun toinen
 Theo Lawrence: Salatun voiman kaupunki

Nuorten puolelta tämäkin. Ei niin mukaansa tempaava kuin 5.aalto, mutta ihan luettava. Tulevaisuuteen sijoittuu tämäkin, mutta tässä uhkana ei ole ollut avaruusoliot vaan ilmastonmuutos. Tästä on ilmeisesti tulossa jatkoakin, koska tarina jäi hieman kesken.


Helmikuun ensimmäinen
Hugh Howey: Siilo

Vuoden ensimmäinen aikuisten kirja. Tulevaisuuteen sijoittuva, myös ilmastonmuutokseen viittaava, kirja. Idea oli todella hyvä, mutta teksti oli raskasta luettavaa ja aika hidastempoista. Loppujen lopuksi pikaluin kirjan, että sain siitä käsityksen miten juoni eteni ja miten kaikki päättyi. Mutta mietin kyllä sen jälkeen, että olikohan sekään vaivan arvoista.

Helmikuun toinen
Charlaine Harris: Veren sitomat

Tästä kirjoitinkin jo edellisessä jutussa, mutta siis kirja on ollut hyllyssä aika kauan ja vasta nyt sain sen luettua kokonaan loppuun. Kirja on ollut Sookie Stackhouse (True Blood) - kirjasarjan tylsin kirja. Mutta mikäli sarjaa lukee, niin eipä tätä väliinkään voi jättää.

Charlaine Harris: Pedon veri

Nyt maaliskuussa olen kerennyt lukea valmiiksi jo yhden lisää tähän sarjaan ja parempaan päin taas mennään. Seuraava kirja on jo puolessa välissä ja sarjan kaksi seuraavaa osaa kirjastosta varattuna.  Joten eiköhän näillä nyt mennä sitten tämä maaliskuu ja ehkä huhtikuukin.

Mutta nyt keräilen lisää lukuvinkkejä, joita sitten voi varailla kirjastosta. Mitä kirjoja sinä luet? Mikä lajityyppi uppoaa?

2 kommenttia:

  1. Fantasiaa tulee enimmäkseen luettua. Tykkään tosi paljon Terry Pratchettin kirjoista. Niitten lisäks vois suositella Stephen Kingin Musta Torni-sarjaa, siitä on itellä vielä pari kirjaa lukematta, mutta ainaki tähänastiset on ollu koukuttavia :) Nyt on menossa Ed Staffordin Walking the Amazon. Vaikuttaa hyvältä ja on mukavan simppeliä luettavaa, vaikka onkin englantia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Stephen Kingiä lähti mukaan kirjastosta, mutta pari kirjaa odottaa vuoroaan ennen sitä. :)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)