lauantai 14. maaliskuuta 2015

Valokuvauskrapula

Viime vuoden 365 - projektin jälkeen olen potenut valokuvauskrapulaa. Tai mikähän olisi sille parempi nimi? Kamera on jäänyt pölyttymään, eikä kuvia ole tullut otettua oikeastaan lainkaan. Mikä on todella harmi, minä kun rakastan kuitenkin valokuvia.
 
 
Eilen väsyneenä raskaushormoneissani aloin itkeä sitä, että nyt raskausajalta ei ole oikeastaan kuin itse ottamiani kuvia raskausmahasta ja nekin on laadultaan, no aika surkeita. Pojista ei ole vatsan kanssa yhtään kuvaa, vaikka käyvätkin halailemassa ja pussailemassa "vauvaa". Olisi kiva ikuistaa nämä hetket, ennen kuin vatsa on historiaa. Mikasta ja minusta ei taida olla yhtään kuvaa raskausvatsan kanssa (eipä taida olla Johannestakaan odottaessa), mutta kun kameran takana olen yleensä minä, niin sellaiset kuvat jää ottamatta.
 
 
Ja onhan se niin, että kun oma olotila ei ole maailman hehkein ja koti on täydessä kaaoksessa, niin ei sitä ensimmäisenä kameraa ota esille vaan ennemminkin sen imurin. :D 
 
 
 
Ja tämä viikko nyt on muutenkin mennyt vähän sumussa, kun ollaan kaikki oltu kunnon flunssassa. Itselläni tämä jäi aika lieväksi, mutta Johanneksen kanssa oltiin eilen lähes kolme tuntia päivystyksessä toteamassa, että toisessa korvassa on viruksen aiheuttama tulehdus. Ei kun korvatippoja vain särkylääkkeen lisäksi. Mutta ainakaan viime yönä ei korvia itketty. Joten osin senkin takia ei kuvia vaan ole tullut otettua.Nykyään kun laitteita kuvaamiseen on niin paljon, luulisi kuvaamisen olevan helpompaa. Itse en tykkää hirveästi kännykkäkameran kuvanlaadusta, vaikka välillä Instagramiin laitankin jotain. Puhelimen kuvissa on se hyvä puoli, että ne menevät suoraan onedriveen ja sieltä saan ne helposti blogiin, tosin ilman kuvanmuokkaamisia.

Meilläkin on perus pokkarikamera, jota ei tule enää käytettyä, vaikka kokonsa puolesta se olisi hyvä ottaa mukaan mihin vain meneekin. Kuvanlaatu siinä on tosin aika sama kuin puhelimessa. Ja sitten on Mikan Nikon - järjestelmäkamera. Sillä haluaisin eniten kuvata, mutta joskus pari vuotta sitten kuviin alkoi ilmestyä mustia pisteitä, joita en ole saanut perusteellisella puhdistuksellakaan pois. Joten kuvia pitää lähes aina muokata, kun pisteet häiritsevät.

Olenkin alkanut haaveilla 30 v. lahjaksi itselleni uutta järjestelmäkameraa. Kyllähän tuo vanha toimii, mutta... En oikein tiedä mitä ominaisuuksia siihen haluaisin, muutama idea kyllä on.

Kuvien siirtäminen ja käsitteleminen on toinen "ongelma". Kun vaihdoin konetta menetin korttiaseman, jonka takia kuvat pitää siirtää kamerasta johdolla koneelle. Enkä nyt sitten löytänyt sitä johtoa mistään kun ajattelin kuvia tänään siirtää. Ja uudella tietokoneella ei ole niin paljon tilaa, että voisin varastoida kuvat tänne. Hankin uuden ulkoisen kovalevyn vain valokuvia varten, ehkä se käy ratkaisuksi.

Lisäksi voisin kysellä, jos jollain on Windows 8, niin mikä (ilmainen) kuvanmuokkausohjelma olisi hyvä? Edellisessä koneessa käytin Picasaa, mutta se on sen verran raskas ohjelma, että tällaisella miniläppärillä en haluaisi sitä pyörittää. Olen kokeillut muutamaa eri ohjelmaa, mutta mieleistä en ole löytänyt.

Jos sitä nyt ottaisi tänään tuon kameran esiin ja nappaisi muutaman valokuvan. Ehkä sitten vatsastakin tulisi otettua joku kuva. Tuleehan maanantaina vauva täysiaikaiseksi, niin ehkä synnytykseen ei ole enää niin pitkä aika. Voi tulla pian kiire. ;)

Ihanaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Voi - täällä on ihan sama juttu! Ehkä vielä astetta pahempi tilanne.. En ole teettänyt kuvia varmaankaan ainakaan 2 vuoteen :/.. Useimmiten kuvat tulee otettua puhelimella, jolloin laatu teetettäessä ei ole mikään erinomainen.. Hyvää kuvankäsittelyohjelmaa en minäkään ole löytänyt - lightroomia yritin käyttää, mutta se ei tuntunut omalta. Lähinnä haluaisin vain säätää kuvissa kirkkautta.. Leppoisaa lauantaita <3

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)