perjantai 27. maaliskuuta 2015

Viikinkijuhlat Ähtävällä

Eilen vietiin pojat äidilleni hoitoon ja yökylään. Nyt kuitenkaan suuntana ei ollut Kokkolan synnytysosasto vaan ravintola Föys Fin Ess  Ähtävällä. Mikan isä täytti 60 vuotta, joten hänelle yllätyksenä menimme syömään. Toisena yllätyksenä oli sitten, että Mikan veli Mikko oli lentänyt Suomeen mukaan juhliin.

Synttärisankari perheineen
Olimme tilanneet ravintolaan illan teemalla "Viikinkijuhlat". Paikka oli koristeltu viikinkityyliin ja kaikille ruokailijoille oli tarjolla sarvikypärät ja "viikinkikaavut".Viikinki-illassa on tarkoitus syödä käsin, joten pöytään oli katettu ruokailua varten vain veitsi ja lautanen. Kaapujen ideana oli sitten olla käsipyyhkeinä, tosin mieluummin kuulemma vieruskaverin kaapuun pyyhkäistään kädet, niin oma säilyy puhtaana. :D


Tervetulomalja oli lämmintä mehua, joka tarjoiltiin kuksasta.


Alkuruoaksi oli kalaa, joka sai minut hetkeksi miettimään, että lähdenkö nälkäisenä paikalta, minä kun en kalaa syö. Mutta onneksi pääruoka oli enemmän mieleen. :)

Pääruoan kanssa tuli tarjolle vihanneskori ja vesimelonia, joiden kanssa oli pari erilaista kermaviilipohjaista dippikastiketta.


Lautanen peitettiin tortillalla, joka oli mielestäni vähän turha. Mutta ehkä sen tarkoitus oli peittää kalanrippeet, kun lautasta ei vaihdettu välissä? Tarjolle tuli myös grillattua maissia ja keitettyjä perunoita pikkalakan kanssa.


Pääruokana oli todella mureaa possunlihaa, jota oli helppo syödä käsin ja broilerinkoipia. Koivet olivat sen verran tulista, että en pystynyt syömään kuin yhden. Raskausvaivana oleva närästys alkoi heti, joten otin mieluummin hieman lisää lihaa.


Jälkiruoaksi oli jäätelöä, joka tasoitti hyvin suolaista pääruokaa.

On se vakavaa...
Isosta kamerasta en löytänyt yhtään edustavaa kuvaa meistä, joten tässä huonolaatuinen Instagram - versio. :D Aika vakavaa meininkiä...

Juhlien jälkeen olisin toivonut jatkoja Kokkolan synnytysosastolle, mutta mitään merkkejä lähestyvästä synnytyksestä ei ole. Jos vauva ei synny tänään, niin raskaus menee pidemmälle kuin poikien kanssa. Ottaisin kyllä sen synnytyksen vastaan tämän viikonlopun aikana, koska tiistaihin asti olisi hoitajia pojille helpommin saatavilla. Mutta eipä vauvaa voi hoputtaa, tulee sitten kun on valmis.

Ravintolasta vielä muutama sana: Kyseessä on siis tilausravintola, jossa on A-oikeudet. Tila on vanha navetta, joka on muutettu ravintolakäyttöön. Talvella tilat ovat hieman pienemmät, meidän 15 hengen porukka oli ihan hyvä, muuten olisi pitänyt ottaa lisäpöytä avuksi. Tarjolla on myös muunlaisia illallisia kuin viikinkijuhlia, jos sellainen ei kiinnosta.

Kesäisin ravintolasta löytyy isompi navetan puoli, jonne mahtuu isompikin porukka viettämään esimerkiksi häitä. Sieltä löytyy myös hääparille yöpymispaikka, "morsiussviitti" yläkerrassa.

Lisätietoja ravintolasta löydät täältä: www.fousfiness.fi

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)