keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Viimeinen vauvakuukausi!

Saaga 11 kk
Viimeistä vauvakuukautta mennään! Saaga on jo yksitoista kuukautta. Vielä sain yhden kuvan nallen ja palikoiden kanssa, mutta voin kyllä sanoa, että ei se enää mitään helppoa ole. :) Saaga haluaa olla koko ajan vain menossa. Varsinkin kun sängylle pääsee ryömimään. Yritetään vielä saada se 1v kuvakin, että saataisiin koko sarja täyteen.

Saaga on todella iloinen tyttö, joka edelleenkin jaksaa antaa pusuja ja haleja meille kaikille. Eroahdistus alkaa hieman hellittää, joten uskaltaa leikkiä toisessa huoneessa itsekseen jos esimerkiksi olen keittiössä. Tällä hetkellä hauskinta on kävellä kävelykärryjen kanssa ja istua laatikossa. En kyllä oikein ymmärrä mikä siinä on niin kivaa. Hän ottaa laatikon reunoista kiinni ja astuu laatikkoon sisään. Siellä sitten istutaan lelujen kanssa ja välillä noustaan seisomaan.

Uusimpia taitoja onkin juuri seisomaan nouseminen ilman tukea. Hyvin hän jo pysyy pystyssä ilman tukeakin, mutta kävelyyn tarvitaan käsi tai kaksi tukemaan askelia. Katsotaan ehtiikö hän ottaa ensiaskeleensa ennen ensimmäisiä synttäreitä. :)

Hampaita on nyt viisi. Tai kuusi. Saaga ei oikein tykkää kun yritän tunnustella onko yksi alahammas kunnolla läpi. Mutta ainakin se on kohta, jos ei vielä ole.

Saaga on alkanut syömään koko ajan enemmän sormiruokaa. Laitan usein miten hänelle samaa kuin meillä, mutta vähemmän maustettuna ja suolattomana. Lempiruokaa on raejuusto. Sitä menisi joka aterialla, jos antaisin. Puuroa menee hyvin sekä aamulla että illalla, mutta vain tietynlaisena. Keitin yhtenä aamuna mannapuuroa, niin sitä suostuttiin syömään vasta kun oli saanut lautasellisen kaurapuuroa. :)

Imetys ei ole vieläkään loppunut. Taitaa tulla ensimmäinen lapsista, joille kelpaa äidinmaito (ainakin) vuoden ikään asti. Kuukauden päästä voisi kyllä aloittaa vieroittamisen, mutta Saaga vaan juo niin vähän lasista kerrallaan, että voi olla vaikeaa saada päivittäinen maito pelkästään siitä.

Yöt ovat hieman rauhoittuneet pahimmista, nyt ollaan hereillä n. 3-5 kertaa yön aikana. Yhtenä yönä tosin yhdeksän kertaa. Nyt olen myös hieman pystynyt illalla tekemään omiakin juttuja kun tyttö ei nuku sylissä. Jonkunlaista unikouluakin olen harkinnut, mutta tuntuu että olen ollut liian väsynyt vielä sellaiseen ryhtymään. Mutta kaipaan kyllä kokonaisia yöunia, joten pitänee laatia ainakin yöimetysten loppumiseen joku suunnitelma.


Eilen oli ihana ilma ulkona. Sainkin kaivaa lapsille välikausivaatteet esiin. Saagalta puuttuu vielä kengät, mutta ihanat aurinkolasit tuli hankittua. :)

Nyt saakin aloittaa Saagan ensimmäisten syntymäpäivien suunnittelu. Teema on jo päätetty ja osa koristeista hommattu. Tällaisesta suunnittelusta minä tykkään. Saa selata Pinterestiä ja keksiä uusia juttuja.

Ihanaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)