keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Talvinen Mässkär


Talvilomaa jatketaan täällä Pohjanmaalla upeassa säässä. Tänään Mika teki hieman lyhyemmän päivän töissä, niin päästiin ulkoilemaan koko perhe. Suunnaksi otimme Mässkärin, jonne on opastettu jäätie. Mässkärissä olin itse käynyt viimeksi vuonna 2010 ja silloinkin kesällä.

Kun ajaa Pietarsaaren Ådön kalasatamaan päin, niin tieltä tulee opastus mistä reitti alkaa. Jäätie tarkastetaan joka päivä ja parkkipaikalla on kyltti, mikäli kahvila on auki. Tällä hetkellä kahvila on auki klo 10-17.

Matkaa Mässkäriin tulee kolme kilometriä suuntaansa, eli yhteensä kuuden kilometrin lenkki. Parkkipaikalta voi myös tilata moottorikelkkataksin, jos käveleminen/hiihtäminen/pyöräileminen ei innosta.Poikien mielestä saarella näkyvä luotsiasema oli muumien majakka. Siitä riittikin juttua koko matkaksi. Saaga nukkui ahkiossa koko matkan saarelle asti. Pojatkin kävivät välillä huilaamassa jalkojaan ahkiossa, mutta hienosti jaksoivat kävelläkin.Evästauko perillä. Mässkärin possumunkit ovat kuuluisia, joten kävimme sisällä ostamassa meille sellaiset. Kuumaa kaakaota meillä olikin mukana termoksessa. Munkki oli kyllä hyvää, sisällä oli makeaa omenahilloa. :)
Ja pojat pääsivät sitten "majakalle". Vähän harmitti kun muumeja ei näkynytkään. Mutta nehän ovat nyt talviunilla? :)


Saagakin heräsi juuri sopivasti kun olimme lähdössä takaisin päin. Aikamoinen vastatuuli oli meillä, mutta lapset kietoutuivat peittoon ahkiossa. Ja Saagalla oli todella lämmin makuupussissa. Posket tulivat kyllä kaikilla punaisiksi. :)Keskiviikko 02.03.2016 (62/366)
Mukava talvilomaviikko jatkuu huomenna kun lähdemme lasten kanssa siskoni luokse. Jokaisena päivänä on ollut jotain menoa. Jopa niin paljon, että luvattu kirjastokäynti ei sitten mahtunutkaan aikatauluun. Mutta sinne voidaan mennä sitten taas ensi viikolla. :)

Ihanan aurinkoista loppuviikkoa!

Mässkärin nettisivut: http://www.masskar.fi/fin/index.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)