maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ammattina Personal trainer

Tässä kun on tullut taas oltua töissä, niin ajattelin hieman teillekin valottaa uravalintaani. :)

Meillä on ollut kuntosali niin kauan kuin muistan, joten perusta ammatinvalinnalle on ollut vahva. Mutta lukiolaisena olin kovaa kyytiä lähestymässä ylipainoa ja keskityin lähinnä koulunkäytiin. Herätys tuli alkuvuodesta 2003, jonka jälkeen kuntoilemalla ja terveellisellä syömisellä laihdutin yli kymmenen kiloa. Ylioppilaaksi valmistuessani olin parhaimmassa kunnossa ikinä. Tie opiskelupaikkaan sen jälkeen ei auennut, koska siellä sanottiin, että pitäisi painua takaisin kuntosalille. Pidinkin välivuoden ja jatkoin kuntosaliohjaajan opintojen jälkeen Kuntoliikuntaliiton koulutusputkea Personal traineriksi. Ennen virallista PT - koulutusta oli lisenssikuntosaliohjaaja-, ravitsemus- ja testauskurssi. Kuntoliikuntaliiton kautta valmistuin vuonna 2005 FISAF (Federation of International Sport Aerobics and Fitness) Personal traineriksi, jonka ansiosta pystyn toimimaan personal trainerina myös useissa muissa maissa.

Nuori ikäni oli aluksi hieman ongelmallinen, koska olin tuolloin vasta 19 vuotias. Mutta lopulta sain vakuutettua ihmiset kyvyistäni ja asiakkaita riitti. Pääsin mukaan hienoihin projekteihin, kuten K-kauppiaiden "K-kauppias kuntoon" - projektiin ja mieleenpainuvimpana tietenkin Pekingin Olympialaiset vuonna 2008, jossa olin töissä Olympiakylän pääkuntosalilla.


Vuonna 2010 jäin sitten äitiyslomalle odottaessani Luukasta. Olimme juuri laajentaneet kuntosalimme toimintaa ja avanneet uuden keskuksen. Eli mahdollisimman hyvä ajoitus siis... Äitiysloman jälkeen jäin hoitovapaalle ja jatkoin PT - hommia, mutta en kovinkaan aktiivisesti. Sitten alkoi uusi äitiysloma ja hoitovapaa. Nyt on kuitenkin aika palata kunnolla hommiin PT - puolella.

Kun valmistuin personal traineriksi, niin Pietarsaaressa oli vain kaksi muuta traineria. Sillä aikaa kun olen ollut äitiyslomalla, niin tilanne on räjähtänyt käsiin. Ruotsinkielisen koulutuksen ansiosta tänne seudulle valmistuu n. 20 personal traineria vuodessa. Aika selvää on, että kaikille ei riitä töitä näin pienellä paikkakunnalla. Itselläni on hyvä tilanne, koska olen toiminut alalla pitkään ja tiedän kuinka paljon työtä nämä hommat vaativat. Salin kautta minun on helppo markkinoida itseäni ja nimi taitaa olla kaupunkilaisille aika tuttu. ;)


Personal trainerina kohtaan paljon ennakkoluuloja. Oletetaan, että treenaan joka päivä kovaa ja syön lähinnä rahkaa. Mutta meitä on monenlaisia, koska niin on asiakkaitakin. Suurin osa asiakaskunnasta koostuu ihan tavallisista ihmisistä, joilla on tavoitteena liikunnallisempi, terveempi elämä. Minä olen heitä varten. Kirjoitinkin jo aiemmin omasta ideologiastani, joka perustuu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. (Jutun löydät täältä.) Perustietämystä kyllä minultakin löytyy myös urheilija- ja fitness-puolelta, joten ei sormi mene silloinkaan suuhun. Mutta minä en ole huutaja. Kannustan muilla tavoin, motivoiden ja ymmärtäen.

Olen tehnyt myös paljon töitä nuorten kanssa. Tavallaan toiminut treenikaverina, kokeillut eri lajeja jne... He eivät sillä tavalla tarvitse valmennusta vaan enemmänkin jonkun joka kannustaa ja tsemppaa liikunnan pariin. :)

Entäs mitä nyt? Olen vielä pari viikkoa töissä, sitten siirryn takaisin kotiin hoitamaan lapsia. Mutta tällä kertaa aion jatkaa PT - hommia, syksyllä olisi lisäkoulutusta tiedossa ja kehitteillä täysin uusi personal trainer - konsepti. Etänä (netin kautta) teen ravitsemusvalmennusta ja minipaketteja liikuntaneuvontaan. Lähiseudulla teen lisäksi henkilökohtaista valmennusta yksilötasolla sekä pienryhmissä. Yrityksille suunnattuja luentoja ja kursseja saa myös kysellä. Joten työtä riittää, mutta mikäs siinä kun onhan tää aika mahtavaa. ;)

Kaikista parasta tässä työssä on se, kun saa asiakkaan ylittämään itsensä, saavuttamaan tuloksia ja nauttimaan olostaan. Uskon, että moni muukin PT pystyy samaistumaan tähän. :)

Jeppis Gymin nettisivuilla omat tietoni.
Wellness lifestyle - personal training Facebookissa.
Kuntoliikuntaliitto

Oletko Personal trainer jostain Pietarsaaren lähiseudulta tai valmistumassa sellaiseksi? Etsin yhteistyöhön toista traineria, jolla on samantyyppinen ajatusmaailma ja halu kehittää jotain uutta. Ota yhteyttä! :)

(Pahoittelen useaan kertaan nähtyjä valokuvia, tässä kun kuvia etsiskelin, niin totesin, että olisi aika ottaa uusia markkinointikuvia. :D)

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. Vaan mitä tällainen palvelu maksaa, voitko antaa mitään suuntaviivoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan mitä haluaa. Tarjolla on paketteja 6 viikosta ylöspäin, yksittäisohjauksia jne... Hinta on paljon kiinni tapaamisten määrästä, mutta niillä saavutetaan tuloksia. :)

   Laittelen sulle vaikka sähköpostia tarkemmin asiasta, kunhan kotikoneelle pääsen. :)

   Poista
 2. Hei Maiju Hyvä juttu sinulla. Minulla on ollut kauan kiinnostunut liikunta-ala. Osaatko sanoa missä voisi suorittaa esim. PT koulutusta tai esim. noita nettikoulutuksia mistä kerroit jutussasi. Minulla on ollut unelmana että voisin kouluttautua ja ehkä saada elantoa tältä alalta. Unelmiahan pitää olla.😊 Terv. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Kuntoliikuntaliiton koulutusta, niiden sivuille on linkki tuossa lopussa. On olemassa myös pari muuta hyvää PT-koulutusta, esim. Trainer4You, mutta omakohtaista kokemusta niistä ei ole.

   Nettikursseistakaan mulla ei ole tietoa, teen itse siis nettivalmennusta asiakkaille. :)

   Tsemppiä unelmien tavoitteluun. "Dreams don't work unless you do." :)

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)