tiistai 23. heinäkuuta 2013

Vega

Tänään jatkettiin meidän Jaakonpäivien viettoa käyden tutustumassa kuunari Vegaan, joka on rakennettu Suomessa sotakorvauslaivaksi. Se luovutettiin vuonna 1952 Neuvostoliitolle ja alusta käytettiin Tallinnassa koululaivana.

Virossa se pääsi kuitenkin rapistumaan pahoin, josta se sitten kuljetettiin vuonna 1997 Pietarsaareen entisöitäväksi. Vegaa entisöidään talkoovoimin ja sponsorilahjoituksin, joten työ on ollut hidasta.


Mua on aina kuitenkin kiinnostanut tuo iso purjelaiva, joka seisoo vanhassa satamassa suuressa hallissa. Senpä takia valitsimme sen tämän päivän ohjelmaan uuteen paloasemaan tutustumisen sijaan.


Luukas oli ihan innoissaan. Sanoi sen olevan "isoisän merirosvolaiva". Meillä merirosvot ja oktonautit ovat nyt aika pop, joten uskon, että tämä vierailu antoi poitsulle paljon lisää ideoita. :)

Vega menneessä loistossaan.


Uutta osaa
Osa aluksesta oli täysin käyttökelvotonta, jonka takia jouduttiin purkamaan aikalailla ja rakentamaan runkoa uudelleen.

Vaari oli seurana katsomassa laivaa.
Johannes ei oikein ymmärtänyt mistä oli kysymys...

"Minä olen tämän laivan kapteeni!"
Oli kyllä mielenkiintoista nähdä miten aluksen entisöinti sujuu. En usko, että alusta saadaan ihan pian vesille, mutta jos se joskus saadaan, niin minä haluan olla näkemässä sen.

Tämä vierailu sai miettimään, että voisihan sitä Vasa-laivaakin käydä joskus vielä katsomassa. Olin 10-vuotias kun käytiin Tukholmassa viimeksi. Mika ei ole tainnut edes käydä laivaa katsomassa, niin siinä olisi ihan kiva reissukohde. :)

Täältä löydät Wikipedian artikkelin Vegasta: Wikipedia

Jos kiinnostuit ja olet lauantaina Pietarsaaren suunnalla, niin Vegaa pääsee katsomaan vielä silloin kello 11.00-17.00 välisenä aikana. :)

Huomisen suunnitelmissa olisi Eurooppalainen ruokatori ja Foodstreet - lähiruokaa. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)