tiistai 2. heinäkuuta 2013

Club sandwich

Ruokakokeilu #16

Club sandwich
6 annosta

1 pkt pekonia
6 ohutta tai 3 paksua broilerin fileetä
½ rkl öljyä paistamiseen
ripaus suolaa
2 tomaattia
½ pieni punasipuli
salaattia
majoneesia
sinappia
12 viipaletta leipää

1. Valmista pekoni uunissa. Laita pekonit leivinpaperin päälle pellille, pelti kylmään uuniin ja nosta lämpö n. 160 asteeseen. Noin 20 minuutissa pekonit ovat rapeita.
2. Paista broilerinfileet öljyssä kypsiksi. Lisää hieman suolaa, jos ovat suolaamattomia. Jos käytät paksuja pihvejä, leikkaa terävällä veitsellä ne puoliksi, niin saat tarpeeksi ohuita pihvejä leivän väliin. Samalla voit tarkistaa kypsyysasteen ja paistaa vaikka vielä hetken "keskiosaa".
3. Viipaloi tomaatit ja sipuli. Huuhtele salaatinlehdet.
4. Sekoita majoneesia ja sinappia keskenään. Maistamalla löydät oikean sekoitussuhteen. Tee vain sen verran kuin tarvitset leipiä varten.
5. Kun pekonit ovat valmiita, nosta ne pelliltä talouspaperin päälle ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä  hetken.
6. Paahda leivät ja levitä leipien pintaan sinappimajoneesia. Kokoa leipä seuraavasti: leipä, broileri, pekoni, salaatti, tomaatti, sipuli ja toinen leipä. Leikkaa kulmasta kulmaan kolmioksi. Kannattaa kiinnittää tikulla, niin sisältö ei tipahda. :)

Oman pihan salaatit

Tämmöistä meillä oli tänään iltaruokana. Tykkään tosi paljon erilaisista leivistä, joten musta ei karppaajaa saisi. :D Tänään ei oikein huvittanut pasta eikä perunat, eikä oikeastaan mikään sen vaativampi ruoanlaitto. Joten tämä oli siksi oiva valinta ruokakokeiluksi. :)

Nämä leivät sopivat hyvin, mikäli kaikilla ei ole tarve istua samaan aikaan ruokapöytään. Tein mulle ja Mikalle ensin yhdet kun lapset nukkuivat ja sitten myöhemmin vielä toiset, kun olin saanut Johanneksen syötettyä. Luukas kenkkuili tänään, joten se söikin sitten vain pekonia. :D Noh, iltapalaa tuli sitten syötyä kuitenkin.

Nyt menen nukkumaan, koska huomenna kello herättää taas viideltä. Vähän on mennyt liian myöhään viime päivät, eikä tämäkään ilta lupaavalta näytä... On se kumma kun ei sitä opi, että vaikka nyt olisi kiva selailla nettiä ja tehdä sitä ja tätä, niin huomenna aamulla se kostaantuu. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)