tiistai 9. heinäkuuta 2013

Omat treenit

 
Hyvä aika aloittaa aamutreenit.
Janica toivoi aiemmin juttua omista treeneistäni ja siitä, miten minä pidän huolta kunnostani. Nyt olisi sitten aika toteuttaa tämä toive. ;)

Olen aina ollut hyvä suunnittelmaan treenejä, mutta vaikka treenikalenteri näyttää hyvältä (ja helpolta) paperilla, toteuttaminen vaatii kyllä paljon työtä. Olen tehnyt nyt kesän aikana kahta erityyppistä harjoitteluviikkoa, vähän riippuen siitä miten olen päässyt treenejä toteuttamaan.

Vko 1 - Aamuvuoroviikko
Maanantai - Kuntosaliharjoittelu, päivä 1 tai 2
Tiistai - Aerobinen treeni esim. salilla tai kävely/pyöräily 60 min.
Keskiviikko - Kuntosaliharjoittelu, päivä 1 tai 2
Torstai - Spinning 30 min. tai intervallitreeni 30 min.
Perjantai - Kuntosaliharjoittelu, päivä 1 tai 2
Lauantai - Vapaa
Sunnuntai - Kävely/Pyöräily 1,5 h - 2 h

Vko 2 - Iltavuoroviikko
Maanantai - Aerobinen treeni esim. salilla tai kävely/pyöräily 60 min.
Tiistai - Kuntosaliharjoittelu, päivä 1 tai 2
Keskiviikko - Intervallitreeni 45 min.
Torstai - Kuntosaliharjoittelu, päivä 1 tai 2
Perjantai - Miksaus eli joko ryhmäliikuntaa tai lihaskuntoa salilla, vaihtoehtoisesti kävely/pyöräily
Lauantai - Lepo
Sunnuntai - Kävely/Pyöräily 1,5 h - 2 h

Treenien kirjaamiseen käytän sekä Wellness avainta että vihkoa.
Kuntosaliohjelmassani on jaettu kahteen osaan, jotka teen vuorotellen. Eli oli sitten viikolla kaksi tai kolme treeniä, tulee treenattua niitä vuoronperään. Ensimmäisenä päivänä teen jalat, selän, ojentajat ja vatsan. Toisena päivänä teen lisää jalkoja, rintalihakset, olkapäät ja hauiksen. Vatsaa myös jonkun verran toisena päivänä.

Aerobista treeniä teen sitten melkein joka päivä. Arkiliikuntana siitä tulee noin puoli tuntia (työmatkapyöräily) ja lisäksi sitten lenkit lasten kanssa tai salitreeninä. Salilla meillä on runsas valikoima juoksumattoja, crossareita jne, joten treeni onnistuu siellä hyvin. Intervallitreeniä on helppo vetää esim. juoksumatolla. 

Kun sali on vielä kiinni, niin pitää ottaa kuva peilin kautta. :D
Haluan, että liikunta on hauskaa. Salitreenistä tykkään, se on niin mun tyylistä. :) Ryhmäliikuntatunneista lähinnä spinning on nyt ollut ohjelmassa, mutta kävin kokeilemassa yhtä lihaskuntotuntiakin tässä pari viikkoa sitten. Syksyllä alan itse vetämään pari tuntia viikossa ja niiden lisäksi meille on tulossa muitakin kivoja tunteja ohjelmaan. :)

Ensi viikon jälkeen treenit taas muuttuvat. Luultavasti sitten mennään enemmän tuon toisen viikon mukaan. Lihasta saisi tulla kyllä lisää, joten salitreeniä pitää saada vähintään se 2x viikossa ohjelmaan.

Todellisuudessa aerobista on ollut ehkä hieman vähemmän kuin noissa suunnitelmissa, mutta muuten olen pysynyt tässä rytmissä viimeiset kuusi viikkoa. Nytkin sunnuntaina kävelin lasten kanssa kaupunkiin ja takaisin, aikaa siihen meni lähes kaksi tuntia. Sellainen kivan leppoinen kävelyretki. :)

Miltä sinun treeniviikkosi näyttää? Suunnitteletko treenejä etukäteen vai menetkö fiiliksen mukaan?

1 kommentti:

  1. Mä en vielä suunnittele kamalasti liikuntaa, aikalailla tuo kohta 3kk sanelee päivät. Nyt tosiaan aloitin sen juoksun ja aioin pitää kiinni siitä. Elokuussa sovittiin miehen kanssa, että laitetaan ruokavaliota remonttiin ja liikuntaa. Haluaisin käydä salilla, mutta mietin, että mistä saisin ajan käydä 2xvko siellä ja sihen yhdistäisi esim. uinnin ja vesijuoksun. Uimahallin sali olisi halvin vaihtoehto ja ihan suhteellisen lähellä. Juostakin haluan... Toisaalta mietin, että saisko tarpeellisen lihaskunnon jos juoksisi ja tekisi sinisellä gymstickillä kotona lihaskunnon?

    Sulla tulee kyllä kivasti työnpuolesta liikuntaa :)

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)