maanantai 7. lokakuuta 2013

Kotitöitä

Tiedätkö sen tunteen kun lapset on vihdoin saatu nukkumaan ja olisi aikaa vaikka ihan itselle ja ehkäpä myös puolisolle, mutta sitten iskee todellisuus tajuntaan ja näet kaikki tekemättömät kotityöt? Itselläni se on melkein joka ilta jotain kotitöitä rästissä ja jos niiden antaa vain kasaantua, olo alkaa olla sietämätön.

Viikkaamattomat pyykit
Viime yönä sain vihdoinkin nukkua aika hyvin melkein kymmenen tunnin unet. Johanneksen kuume vihdoin laski (pahimmillaan se nousi melkein 40 asteeseen...) ja hän nukkui 12 tuntia heräämättä. Luukas tuli jossain vaiheessa meidän viereen nukkumaan, mutta aika rauhassa hänkin nukkui.

Joten aamulla olin energinen ja päätin, että tänään tehdään hyvää lounasta ja siivotaan ainakin keittiö. :) Jostain syystä sitten Johannes oli kuitenkin todella huonolla tuulella, ei syönyt mitään eikä suostunut päiväunille. Jos ei saanut olla sylissä niin huusi lattialla lyöden nyrkeillä lattiaa. Yritäpäs siinä sitten tehdä jotain. :D

Saatiin kuitenkin leivottua pita-leipiä Luukaksen kanssa ja lisukkeetkin jotenkin tehtyä. Luukakselta kun jäi vieläkin kerho välistä kun sen verran yskii, etten viitsi sinne pistää köhimään. Keittiön siivoaminen jäi kuitenkin haaveeksi.

Lounaalla Johannes vähän rauhoittui ja sainkin sen jälkeen pistettyä sen nukkumaan. Lounaalta sain pikalähdön vetämään spinningiä kun isäni tuli hoitamaan lapsia. Vedin sitten myös oman Flow - tuntini ja palasin kotiin, jossa parin tunnin hoitokeikka taisi olla vaarille ihan tarpeeksi. :D

Jotain edes tuli tiskattua.
Iltapäivällä siivoiltiin Luukaksen huonetta, joka tosin oli todella haastavaa kun kaksi lasta repii juuri laitetut tavarat paikoiltaan. Mutta tyytyväinen sain olla, kun lattian sai imuroitua kun kerran se oli lähes tyhjä.

Nyt illalla sitten saatiin lapset aika nopeasti nukkumaan ja sillä välin kun Mika oli vielä lukemassa Luukakselle sain laitettua tiskit koneeseen ja lajiteltua pyykit.

Valmiina...
Pyykkiä ei tarvitse tänä iltana pestä, mutta katsotaan jaksaisinko viikata nuo edelliset kasoihin. Tiskasin vielä isommat tiskit ennen kuin siirryin sohvalle. Blogi ja House, sitten nukkumaan.

Miten teillä hoidetaan kotityöt? Jos olet kotona lasten kanssa, niin teettekö kotitöitä yhdessä kun lapset ovat hereillä vai yritätkö tehdä niitä jos lapset nukkuvat päiväunia? Vai siivoatteko iltaisin koko perhe yhdessä tai vanhemmat vasta sitten kun lapset ovat nukkumassa?

10 kommenttia:

 1. Yritän ottaa Roosaa mukaan kotitöihin niin paljon kuin mahdollista, mutta jos haluan nopeasti jonkun homman valmiiksi niin hoidan sen itse. :) Pitkin päivää siivoillaan, joko minä tai sitten mies illemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kuinka sitä haluaisi, että lapset auttavat, niin kyllä se hidastaa touhuja hirveästi. Kun oli vain yksi lapsi, niin se onnistui vielä, mutta nyt kun on kaksi touhottajaa niin eipä mistään tule mitään jos kumpikin auttaa. :D

   Poista
 2. Kotitöistä tulee nykyisin tehtyä ne ihan pakollisimmat kun oon ollu reilu pari kuukautta töissä niin aika on välillä kortilla. Eikä sitä vähäistä yhteistä aikaa halua käyttää kotitöiden tekemiseen. Pyykit, ruoan laitto ja kaupassa käynti hoituu neidin kanssa aika helposti. Viikolla imuroinnin hoitaa pääasiassa mun mies ja mä sitten viikonloppuna neidin päiväunien aikana koska meidän neiti inhoaa imurin ääntä. Tiskit täytyy hoitaa iltasin kun neiti on nukkumassa koska se on todella innokas apuri, alakori tyhjätään ja luukun päälle kiivetään ym. :) Nyt mulla on haaveissa et neiti ois joku lauantai hoidossa muutaman tunnin et sais tehtyä kaikki pikkujutut jotka on jääny tekemättä esim. taulujen ripustaminen seinälle, verhojen vaihto, neidin vaatekaapin siivous, lelukorista vauvalelujen poisto, varaston ja autotallin siivous ym. :) Nytkin tuossa oottaa tiskit koneeseen laittoa ja vaatteet viikkausta mut taidan mennä nukkumaan ja jättää ne huomiselle vaikka vähän ahdistaakin et ne jää taas laittamatta. Mukava lukea et muillakin on samoja "ongelmia". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin Johannes on vähän liiankin hyvä apuri... Jopa likaiset astiat lähtevät koneesta. Kaikista hauskinta siitä on laittaa oma tuttipullo (vaikka täytenä) sinne ja luukku kiinni.

   Ja se kiipeää myös luukun päälle istumaan, vaikka kuinka kieltäisi. :D

   Poista
 3. Mä olen ehkä poikkeus, mutten ymmärrä tätä ongelmaa nyt ollenkaan. Meillä on 4 alle kouluikäistä ja kotityöt hoituu kyllä. Meillä on aina ns.perusdiistiä Sängyt pedataan aamuisin, pyykkikoke ja tiskikone käynnistyvät usein jo ennen seiskaa. Lounaslaitetaan uuniin siksi aikaakun leikitään pihalla. Syönnin jälkeen astiat suoraan koneeseen (inhottaa itseä syödä sotkuisessa keittiössä). Lapset siivoavat lelunsa itse aina ennen päivä-ja yöunia. Kuulostaako natsimutsilta? Mutta kun pienestä opettaa, että jokainen osallistuu ikänsä mukaan, kaikilla on kotona kivempaa. Siistissä kodissa viihtyy paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että jollakin asiat vaan toimii! Onko jotain vinkkejä antaa? Meillä nuo pojat vaan innostuvat kun yritän siivota niiden kanssa ja jälki on entistä pahempaa. :D Imurointi onnistuu kyllä ja sellaiset pikasiivoukset, mutta tavaroiden järjesteleminen ja erityisesti tiskit aiheuttavat ongelmia. Siis haluavat auttaa, mutta sitten tulos ei ole aina tuplasti (triplasti) parempaa. :)

   Poista
 4. Huoh, tämä aihe on mun loputon murhe. Meillä on aina tiskipöydällä jotain, tiskikone laulaa päivittäin. Pyykkiä likaista ja puhdasta on aina vuoritolkulla. Leluja siellä ja täällä, eteinen hiekassa vajaassa päivässä imuroinnin jälkeen.... ja ja... Kaikki isommat jutut: uunin pesu, kaappien siivous, saunan pesu jne. vaan jää. Tuntuu, että sellanen pika siivous aina kun siivotaan. Päiväuniaikaan en oikeen tee mitään, että molemmat saa nukkua samaan aikaan rauhassa. Usein illalla kun mies kotona voi jotain tehdä, molempien neitien kanssa tosi vähän. Mua ahdistaa ikuinen kaaos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel you. Mä niin toivoisin, että tänne tulisi joku ammattijärjestelijä ja auttaisi ensin saamaan tänne kunnollisen järjestyksen/karsimaan tavaroita, jonka jälkeen tulisi vielä ammattisiivooja puunaamaan kaiken lattiasta kattoon. Meillä kun kaikki tuntuu olevan vähän siellä sun täällä, vaikka muutosta on jo kolme vuotta. :)

   Poista
 5. Tää on nyt ehkä neljäs lukemani blogipäivitys pienessö ajassa, jossa joku kotiäiti valittaa samaa asiaa. Voi hyvänen aika. Käy väkisin jo mielessä, että kärsikää sotkusta tai siivotkaa se, mutta älkää valittako siitä. Sotku nyt kuitenkin on ongelma, johon on helppo ratkaisu. Mihin se positiivisuus ja "mä onnistun"-asenne hävis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, en mä oikeastaan ole enää kotiäiti... Teen myös töitä tässä ohella. ;)

   Kyllähän nämä tilanteet tulee ja menee... Nyt vaan on tällainen kausi, kun pienempi on mustasukkainen ja kärsii eroahdistuksesta heti kun laskee sylistä.

   Ja positiivisuutta kyllä riittää täällä, joka päivä. ;)

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)