perjantai 18. lokakuuta 2013

Syksy vai talvi?

Johannes rakastui lehtikasoihin
Juuri kun on päässyt kiinni tähän syksyyn ja siihen, miten paljon lapsille pitää laittaa päälle jne. niin paukahtaa talvikelit. Kyllähän sitä tietää, että lokakuussa tulee aika todennäköisesti lunta, mutta siltikin se "talvi" yllättää.

Osa salaatista jäi käyttämättä...
Aika tuntuu menevän koko ajan vain nopeammin ja vuodenajat vaihtuvat. Samat 24 tuntia meillä kaikilla on vuorokaudessa ja vuodessakin taitaa olla yhtä monta päivää, mutta siitähän siinä on kyse mitä sillä ajalla tehdään?

Niin kuin tuolla aiemmin kirjoittelin noista kotitöistä ja sainkin anonyymeiltä osuvia kommentteja asiaan, kotityöt ovat priorisointi kysymys. Itse leikin mieluummin lasten kanssa kun koko ajan siivoan. Illalla vietän mieluummin aikaa yhdessä perheen kanssa kuin siivoan. Pakolliset teen ja lasten kanssa parhaani yritän, mutta kun kirjat revitään kolmannen kerran alas kirjahyllystä tai tiskikoneen päälle noustaan kymmenennen kerran, niin yleensä annan olla. :D

Kotitöiden ohessa teen ihan oikeita töitä. Suunnittelen tunteja, laadin asiakkaille ohjelmia ja käyn vetämässä tunteja. Jossain vaiheessa niitä pitää harjoitellakin. Ajattelin kirjoittaa tästä ihan oman juttunsa, koska tuntuu että on aika vaikea vetää rajaa kotiäidin ja työssäkäyvän äidin välille, kun olen oikeastaan molempia. :)

"Täällä vartioin minä!"
Syksy on oikeasti ihan kivaa aikaa. Tykkään kynttilöistä, takkatulen lämmöstä ja hämärästä. Lasten kanssa ulkoileminen on vaan hieman muuttunut enemmän säiden armoilla olemiseksi. Tänään esimerkiksi ajattelin ensin nukuttaa Johanneksen ulkona kävelyllä, mutta kylmä tuuli sai mut toisiin aatoksiin. Suunnittelin sitten, että mennään ulos lasten kanssa kun Johannes herää. Sitten tulikin jäätävää sadetta melkein vaakasuoraan, joten ulkoilu sitten jäi kun aamupäivällä ei "ehditty".

Talvessakaan ei ole mitään vikaa, jos pakkasta ei ole ihan kolmeakymmentä astetta. Varsinkin helmikuun hankia on jo vähän ikävä. Lapset ovat olleet ihan innoissaan jo tuosta pienestä lumimäärästä, mikä tänne on satanut. Ollaan pari kertaa nyt ulkoitu jo ihan talvivaatteet päällä, mutta olen huomannut että kädet ovat kyllä aika viileät kun sisään tullaan. Itsellä on myös ongelmana, että kädet palelevat. Pitäisi varmaan etsiä vielä uudenlaisia hanskoja meille kaikille.


Näin syksyn ja talven tullen innostuin taas lukemisesta. Iltaisin tulee luettua välillä niin, ettei nukkumaan meinaa ehtiä. :) Se on oikeasti ihan mahtava fiilis, kun löytää kirjan tai kirjasarjan, jota ei voi laskea käsistään. Ja sen on pakko olla ihan aito kirja eikä mikään sähköinen korvike.

Työblogin puolelle on tulossa jotain kivaa marraskuuksi, josta toivon olevan apua ainakin siihen, jos syksyn ja tulevan talven pimeys alkaa ahdistaa. Pitää vain etsiä jotain positiivista jokaisesta vuodenajasta ja keksiä jotain kivaa tekemistä. Ilmoittelen tuosta tarkemmin kun saan jutun valmiiksi asti, mutta työblogiin pääsee tästä osoitteesta: http://wellnesslifestylesuomi.blogspot.fi

Tämä juttu nyt oli vähän siitä sun tästä, ilman mitään kunnon punaista lankaa. Mutta kiva jos jaksoit lukea. Yritän saada ensi viikosta alkaen vähän parempaa järjestystä rutiineihin, niin juttujakin alkaa taas tulla tasaisempaan tahtiin. (Kunhan nyt saisin ne kirjat luettua, 1½ kirjaa vielä jäljellä...)

Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)