maanantai 14. tammikuuta 2013

Synttäritarjoilut

Photo a day 120113
"Surprise"
Viikonloppuna juhlimme Mikan synttäreitä. Synttäreille tein kaksi voileipäkakkua ja muffinsseja. Ostin lisäksi yhden pienen täytekakun valmiina, kun en sitä olisi ehtinyt tehdä.

Kakku nro 1
Kakku nro 2
Nyt kyllä onnistui todella hyvin nämä voileipäkakut. Olisi voinut syödä paljon enemmänkin... Oletteko muuten huomanneet, että nykyään suolaista tarjottavaa menee paljon enemmän kuin makeaa? Täytekakku alkaa olla out, mutta voileipäkakkua saisi olla tuplamäärä.

Muffinssit
Muffinssit tein omalla ohjeellani, jonka muokkasin äidin vadelmamuffinssireseptistä. Mika kun ei tykkää vadelmista, niin parempi ilman niitä. Näistä ei tule hirveän kuohkeita tai pullukoita, mutta hyviä ovat. :)

Muffinssit
n. 12-18 kpl:tta
125 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
½ dl nestettä, esim. vahvaa mehua. Itse käytin appelsiinimehua

Sulata margariini, lisää sokeri. Vatkaa sekaan kananmunat. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää edellisten kanssa yhteen. Lisää viimeiseksi neste sekaan ja vatkaa. Annostele muffinssivuokiin. Annostele n. puoleen väliin vuokaa. Jos käytössäsi on muffinssivuoka, käytä sitä, niin muffinssit eivät lössähdä.

Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Nämä voi koristella sitten oman mielen mukaan. Mikäli tykkäät vadelmista, lisää muffinssiin ennen paistoa keskelle yksi marja. Tulee tosi hyvää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)