lauantai 15. kesäkuuta 2013

Juhannusmuistoja

Juhannus 2010
Ensi viikonloppuna olisi sitten juhannus. Onko teillä jo suunnitelmat selvillä? Me vielä pohditaan muutaman vaihtoehdon välillä, mutta eiköhän me alkuviikosta tehdä päätöksiä kun viikonlopun sääennusteet vähän tarkentuvat. :)

Ennen lapsia en käynyt festareilla vaan juhannukset olivat aika samanlaisia kuin nyt. Kotona grillailua, veneilyä ja ehkä mökkeilyä. Lapsuudesta mieleen ovat jääneet juhannukset tädin mökillä, jossa sai saunasta juosta uimaan. Ja se kun käytiin merenrannalla katsomassa kun aurinko laski. 

Pieniä hetkiä, hyviä muistoja. Samanlaisia muistoja haluan omille lapsillenikin suoda. Sen takia juhannus tulee meillä olemaan perhejuhla, ilman runsasta määrää alkoholia tai sitten ei ollenkaan. Jotain kivoja perinteitä haluaisin omaan juhannukseen luoda. En tiedä miten poikien kanssa käy, kiinnostaako niitä juhannustaikoja opetella, mutta voihan sitäkin yrittää. :) Itse olin aikamoinen romantikko ja kuvittelin tosissani näkeväni unessa tulevan aviomieheni. ;)

Juhannus 2012
 Mikä on sinun paras juhannusmuistosi? :)

4 kommenttia:

 1. En tiedä onko tämä paras Juhannusmuistoni, mutta mieleen se on jäänyt lapsuuden juhannuksista: veneilimme paljon isän kanssa kun olimme pieniä ja yhtenä juhannuksena olimme saaressa serkkujen kanssa ja isä oli ostanut minulle ja veljelleni omat limsakorit, joita saimme vapaasti juoda ja saaressa ollessa tuli myös ruiskutettua limsaa kuten samppanjaa ja oli muutenkin mukavaa :)

  Kävimme myös monena juhannuksena Kauhavalla lentonäytöksiä katsomassa ja tivolilaitteissa. Sieltä on jäänyt mieleen pienoiskoneilla toteutettu kokon sytytys pommituksella.

  /Mika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, punaista ja vihreää limsaa lasipulloissa oli meillä. :)

   Poista
 2. Mä en lapsuuden juhannuksista muista oikein muuta kuin koivut, jotka isä toi aina ovenpieliin. :) Meillä ei ollu kotona muita varsinaisia perinteitä juhannukseksi.

  Täysikäistymisen jälkeen jokainen juhannus vietettiin torstaista sunnuntaihin Nummijärvellä Nummirockissa aina vuoteen 2011 asti, jolloin tytön ollessa ihan pieni käytiin vain lauantai viettämässä siellä ja ajettiin sitten kotiin nukkumaan. Meillä oli monta vuotta mahtava porukka, joka kokoontui joka vuosi Nummeen ja ihmisiä tuli ympäri Suomen. Näistä juhannuksista on kyllä tähän asti parhaat muistot. :)

  Tuleva juhannus, kuten edellinenkin, vietetään mun vanhempieni luona - siellä kun voi grillailla, saunoa, paljutella jne., mihin meillä ei täällä "kotikylässä" ole mahdollisuutta. Lapsen ehdoilla mennään ja alkoholilla ei ole osaa kuin ruoka ja sauna/paljujuomana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin Mikan kanssa viimeinen juhannus ennen kuin aloin odottaa Luukasta Mikan kaverin mökillä saaressa. Ihan erilanen juhannus kuin mihin olin tottunut, mutta tosi hauskaa. Kaikki teki omia ruokiansa grillaten, sitten saunottiin ja kuunneltiin radiota tietenkin. :D Radio ja juhannus kuuluu niin yhteen. ;)

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)