maanantai 10. kesäkuuta 2013

Nice run 2013

Ennen lenkkiä
Oltiin viime viikon tiistaina mammaporukalla Nice Runissa. Kyseessähän on noin viiden kilometrin lenkki, jossa ei oteta aikaa (saa katsoa jos haluaa) eikä sinänsä kilpailla mistään. Lenkin jälkeen "porkkanana" on sitten piknik-kori. :)

Viime tiistai oli kylmä päivä. Jotain +13 astetta ja tuuli. Ihan erilaista kuin edeltävät pari viikkoa +20 asteen lämpötiloineen. Sitä sitten tuli ehkä pistettyä vähän liikaakin vaatetta tuolle lenkille. Kun sitten siellä juoksi tai siis hölkkäsi/käveli, niin kyllä tuli lämmin.

Naisia tapahtumassa oli tänä vuonna ilmeisesti n. 2800. Aika hurja määrä tälle paikkakunnalle. Kun tällainen porukka lähtee sitten lenkille, niin ahtaat polut käyvät kyllä vielä ahtaammiksi. Jos tosissaan haluaa juosta, niin sitten kannattaa olla heti ensimmäisten joukossa lähtemässä.

Meistä suurin osa päätyi hölkkäämään/kävelemään. Otettiin se samalla sellaisena pienenä rupattelutuokiona. :) Oma aika oli 54 minuuttia ja matkaa kertyi melkein kuusi kilometriä (5,8 km).

Piknik
Lenkin jälkeen syötiinkin sitten piknik-ruokaa eli leipää, banaania, suklaata jne... :) Ihan makoisa pakkaus taas kerran. 

Mitään "lahjuksia" ei tänä vuonna piknik-kassissa ollut. Aikaisempina vuosina on ollut mm. kosteusvoidetuubi ja huulikiiltoja. Mutta toisaalta, kyllähän sellaisten lahjoittaminen tulee aika kalliiksi ja kun kyseessä on hyväntekeväisyystapaus (Rintasyöpä - Roosa nauha), niin ehkä ne rahat olisi hyvä lahjoittaa keräykseen sitten.

Lenkin jälkeen
Tänä vuonna meitä oli kyllä hyvä joukkue. Kiva fiilis ja hyvää seuraa. Harmittaa niin hirveästi vaan, ettei yksi porukasta päässytkään mukaan viime hetken esteen vuoksi. Eilen kuitenkin annoin hänelle piknikiltä jääneet tuotteet (suklaan yms. jotka säilyvät), että ehkä ne sitten lohduttaisi hieman. :)

Kiitos vielä Daniela, Camilla, Linda ja Caroline! Mennääkö ensi vuonna uudelleen? :)

9 kommenttia:

 1. Aikamoisia pullonkauloja ehti muodostua mutta minkäs teet. Ihan kivasti pääsi hölkkäämään silti, kun välillä jarrutteli. :) Itse halusin testata kuinka jaksan koko matkan hölkätä/juosta ja ihan hyvinhän se meni. Tosin viimeinen kilometri väsyttää aina, mulla on joku ajatusklikki aina lopussa, ei muka jaksais ollenkaan. Paree kun ei tietäis kuinka paljon matkaa on jäljellä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olitkin reipas! Mä en viitsinyt alkaa seikkailemaan siinä etujoukossa, niin se nyt vähän jäi. Ehkä ensi vuonna sitten? :)

   Poista
 2. Ja kyllä mennään uudestaan ensi vuonna =) Oli tosi mukava porukka että toivottavasti kaikki pääsee ens kerralla..
  -Caroline-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois olla kyllä parempi sää ensi vuonna. Mutta toisaalta hyttysiä on vähemmän kun ei ihan tyyntä ole... ;)

   Poista
 3. Oliko tuosta porukasta joku raskaana? Olen miettinyt vastaavalle reissulle osallistumista eri kaupungissa, mutta väenpaljous ja vatsa plus jaksaminen hirvittää. Mitä mieltä ammattilaisena olet juoksemisesta raskaana? Tekniikka ei ole ihan hallussa sekään. Tiedätkö missä juoksutekniikkaa voisi harjoitella eli onko olemassa jotain kursseja siihen?
  Tulipa monta kysymystä. :)

  Terveisin,
  Hanna P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa kukaan meistä ei ollut raskaana. :) Itse olen osallistunut Nice Runiin kaksi kertaa raskaana, mutta molemmilla kerroilla raskaus oli jo niin pitkällä, että tuli tehtyä lenkki lähinnä supistuksia vältellen. :)

   Mikäli juoksemista on harrastanut, niin raskauden puoleen väliin sille ei ole esteitä. Sykemittaria on hyvä käyttää ja rajana pidetään yleisesti 150 lyöntiä/min. Mutta tämäkin on niin henkilökohtaista, että kannattaa enemmän luottaa omaan tuntemukseen ja siihen, että pystyt puhumaan puuskuttamatta. (Itselleen on vähän kumma jutella, mutta kaverin kanssa lenkkeillessä onnistuu. :)

   Raskauden puolen välin jälkeen kannattaa keventää juoksu hölkkään/kävelyyn. Omaa vointia tietenkin kuunnellen.

   Raskausaika ei ole paras mahdollinen aika kehittää juoksutekniikkaa, koska kropan painopisteet ja asento on luonnollisesti erilainen kuin normaalioloissa.

   Kyllähän noita juoksutekniikkakursseja järjestetään vaikka missä. Kannattaa googlettaa oman paikkakunnan työväenopistoja tai kuntosaleja. Myös jotkut urheiluliikkeet järjestävät ns. juoksukouluja. :)

   Toivottavasti tuli tarpeeksi infoa. Mikäli kysymyksiä herää vielä lisää, niin laita vaikka sähköpostia. :)

   Poista
  2. Ehdottomasti ens vuonna uudestaan! :)
   -Camilla

   Poista
 4. Kiva tapahtuma oli :=)
  Sulkaata? Ei meidän pussissa ollut :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna oli. :) Tänä vuonna se oli korvattu härkäpavuilla. :D

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)