sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Yhtä vajaa vuosi!

Kuka siellä?
Johannes on tänään 11 kk. Ensi kuussa juhlitaan sitten syntymäpäivää. Meillä ei asu enää sylivauvaa, vaan erittäin temperamenttinen poika.

Viimeisen kuukauden aikana on opittu seisomaan ilman tukea ja sen jälkeen myös nousemaan pystyyn ilman tukea. Ensiaskeleita on otettu kuluneella viikolla. Ensin yksi, sitten kolme ja nyt jo enemmänkin.

Tänään on ihan itse lähdetty kävelemään esim. sohvan reunalta. Aiemmin on kävellyt mun, Mikan tai Luukaksen luokse. :)

Blondi :)
Hampaita ei ole tullut lisää, mutta taitaa kyllä olla tulossa, kun yöt on olleet niin rauhattomia jo viikon ajan. 

Sanoja ei oikein hahmota, mutta suusta kuuluu joskus mamma, äiti, pappa ja namnam. 

Tämän hetken hittejä ovat kaappien ja ovien availeminen. Laatikoita yritetään availla kans ja sisältö tyhjätään lattialle. Taputtaminen on kivaa ja tavaroiden hakkaaminen pöytään/lattiaan. Tänään keksittiin miten huuliharppuun puhallettaessa kuuluu kiva ääni. :)

Isoveljen kanssa on alettu tappelemaan. Varsinkin jos joku lelu on yhteisen mielenkiinnon kohteena. Mutta kyllä he edelleen leikkivät yhdessä ja koko ajan vain enemmän tulee yhteisiä juttuja. :)

Siellä on joku vauva!
On niin kiva huomata kuinka pieni oppii ja kasvaa. Eikä veljeksiä voi verrata, ihan omanlainen luonne on pikkuveljellä. Ainakin reagoi paljon enemmän tunteella esim. kieltoihin. Saattaa maata pari minuuttia lattialla ja huutaa, potkia ja hakata nyrkeillä lattiaa kun kieltää koskemasta pistorasiaan. Mutta toisaalta on sitten tosi rauhallinen ja esimerkiksi odottelee usein rauhassa sängyssään, että joku tulee sieltä hakemaan. :)

Ihana poika. :)

6 kommenttia:

 1. Kiva jos viihtyvät keskenään. :) joko teillä on päiväkotiasiat ajankohtaisia? Meillä odotellaan vielä. Lähinnä sen takia etteivät alle 2-vuotiaat leiki _yhdessä_ kenenkään kanssa vaan omaa leikkiään toisten vieressä. Olen ajatellut, että aivan turha sanoa, että kavereiden vuoksi päiväkotiin veisin kun omia leikkejään voi leikkiä kotonakin. :) kerhotkin tuntuvat liian aikaiselta, vaikka onkin jo yli vuoden. On kyllä luonteeltaankin aika rauhallinen öllöttäjä.

  Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, ihanat kuvat. Hauska idea ja kivat värit. Ja ennen kaikkea söpö kuvattava tietysti. :)

  Emma

  Ps. Lukisin mielelläni lisää siitä, miten teidän perheessä poikien temperamentit eroavat toisistaan. En siis tarkoita mitään Keltinkangas-Järvinen-analyysia (kaikki kunnia hänelle, upeita kirjoja ja hienoja näkemyksiä!!) vaan sitä, miten erot näkyvät arjessanne. Ja jos vinkkejä ihan toiselta äidiltä toiselle, miten hyvin tasapuolisuus lasten suhteen teillä toteutuu. Ehkä aiheenapaljon pyydetty kun joutuu menemään aika lailla itseensä pohdinnoissa, mutta viimeksi tänään itseäni mietityttänyt olenko kivempi äiti rauhalliselle kuin tuittuilevalle lapselleni ja onko se oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luukas on menossa syksyllä kerhoon 2x3h/vko. :) Johannes saa kyllä olla mun kanssa kotona vielä. Mä en tiedä oikein mun töihinpaluusta vielä eli katsellaan nyt vielä. :)

   Kiitos ehdotuksesta, voisihan sitä laittaa jotain noista pojista. Ei sitä oikein voi verrata niitä, koska ovat eri ikäisiä eli ei voi tietää mihin suuntaan Johannes nyt sitten menee kun ikää tulee. :) Mutta jotain juttuja kyllä voisi kirjoittaa, ihan muistoksi itsellekin. :)

   Poista
 2. Hei, meillä taitaa olla päivälleen samanikäiset pojat ! Sisu täyttää myös 16.7. vuoden !! Onpa hauska sattuma !! Omaa blogia mulla ei tällä hetkellä ole, eksyin tänne "satunnaisia sattumuksia"-blogin kautta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että eksyit lukemaan. :) Teilläkin sitten järjestellään varmaan pikku hiljaa synttäreitä? :)

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)