lauantai 5. lokakuuta 2013

Ruokavinkki

Porkkanaranskalaiset!
Perjantaina päätin hieman satsata lounaaseen, lapset kun ovat olleet kipeinä koko viikon ja alkoi vähän tylsistyttää olla kotona. Oltiin ostettu aika iso pala lihaa jääkaappiin ja pistin sen heti aamusta pienellä lämmöllä uuniin veteen mausteiden kanssa. Pistin lihan uuniin noin kahdeksalta ja yhdeltätoista otin sen uunista mittarin näyttäessä 85 astetta. Pakkasin lihan folioon ja annoin levätä ruokailuun saakka.

Lisukkeet olivat sen verran helppo tehdä, että kun Johannes nukkui ensimmäiset päiväunet, niin kuorin perunat & porkkanat ja viipaloin ne valmiiksi tikuiksi. Salaatin tein siinä samalla jääkaappiin odottamaan.

Porkkana- ja perunaranskalaiset
5 isohkoa perunaa
3 porkkanaa
loraus öljyä
mausteita

Leikkaa perunat ja porkkanat tikuiksi, laita kulhoon ja kaada päälle hieman öljyä. Sekoita ja lisää haluamasi mausteet. Sekoittele tasaiseksi ja levitä uunipellille. Paista 200 asteessa noin tunti.

Nyt kun miettii perunoiden ja porkkanoiden suhde olisi saanut olla toisinpäin. Porkkanat olivat aivan tajuttoman hyviä! Mutta ehkä ne yhdessä oli kuitenkin parhaita. ;)

Salaattiin laitoin tällä kertaa kiinankaalta, paprikaa, kurkkua, viinirypäleitä ja pinjansiemeniä. Kastikkeeksi päätyi jääkaapista pippurituorejuusto sulatettuna.

Kun sitten pääsin pöytään ja olin laittanut pojille eteen ruoat, muistin tuon kuvan vasta ottaa. Se oli sellainen kertalaukaisu ja nopeasti syömään. Jälkeenpäin huomasin, ettei tuolle laadulle edes koneella pystynyt tekemään mitään, mutta olkoot. Ideanhan mä haluan vain jakaa. :)

Tulikin nyt sitten nälkä, ehkä jotain iltapalaa pitäisi väkertää?

2 kommenttia:

  1. Meillä tehdään pottuja tuolla lailla joka viikko. Tytöt kun syövät perunoita paremmin kun saavat sormin niitä dippailla ketsuppiin. Mä tosin pidän niitä uunissa vaan 20min.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen tehnyt pelkkiä perunoita niin, että pidin niitä vaan 20 minuuttia. Mietinkin miksi ne nyt kesti noin kauan valmistua... Mutta olivat kyllä molemmat oikein maukkaita, etten kyllä olisi tässä tapauksessa lyhentänyt aikaa. Ehkä porkkanat sitten vaatii vähän pidemmän kypsymisen?

      Ja kyllähän tällä tavalla saa huijattua lapsia syömään hieman enemmän perunaa, mutta porkkana kyllä maistuu paremmalta ihan raakana. :D

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)