maanantai 13. tammikuuta 2014

Viime viikko valokuvina

Viime viikko oli aika puuduttava. Siis voiko pimeys saada olon näin veteläksi? Kova yskä vei vielä voimia, joten en päässyt edes aloittamaan tuntien ohjaamista tälle vuodelle. Tänään onkin ollut kauniimpi ilma, mutta toki sitten kylmempi, mutta heti on ollut hieman enemmän virtaa. Kyllä se tästä lähtee taas!

Viime viikko valokuvina näyttää tältä:

060114
Mummun ja Muffan hautaa vartioi enkeli.
Käytiin äidin ja lasten kanssa loppiaisena ajelulla hautausmaalle, jonne äitini vanhemmat ovat haudattu. Heitä en koskaan päässyt tapaamaan, niin kuin en isänkään vanhempia. Asiaa ei pienempänä oikeastaan osannut surra, koska ei tiennyt mistä on jäänyt paitsi. Mutta nyt kun näkee omat lapset isovanhempiensa kanssa, niin sitä miettii usein miten erilainen lapsuus olisi ollut, jos heihin olisi päässyt tutustumaan.

070114
Leffailta Mikan kanssa.
Vähän yli vuosi sitten luovuttiin kokonaan leffojen vuokraamisesta ja siirryttiin netin suoratoistopalveluihin. Lähes kaikki on tullut testattua, Netflix, Viaplay ja pisimpään Filmnet. Filmnet jäi meillä loistavien sarjojen ja ihan ok leffojen takia. Game of Thrones, True Blood ja Revolution samaan tahtiin kun jenkeissä on ollut ihan jees. Mutta nyt alkoi kyllä tökkimään, joten peruutettiin tilaus nyt hetkeksi. Ehkä siirryn takaisin Netflixiin ja kesällä kun Game of Thrones ja True Blood jatkuvat, niin siirryn takaisin Filmnettiin.

Miten teillä nykyään katsotaan leffoja? 

080114
Lopputyötä vaille valmis
Viimeinen pinnistys opiskelujen kanssa. Puhtaaksi kirjoittamista ja materiaalien keräystä. 29. päivä pitäisi olla valmis tentattavaksi...

090114
Muumit leikkivät itsekseen yöllä.
Yksi lapsuuden mukavimpia muistoja on kun yhtenä aamuna heräsin ja muumitaloni oli järjestetty todella hienoksi kaikkine pikkuesineineen pöydälleni. Äiti sanoi, että muumit ovat leikkineet yön aikana... Kyllähän mä tiesin, että äiti ne oli laittanut hienoksi, mutta silti se tuntui kivalta. Nyt sitten tein Luukaksen hyllyn päälle pienen asetelman ja aamulla reaktio oli kyllä sen arvoinen. :)

100114
Illallinen kahdelle
Pienten lasten vanhemmat harvoin saavat syödä rauhassa ja nauttia lämpöisestä ruoasta. Perjantaiksi olin varannut pöydän kahdelle meidän olohuoneeseen ja tein Mikalle synttäri-illallisen päivän etuajassa. Uunissa naudanlihaa, perunaviipaleita ja valkosipulinkynsiä uunissa ja coleslaw-salaattia lisäksi. Saatiin lapset nukkumaan noin yhdeksältä ja puoli kymmeneltä sitten saimme syödä kaksin.

Tää oli kyllä erittäin rentouttavaa ja mukavaa, että voisi tehdä toistekin. Vaikka menikin sitten todella myöhään tuo syöminen. Ravintolassakaan ei olisi ollut näin rauhallista. :)

110114
Kummityttömme ristiäiset
Mikan synttärit olivat lauantaina. Mutta meillä oli muutakin juhlittavaa. Saimme kolmannen kummityttömme kasteessa ja ei, tämän kummitytön nimeksi ei tullut Ida, niin kuin kaksi vanhempaa kummityttöä ovat. ;)

120114
Synttärikakku
Kokeilin eilen tehdä elämäni ensimmäistä kertaa pyöreän voileipäkakun. Onnistui todella hyvin, oikeastaan yli odotusten. Ja ai että kun oli hyvää. Eihän sitä tavallista kakkua tarvitsisi tehdä ollenkaan. Täytteeksi laitoin naudan paistijauhelihaa ja kananmunaa, kinkkua, paprikaa ja kurkkua. Väliin tuli majoneesia ja päälle majoneesi-kermavaahtoa. Kostutin maidolla. Koristeina oli sitten jääsalaattia, muotilla leikattuja kurkkuja, viinirypäleitä ja luumutomaatteja.

Tällaista siis viime viikolla. Tänäänkin tuli kuva otettua ja siitä mulla olisikin oikeasti kirjoitettavaa, mutta väsy alkaa painaa. Ehkä huomenna saan sen jutun kirjoitettua sitten. Toivotaan, että tämä väsymys menee ohi kun aurinko alkaa tulla esiin enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)