keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Friends&Brgrs

Uusi hampurilaisravintola Friends&Brgrs Pietarsaaressa
Keväällä sosiaalisessa mediassa rummutettiin isosti uuden hampurilaisravintolan avaamisesta Pietarsaareen. Facebookissa kiersi kuvia ja videoita "pojista", jotka metsästivät täydellistä hampurilaista jenkeistä asti. Kyllähän se silloin jo kiinnitti huomion, koska luvattiin tämän olevan jotain ihan uutta kuin nämä yksittäiset hampurilaispaikat, jotka ilmestyvät grillilookillaan katukuvaan.

Sain huhtikuussa blogini sähköpostiin kutsun tulla tutustumaan avajaispäivänä uuden fast casual - ravintolan avajaisiin. Olin juuri silloin Norjassa, joten avajaiset jäivät väliin. Eikä senkään jälkeen ollut hyvää tilaisuutta tutustua paikkaan, ennen kuin tänään.

Mitä sitten fast casual - ravintola tarkoittaa? Sähköpostissa asia selitettiin näin:

Fast casual sijoittuu pikaruokaravintolan (fast food) sekä perinteisemmän ruokaravintolan (casual dining) välimaastoon. Ravintolassa ei ole pöytiintarjoilua, mutta se erottuu perinteisisistä pikaruokaravintoloista sillä, että erityisesti viihtyisyyteen ja laadukkaaseen ruokaan on panostettu. Fast casual on nopeasti kasvava trendi monissa maissa, kuten USA:ssa.Tänään siis suuntasimme lounaalle Friends & Brgrs - ravintolaan vanhempieni, siskon lasten ja omien poikieni kanssa. Mietin vähän miten paikka sopii lapsille, jotka ovat tottuneet saamaan lasten ateriasta lelun ja eivät malta istua paikoillaan hetkeäkään. Samoin mietin mitenhän saan heidät istumaan, koska joskus syöttötuoleja ei ole ravintoloissa/kahviloissa kuin yksi ainoa.

Avokeittiö, josta ruoka haetaan.

Ruokalistaan en ollut hirveästi tutustunut entuudestaan, muuta kuin Facebook - sivujen kautta. Päätin kokeilla Friend's Burger aterian, johon myös vanhempani päätyivät. Siskon lapset ottivat Cheese Burger ateriat ja pojille jaoin Mini Brgr - aterian.

Limsat sai itse ottaa mennessään pöytään, mutta ruokia joutuu odottamaan hieman. Ravintolassa on avokeittiö, joten voit vaikka halutessasi seurata ruoan valmistusta itse.

Rennompaan syömiseen.

Pöytiä on kahdessa tasossa. Katutasossa isojen ikkunoiden edessä on perinteisiä pöytiä, joissa on kivasti hieman eripari tuoleja. Toisessa tasossa on sitten muutama hieman rennompi pöytäryhmä, joten tilaa kyllä riittää. Ulkona on myös hyvänkokoinen terassi, jossa olisi kiva syödä jos kelit hieman lämpenisi.

Tuli kyllä mieleen, että tämä olisi kyllä hieman nuorempana ollut todellakin paikka, jossa olisi kiva tavata ystäviä. Kai sitä nytkin voisi, mutta kun on yleensä nuo lapset mukana. ;)

Eikä tarvinnut miettiä sitä lasten istumista sen enempää, syöttötuoleja oli mielestäni kaksi ja juniorituolejakin muutama. Joten Luukaksenkin sai istumaan vähän paremmin pöydässä.

Tämä piippaa kun ruokasi on haettavissa luukulta.
Me valitsimme pöydän katutasosta ja istuimme odottamaan ruokaa. Vaikka oli lounasaika, niin taisimme olla sen verran ajoissa, ettei odotusaika ollut pitkä. Saimme tilatessamme tuollaisen laitteen mukaan, joka sitten piippasi kun ruoka oli haettavissa luukulta. Pöytiin tarjoilua ei paikassa ole, mikä on mielestäni ihan vaan plussaa, saa ruoan ainakin lämpimänä. :)

Keskiviikko 25.6.2014
(176/365)
Ruoasta oli aika kovat odotukset, koska sitä on mainostettu sosiaalisessa mediassa urakalla ja tiedän monen käyneen Kokkolastakin maistamassa näitä Pietarsaaren erikoisuuksia. 

Plussaa annan ehdottomasti pakkausten ulkoasusta. Todella raikas ulkoasu. :)

Friend's burger
Ranskalaisia on kehuttu todella paljon, koska ne ovat oikeasti perunaa eikä mitään perunamössöä. Tällä kertaa hieman petyin niihin. Ranskalaisissa oli ihan liikaa suolaa ja ne maistuivat hieman palaneilta. Olivat todella tummia, mutta kuulemma olivat olleet edelliselläkin kerralla. Kuulin myös muilta, jotka ovat aiemmin käyneet syömässä, että ranskalaiset voisivat olla vähemmän suolattuja. Ja varsinkin kun meilläkin oli lapsia syömässä, niin olisi mukavaa ettei suolaa olisi ihan niin paljon.

Oma ehdotukseni olisi, että vähentäisivät suolaa ja laittaisivat vaikka sitten suolapurkit pöytään, jos ei annospussit riitä siellä tiskillä. 

Muuten maku oli kyllä kohdallaan ja tykkään todella paljon ajatuksesta, että ranskalaiset tehdään oikeista perunoista.

Palautetta voi jättää Facebookissa, Instagramissa...
Hampurilainen sitten taas oli todella positiivinen yllätys! Aivan mahtavan mehukas pihvi ja tuoreiden raaka-aineiden maut tulivat todella hyvin esille. Todella raikas verrattuna perinteisten hampurilaispaikkojen majoneesissa uiviin hampurilaisiin. Maku oli puhdas, eikä mikään yksittäinen mauste (yleensä mustapippuri) erottunut liikaa.

Meidän nirsot pojat söivät lähinnä ketsuppia veitsellä ja hieman ranskalaisia. Mutta kyllä Luukas totesi hampurilaisesta, että on hyvää.

Friends & Brgrs käyttää mahdollisimman paljon paikallisia tuottajia ja tilaa tavarat mielellään lisäaineettomina. Todella iso plussa. Hampurilaissämpylät tehdään paikallisessa leipomossa, vihannekset paikallisilta viljelijöiltä ja liha suomalaisilta perhetiloilta. 

Arvostan todella paljon, että tuetaan paikallisia yrittäjiä.

... tai sitten liitutaululle, joka sijaisee ravintolassa.
Tämän kokemuksen jälkeen kyllä suosittelen paikkaa ehdottomasti. Ruoka oli maittavaa, palvelu oli hyvää ja tilat upeat. Tilan sisustus miellytti visuaalista silmääni kovasti, moderni ja trendikäs. Onneksi tässä ei oltu lähdetty sisustamaan mihinkään 50 - luvun jenkkityyliin, koska se on niin nähty.

Meidän seurue.
Joten jos pistäydyt Pietarsaaressa, niin käy maistamassa mitä pidät. Eipä tässä voi muuta kuin suositella. :)

Ravintolan nettisivut löytyvät täältä: http://friendsandbrgrs.fi/fi/
Facebook - sivut täältä: https://www.facebook.com/friendsandbrgrs?fref=ts

Friends&Brgrs
Asemakatu 5
68600 Pietarsaari

4 kommenttia:

 1. Siis mitä? Eivätkö "normaalit" ranskalaiset ole oikeaa perunaa? Jotenkin järkyttää miten helppoa kaupasta on löytää mahan täytettä, mutta oikeaa puhdasta ruokaa syödäkseen (ja lapsille tarjotakseen) täytyy olla aikamoinen salapoliisi ja lukea tuoteselosteet tarkkaan. Ja juuri luin, että moneen kertaan kuumennettu kasvisöljykin voi olla haitallisempaa kuin "laardi", jossa ranskalaiset on perinteisesti paistettu.

  Mutta ihan positiiviselta tämä ravintola kyllä vaikutti. Hyvin voisin siellä käydä jos Pietarsaareen tulee joskus ajettua!

  -Outi S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertailun vuoksi siis McDonaldsin ranskalaiset, joita mainostetaan sisältävän aitoa perunaa sisältävät myös dekstroosia (rypälesokeria) ja stabilointiainetta (E450). Lisäksi ne tuodaan Hollannista.

   Hesburgerin ranskalaiset taas sisältää perunan lisäksi yhtätoista eri ainesosaa. Nekin Hollannista.

   Friends&Brgrs - ranskalaiset tehdään aidosta perunasta omassa keittiössä, niissä on vielä perunankuoretkin paikallaan. :D Oikeasti todella hyvä ratkaisu, jos vaan onnistuvat vastaamaan kysyntään. :)

   Poista
 2. Heiiii, puistoiltiin eilen 'laivapuistossa' ja tavattiin lasten merkeissä. Uskomatonta, että eksyin blogiis ihan sattumalla surffailemalla =o liityin myös lukijaks =)))

  Tuus kurkkimaan meille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa mietittiinkin illalla Kämpän mammatapaamisessa, että näytit tutulta! Oon kyllä taustalla lueskellut sinunkin blogiasi. :)
   Tervetuloa lukijaksi!

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)