maanantai 23. kesäkuuta 2014

Juhannus 2014

Torstai 19.6.2014
170/365
Perjantai 20.6.2014
171/365
Juhannus oli ja meni, eikä tänä vuonna suunnitelmissa ollut mitään niin extremeä kuin viime vuonna. (Kurkkaa täältä: Juhannus telttailemassa) Säätiedotus ei luvannut mitään hirveän hyvää ja lisäksi minä ja pojat saimme kunnon kesäflunssan. Siksi valitsimme pienen loman Mikan isän pihalle asuntovaunuun nukkumaan. :) Menimme sinne jo torstaina ja lähdimme vasta sunnuntaina. 

Perjantaina kävimme syömässä Mikan tädin luona ja siellä saimme suurimman osan päivää nauttia ihan aurinkoisestakin säästä, mutta todella kylmä oli (ainakin mun mielestä).

Mika tarkeni jopa t-paidalla.
Päivän ohjelmaan kuului ulkoleikkejä, lipunnosto, grillausta, syömistä ja saunomista. Itse menin poikien kanssa vastarannalle nukkumaan vaunuun jo aikaisin, mutta Mika jäi vielä saunomaan ja uskalsi jopa uimaan! Veden lämpötila oli huimat +9 astetta.

Yhteislaulua

Juhannusaaton ruokapöytä
Tein mökille vietäväksi tomaattifoccacian, joka ei onnistunut niin hyvin kuin viimeksi. Uusi uuni vähän vaikeutti arviota siitä, kuinka kauan tuota piti paistaa, niin hieman ehti kuivahtaa. Mutta maku oli silti todella hyvä!

Lauantai 21.6.2014
172/365
Lauantaina menimme sitten minun vanhempieni luokse. Siskoni lapset ja äitini olivat paikalla, isäni oli töissä ja siskoni miehensä kanssa juhannushäissä. Päivän kuvassa Mika ja Juho tekevät yhteistyötä, että saatiin ruoka pöytään.

Lauantain ruokapöytä
Erikoisen kylmä juhannus
Sitä nyt on toitotettu joka paikassa, mutta juhannus oli siis todella kylmä. Piti ihan ottaa mittarista kuva todisteeksi. Alimmillaan tuolloin lauantaina yllä oleva mittari näytti +6 astetta. Aika hurjaa. Mutta oli niin lämmin talvi, niin kai sitten on pakko tulla kylmä kesäkin. Haluaisin mieluummin takaisin oikeat vuodenajat.

Jälkiruokaa
Lauantai-iltana alkoi sitten sataa ja täällä satoi melkein koko sunnuntainkin. Joten tuli oltua sisätiloissa ja kun tultiin kotiin käytiin vielä poikienkin kanssa "juhannussaunassa" ja "grillattiin" uunissa lihaa, kanaa, maissia ja vaahtokarkkeja.

Olihan tämä ihan mukava pitkä viikonloppu, mutta ehkä me juhlistetaan sitä kesää sitten jonain muuna viikonloppuna uudelleen sitten kun on lämpöä. :)

Ja yksi tosi positiivinen asia: Ei ole hyttysiä juuri ollenkaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)